Connect with us

Összefoglaló

A széttört szikla

Szomorú eseményre ébredtek Cleveland lakosai. A város egyik nevezetességét, a “Cleveland Rocknak” elnevezett sziklát a héten San Franciscóba szállították, ahol egy hétig volt kiállítva a helyi múzeumban. Sajnálatos módon egy csoport részeg aranyásó is betért a múzeumba, és mikor meglátták a sziklát, csákányt ragadtak, és elkezdték ütni azt. A szikla biztonságáért felelős clevelandi őrök látták mire készülnek, de annyira leblokkoltak a feléjük közeledő csákánnyal hadonászó emberektől, hogy mozdulni sem bírtak. Magatehetetlenül végignézték, ahogyan Cleveland büszkeségét szétverik. 

Cleveland Browns @ San Francisco 49ers 3 – 31

Hát ez nagyon sima volt. Ez a meccs gyakorlatilag másfél perc után eldőlt, miután egy sikertelen Browns támadás után pályára lépett a 49ers offense. A hazaiak legelső játékából a futó Matt Breida 83 yardos TD-t szerzett, ez a gyors TD pedig annyira lesokkolta a vendégeket, hogy a hátralévő 58 percben sem tudtak magukhoz térni.

Ami csak elromolhatott, az el is romlott a Browns játékában. Mayfield karrierje leggyengébb meccsét játszotta, 22 passzából csak 8 volt sikeres, csak 100 yardig jutott, és kétszer is eladta a labdát. A második INT ráadásul tökéletesen bemutatta, mennyire nincs a pályán a Browns. Egy biztos TD passzt sikerült kicsit aluldobnia, és az elkapó Antonio Callaway addig zsonglőrködött a labdával, mígnem a 49ers védő kezébe nem pattant. A védők sem volt jobbak, egész meccsen nyelték a yardokat, főleg földön, ahol 275 yardot engedtek. Az egyetlen, akit ki lehetne emelni a Brownsból, az az újonc punter Jamie Gillan. Hétszer is el kellett rúgnia a labdát, és ezek többsége az ellenfél húszasán belülre pattant. Pedig volt, hogy a saját célterületről kellett elrúgnia. De persze sokra nem ment a Browns ezekkel a jó puntokkal, mert a védelem átjáróház volt.

A túloldalon nem voltak ilyen problémák. A 49ers védelme teljesen leradírozta az ellenfelet a pályáról, külön ki kell emelni Nick Bosát, aki egész meccsen elit szinten játszott. Ugyan csak 2 sack került a neve mellé, de ennél jóval nagyobb volt a jelenléte. Állandóan Mayfield arcában volt, és ha nem is tudta mindig földrevinni, de annyira siettette, hogy a passzai ne legyenek jók. Mayfieldnek valószínűleg azóta is rémálmai vannak róla.

A támadóknál Garoppolo jól játszott (181 yard, 2 TD), de elsősorban nem ő volt a főszereplő, hanem a két futó, Breida és Tevin Coleman. Ketten együtt 211 yardot és 2 TD-t pakoltak fel a táblára, illetve Breidának egy elkapott TD is összejött.

Az egyetlen dolog, ami nem működött a hazaiaknál, az a rúgójáték volt. A veterán Robbie Gould ritka szerencsétlen napot fogott ki, 4 rúgásából csak egy ment be. Kettőt önerőből hagyott ki (igaz mindkettő 45 yard fölötti volt), egyet pedig blokkoltak. Igaz, ezen a meccsen egyáltalán nem számított az a 9 pályán hagyott pont.

A 49ers tehát továbbra is veretlen, és készülhet a Rams elleni rangadóra. A Brownsnál pedig valamit ki kell találni, mert az nem állapot, hogy másfél perc után összezuhan a csapat fejben egy hirtelen bekapott TD-től.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!