About the author

26 Comments

 1. 1

  Krisztian Fekete

  A háttérből Hue Jackson valahogy visszavette az irányítást? :D

 2. 4

  Csabesz20

  Újfent bebizonyosodott: attól, hogy jó koordinátor vagy, még nem biztos, hogy főedzőnek is jó leszel.

 3. 5

  csibu

  “Ez a meccs gyakorlatilag másfél perc után eldőlt.” A francokat dőlt el. 14-3-nál Callaway kezében volt a lehetőség hogy TD-t szerezzen és akkor máris 14-10 az állás és jöhet a szünet. Ehelyett még a félidő végén újabb 49ers TD, amivel 21-3, de még ekkor is kijöhetett volna a második félidőre egy éhes Browns. Nagyjából a harmadik negyed közepén lehetett azt mondani, eldőlt. Nem az első gyors TD-n.
  “A támadóknál Garoppolo jól játszott.” Kíváncsi vagyok miből vontad le ezt a következtetést; amikor futással próbálkozott, az többnyire mínuszos lett, 29 passzkísérletéből pedig 20 volt sikeres, az átlagos előrejutás vele 5,5 yard volt. Ebből is kitűnik talán, hogy az egész meccs nem Garoppolóról szólt, a passzjátékok többségével nem volt más szándék csak a futójáték előkészítése, ami viszont hihetetlen teljesítmény volt. Ezen a meccsen Garoppolo csak egy kisinas volt, aki teljesíti Shanahan minden vágyát és egyéni ambícióit alárendeli a csapatnak.
  Nem akarom megbántani a cikkírót, de ennél pofásabb cikket vártam volna el egy MNF meccs után, ahol a niners 29 év után ismét 4-ből 4-gyel áll, ahol az egész ligában a legjobb futóteljesítményt látjuk hétről hétre (átlagosan 200 yard!!!). Nyilván az eredményből és statból nem az jön le hogy izgalmas volt a mérkőzés, de említést érdemelhetett volna a challengek kihasználása és az ebből fakadó bírói ítéletek (3 is volt), vagy az, hogy az utolsó negyedben a Cleveleand behozta a csereirányítóját, hogy még jobban lenyomja a mélybe Mayfield morálját. De Shermanról sincs egy árva szó sem, aki ismét összehozott egy intet (annak nagyobb jelentősége volt szerintem az első negyedben mint az utána született TD-nek) majd úgy irányította a védelmet, hogy öröm volt nézni.

  Na mindegy, most jól kidühöngtem magam, de már semmi bajom, pszichológus úr. :)

 4. 7

  Jarred

  Hát, egy szorosabb meccsel szerencsésebb lettem volna. De legalább a 49ers pályán volt, az eddigiekhez képest már ez is valami.

 5. 8

  csibu

  Értelek, bár nem mindenben értek veled egyet. De köszönöm a válaszod.

  Utólag nézve persze könnyen mondhatjuk, hogy ott eldőlt (már csak azért is, mert a Browns 3 pontnál tovább nem jutott), de azért voltak olyan események a meccsen (pl. az első challenge, vagy Callaway sikertelen elkapása, Gould sikertelen mezőnygólkísérletei), amik csak hajszál híján múltak, és amikbe kapaszkodva visszajöhetett volna a Browns. De pont ez az, hogy ilyen nyúlfarknyi pár mondattal ez nem is igazán összefoglaló – ezt anélkül is meg lehet írni, hogy valaki mondjuk megnézi a találkozót; elég csak egy 3 perces összefoglaló videót meg a statot megnézni és ugyanez van benne. Persze lehet az én elvárásaim magasabbak ha arra gondolok, hogy összefoglaló.

 6. 9

  katonadani

  Azt nem összefoglalónak, hanem elemzésnek hívják :D

  500 szó simán elég egy meccs összefoglalására, főleg ha ilyen egyoldalú. Sőt, egyébként kb 300 is elég, ahogy a vasárnapi meccseknél szokott lenni. Minden jelenetet nem lehet és nincs is értelme belevenni egy összefoglalóba (pl egy challenge-et), de persze lehet beszélni még sokat a meccsről, erre is van a kommentszekció, vagy például a podcast (még ha épp az MNF-ről nincs is).

  És egyébként sem az a célunk, hogy végigvegyük a meccs jeleneteit, mi történt egymás után, hanem hogy elmondjuk, ki hogy játszott, ki volt jó, ki volt rossz, hol nyerte/vesztette el valaki az adott meccset, milyen következtetéseket lehet esetleg levonni. Azaz összefoglalni a meccset.

  De ha szeretnél kora reggelre 1000+ szavas összefoglalókat írni, nagyon szívesen felveszünk szerkesztőnek, a TNF-nek például úgysincs állandó gazdája :D

 7. 10

  kitalaltnev

  Viszonylag szerencséd volt ezzel a meccsel, Jarred, pláne, ha a záró negyedre elszunnyadtál. 😄

 8. 11

  Zoltán Debreczeni

  Amerikás magyar kéne. Az úgyis ráér lefekvés előtt.

 9. 12

  bjeela

  Cleveland-ben a polgármester bejelentette, hogy a városvezetés ellenszavazat nélkül elfogadta a javaslatot, mely szerint elhoznak a városba egy amazonaszi varázslót, egy kongói javasasszonyt, egy haiti-i woodoo papot, egy ezoterikus mágust, egy hindu gurut, egy arab álomfejtőt, egy katolikus ördögűzőt, egy zsidó csodarabbit és egy rontásűző cigányasszonyt, hogy levegyék az átkot a csapatról, mert itt már más nem segít.

 10. 13

  Rpi

  The bomb flag has been planted!

 11. 14

  acsdav2

  Callawaynak most kezdődött a szezon, hisz 4 meccses eltiltással kellett szembe néznie a szezon elején. Egy csapat pedig 45 főből áll. Azért, mert egy játékos aki bemutatott egy végtelenül rossz játékot, mert még nem lendült vissza igazán a játékba, nem vonhatod le azt a következtetést, hogy akkor a csapat már szét volt esve fejben.

 12. 15

  acsdav2

  A 49ers Brown elleni győzelmével bebizonyosodott, hogy az Aranyásóknak nincs Kittle tartania.

 13. 17

  csak ezt ne

  Pedig érezték, hogy meg kell ragadni a momentumot elsőként. Megnyerte a Browns a pénzfeldobást, a kezdést választották. Az első játékban Odell Beckham passzolt. A második drive elején próbálták a hosszúval meglepni a 49-erst. Hát ez van. Talán a legelső momentumot hibázta el Mayfield, amikor nem fogott kezet Shermannel a pénzfeldobásnál, ami igencsak feltüzelte az amúgy is harapós védelmet. Vagy még korábban, 2 éve amikor az Ohio State – Oklahoma meccs után az ellenfél címerébe szúrta a saját zászlójukat, és azon ünnepelt, és ez az amit Bosa nem felejtett el neki…(Amire Rpi is utalt előttem.)

 14. 18

  bjeela

  meg a szentöltvíz demizsonból

 15. 19

  BillyManziel

  Bezzeg ha Johnny Manziel irányított volna…

 16. 20

  Jarred

  Pedig eldőlt, csak máshogy mint azt gondolod. A lényeg az, hogy a lehetőség valóban ott volt a Browns előtt az INT előtt, de egy ilyen INT-et csak úgy tud összehozni az ember, ha fejben már teljesen összeomlott. Szóval az ajtó úgymond nyitva állt, de nem tudtak bemenni, mert az első nagy TD után fejben összeomlott a csapat, és én ezért gondolom, hogy ott véget ért, mert egy fejben megzuhant csapat már csak a meccs végét várja, hogy hazamehessen.

  A Garoppolós hozzászólást nem igazán értem, én is azt írom mint te. Megcsinálta azt amit kellett, de a futók voltak főszerepben.

  Sherman valóban kimaradt, de minden egyes jelenetről nem fogok sorokat írni, mert akkor nagyon hosszú és unalmas lesz az összefoglaló, amibe nemhogy az olvasó, de még én is belealszok. Csak a leglényegesebb momentumokat szoktam kiemelni, főleg ha egy egyoldalú meccs volt. És ebből a szempontból Bosa volt a meccset jobban befolyásoló játékos. Megértem, ha 49ers szurkolóként te végig izgultál, hogy vajon a Browns visszajön-e a meccsbe, de semlegesként ez egy percig nem volt kérdés. Számomra az egyetlen kérdés az volt, hogy mennyi lesz a különbség a végén.

 17. 21

  csibu

  Nem értek egyet veled, Dani. Az, hogy leírom kicsit részletesebben, mi történt és értékelem, amit láttam, az nagyon nem egyenlő egy elemzéssel. Lehet neked/nektek a szó szám a kiindulási pont, de nekem mint olvasónak nem az.

  Az pedig ne legyen már gond, ha érkezik egy olvasó, aki azt mondja, hogy neki ez kevés. Ilyenkor szerintem nem bele kell állni a hozzászólóba, mert az sem neki, sem az oldal szerkesztőinek nem lesz pozitív végkicsengésű. Ahogy az is elég gyatra válasz, hogy “csinálj jobbat, ha tudsz”. (Tudom, hogy nem szó szerint ezt mondtad, de ezt jelentette.) Ez egy szolgáltatás, én a fogyasztó vagyok. Mondj csak egy éttermet, ahol a szakács kimegy az esetleg panaszkodó vendégnek, hogy “hát akkor gyere be, itt a fakanál, főzz jobbat”.*** Azt megértem, ha nincs rá ember, tudás, szándék, lehetőség, csak akkor ne hívjátok összefoglalónak, hanem csak legyen a rovat neve “villámértékelés”, vagy valami hasonló.

  “elmondjuk, ki hogy játszott, ki volt jó, ki volt rossz, hol nyerte/vesztette el valaki az adott meccset, milyen következtetéseket lehet esetleg levonni” Na ebből a cikkből pont ezt hiányolom. Nincs megemlítve se Sherman, se K’Waun Williams, se Kittle, a meccs legjobb elkapója (aki 8-szor volt célpont, ebből 6-ot elkapott és csinált belőle 70 yardot + egy futásból összehozott 18 yardot), se Moseley (aki akkorát védekezett ellenfelén, amitől leesett az állam, gyakorlatilag megakadályozva a mérkőzés első felében egy TD-t) se Juszcyk, aki amellett, hogy jól játszott, elég durva sérülést szenvedett el és egy alapemberét vesztette el vele a 49ers, és lehet nem csak erre a meccsre…

  Ellenben Garoppolo meg lett említve, akin abszolút nem múlt a mai meccs, hiába van a neve mellett 2 TD. De ott van a clevelandi Chubb és Landry, akik szintén megérdemeltek volna legalább egy említést. Ráadásul nagyon végkövetkeztetést sem látok. Bármennyire hihetetlen nem fikázni akarom a cikket, csak furcsának találom, hogy leírod, nálatok elméletileg miből áll egy összefoglaló, miközben pont ezeket a dolgokat hiányoltam eredetileg is.

  De ez abszolút egyéni, szubjektív vélemény. Tőlem akár le is tojhatjátok. Csak ne ugorjatok neki annak, aki netalán nem ért veletek egyet, pláne ha az egy olvasó. A legjobbakat nektek, részemről téma lezárva.

  ***Különösen, hogy most szerintem nagyon melléfogtál, mivel a http://www.lokomotivblog.hu egyik főszerkesztője vagyok, nézd meg bátran, ott miből áll egy mérkőzésösszefoglaló, akár az enyém, akár másé. Ezt nem hasonlítgatásképp mondtam, más időpont, más sportág, más műfaj, más olvasóközönség, értelmetlen hasonlítgatni. Csak ha már előjött ez a csináld jobban gondolatiság…

 18. 22

  Tizenkettes

  Pedig nem úgy tűnt, mintha nem akart volna kezet fogni Shermannel…
  https://www.youtube.com/watch?v=oFLjc5IdkjA
  1.11-nél

 19. 24

  Bbandi90

  EZ a meccs előtt történt, Sherman pedig a pénzfeldobásról beszél … a kettőt nem illik összekeverni :)

 20. 25

  Tizenkettes

  Nem kevertem, nem tudtam.

 21. 26

  katonadani

  Újraolvastam most még egyszer a cikket, hogy nem én emlékszem-e rosszul, vagy láttam máshogy kora reggel.
  Szerintem Jarred leírta, hogy a Browns offense és defense szinten is gyenge volt, nem jött össze semmi, kiemelte a Callaway INT-t, mint fordulópontot, illetve hogy szerinte fejben is összeomlottak (ezzel persze lehet vitatkozni, de ő így látta). 9ers részről kiemelte a védőket, különösen Bosát, a futójátékot (és hogy nem Garoppolo volt a főszereplő), és még mindkét oldal special teamjéről is írt. (bírókkal elvből nem nagyon szeretünk foglalkozni, csak ha nagyon szembeötlő és meccset eldöntő eset volt). Részemről ez kimeríti az összefoglaló fogalmát.
  Elhiszem, hogy az egyik csapat szurkolójaként szeretnél hosszabban olvasni a csapatodról, főleg hogy most tényleg minden jól megy, de egy meccs alatt (ligaszinten meg főleg) minden játékosról nincs értelme, és szerintem nem is lehet érdemben írni – főleg 1-1 játékot nem tartok fontosnak kiemelni, mint pl Moseley nagy leütött labdája, ami tényleg gyönyörű volt, de mégiscsak egy játék volt a rengetegből, és mivel ilyen egyoldalú volt, még csak meccsdöntő szerepe sem volt.
  Az összefoglalóknál alapvetően nem célunk mély elemzést folytatni, kiemelve minden játékost és mozzanatot, szerintem nem erről kell szólnia az összefoglalónak. Főleg, hogy 32 csapatról kell összefoglalót írni, nyilván egy csapatspecifikus blog vagy oldal jobban bele tud menni az adott csapat meccsébe, meccseibe, meg ott ennek több értelme is van.

  ((bocs h csak most, csak spambe rakta vmiért a disqus))

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team