Connect with us

Beharangozó

Előre a csoportgyőzelemért

Igazi rangadó lesz a hatodik hét hétfő esti mérkőzése: a forduló előtt a csoportot vezető Packers fogadja a csoport második helyén tanyázó Lionst. Ha győz a Packers, 3-0-ra növeli a mérlegét a csoportellenfeleivel szemben, abszolút favoritja lesz az NFC North-nak. A Lions nem áll ilyen jól, de egy győzelemmel átvenné a csoport vezetését, amire szinte emberemlékezet óta nem volt példa.

 

 

A Packers 6 pontos favoritként kezdi meg a mérkőzést, ami a hazai pálya és a forma alapján nem meglepő, de a Lions az elmúlt három meccsén underdog volt: kettőt megnyert, egyet pedig csak az utolsó másodpercekben veszített el.  Izgalmas mérkőzés lesz, már csak azért is, mert mindkét csapat ugyanabban jó, és ugyanabban rossz.

 

 

Lions passzjáték (4.) vs. Packers passz elleni védelem (5.)

 

A footballoutsiders.com adatai szerint a Lions passzjátéka a negyedik leghatékonyabb/legjobb a ligában, míg a Packers passzvédelme az ötödik legjobb – egyik sem meglepő. Matt Stafford parádésan kezdte a szezont, karrierje legjobbját hozza eddig, csak úgy lubickol az új támadórendszerben: van TE-játék, visszatért a play action és a hosszú passzok, egyszerűen jól működnek a dolgok.

 

A Packers védőoldalán legalább ekkora változások történtek: a két Smith a szélen meghozta a pass rusht, a másodéves Jaire Alexander parádés, a liga egyik legjobb CB-játékát hozza, és Adrian Amos is jó igazolás. Olyannyira jól működik az egység, hogy átlagosan 25-tel csökken az ellenfél irányítóinak a passer ratingje a Packers-védelem ellen.

 

Két elit egység csap össze, de minkét oldalon vannak súlyos veszteségek. A Packersnél a safety Darnell Savage biztos, hogy nem játszik, a Lionsnél pedig Danny Amendola és TJ Hockenson játéka kérdéses. Ha utóbbi kettő pályára lép, akkor egy minimális előnnyel a Lionsnek adom a matchupot.

 

Lions futójáték (27.) vs. Packers futás elleni védelem (28.)

 

Bárhogy is erőlteti a Lions, összességében kifejezetten pocsék a futójáték. A támadófal nem blokkol elég jól, inkább nagy játékokból él az egység, mintsem hogy stabilan és megbízhatóan hozná a yardokat. A Lions szerencséjére a Packers futás elleni védelme olyan pocsék, hogy mellette még Kerryon Johnsonék is jónak tűnhetnek.

 

A Packers run defense-t eddig csak a szenvedő Bears nem tudta megégetni, illetve a Cowboys is kvázi csak azért maradt 150 yard alatt (122), mert Dak Prescott mindenképp Packers-játékoshoz akarta passzolni a labdát, az összeszedett nagy hátrány miatt pedig nem lehetett Zeke Elliottot futtatni.

 

Nehéz megmondani, hogy melyik gyenge egység fog jobban alul teljesíteni, így ez egy erős döntetlen.

 

Packers passzjáték (9.) vs. Lions passz elleni védelem (12.)

 

A Packers passzjátéka nem is nagyon lehetne top 10-nél rosszabb egy egészséges Aaron Rodgersszel, de Davante Adams hiányában így is nehéz a hazaiak mellett érvelni. A Lions passz elleni védelme kifejezetten jó – az engedett 80-as passer rating a 6. legjobb, közvetlenül a Packers után, a kísérletenként engedett 7 yard pedig a 10. legjobb. Matt Patricia védelme rendszerszinten működik jól, ráadásul Darius Slay is visszatér, így minden adott arra, hogy limitálni lehessen a passzjátékot.

 

 

Összességében nem is várok túl sokat Aaron Rodgerséktől Adams hiányában, a számokat tekintve a Lions jobban fog teljesíteni, így ezt a matchupot a Lionsnek adom – nagy kár vendégszempontból, hogy jó eséllyel nem ez dönti el a mérkőzést.

 

Packers futójáték (9.) vs. Lions futás elleni védelem (14.)

 

Lehet, hogy Adams miatt döcögni fog a passzjáték Green Bayben, viszont minden adott egy erős futójátékhoz. A Cowboys ellen is láthattuk, hogy mennyire is jó a Packers futójátéka, ez a 14. hely a Lionstől pedig szerintem bőven jóindulatú.

 

A Detroit futás elleni védelme még egy ellenfelet sem tudott 100 yard alatt tartani, aminek egyik fő oka az, hogy Damon Harrison, a liga legjobb futás elleni DT-je pocsékul játszik. Ez meglátszik A’Shawn Robinson teljesítményén is, aki egyedül nem képes tartani a fal közepét, a linebacker sorban pedig senki nincs, aki tudna is szerelni.

 

A Packers legnagyobb esélye a mérkőzés megnyerésére egyértelműen a jó futójáték, messze a futásvédelem a Lions legsebezhetőbb pontja. Egyáltalán nem lepne meg, ha Rodgers 250 yard alatt, sőt akár TD nélkül maradna, miközben a futójáték dübörögve felpakol 150+ yardot, a védelem pedig kordában tartaná a Lions offense-t. A -6-os line sok, de egy ekkora mismatch-csel bőven meglehet a győzelem.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!