Connect with us

Hír

A Texans megszerezte Gareon Conley-t

A Raidersnél úgy döntöttek, hogy egy jövő évi harmadik körös pickért cserébe odaadják az eddig kezdő cornerbackjüket, Gareon Conley-t a Houston Texansnak, a csapatnak, amely ellen legközelebb játszanak. A játékos 1/24-es pick volt a 2017-es drafton, az első szezonját a profik között sérülés miatt majdnem teljesen kiülte, tavaly illetve idén eddig átlag alatti teljesítményt nyújtott a posztján, amivel egyébként nem lógott ki a Raiders védelméből. Conley egykoron magasan értékelt prospect volt, a drafton azért nem kelt el korábban, mert nemi erőszak miatt tettek ellene feljelentést. Ebből az ügyből végül nem lett semmi, de a cornerback kiválasztása végül hibásnak bizonyult, ami a tegnapi Packers elleni meccsen csúcsosodott ki.

A Texansnál azt gondolhatták, hogy Conley-t nem használták megfelelően Oaklandben, a játékosnak ugyanis elsősorban a man coverage fekszik, ezzel szemben a fosztogatóknál főleg zónáznia kellett, ezért teljesíthetett ennyire gyengén. A trade után viszont hasonló szerepkört kaphat majd ahhoz, ahogyan az Ohio State-en játszott, így jobb teljesítményre számítanak tőle. Kétségkívül van ebben ráció, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a cornerback futás ellen talán még rosszabb volt, mint coverage-ben.

A Jadeveon Clowney trade-ből három játékos került a Texanshoz: Conley mellett Barkevious Mingo és Jacob Martin. A jövő évi draftjukon sem kell sokat gondolkodniuk, első körös pickjük nincs Laremy Tunsil megszerzése miatt, a harmadik körös választási jogaikat pedig Conley-ra – és amennyiben legalább 10 meccset a rosteren tölt – Duke Johnsonra cserélték.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!