Connect with us

Kupaktanács

FK! Kupaktanács – Kezdőből kikerült QB-k és a Rams-őrület

Volt történés bőven az elmúlt napokban: kikerült a kezdőből Rosen és Mariota, őrült cserélgetésbe kezdett a Rams, a Patriotsnak pedig gondja akadt Michael Bennettel. Ezekről írja le a véleményét ezúttal Höri, katonadani, Renningan és Chester.

 

 

Marcus Mariota négy év alatt kijátszotta magát a Titans kezdőjéből. Kap még valahol esélyt a bizonyításra, vagy ennyi volt a korábbi 1/2-es irányítónak?

chester: Az élet nem fair. Mariota szerintem többre hivatott ennél, de normális OC hiányában ennyire futotta. Sajnos kevés azon csapatok száma, amely az FA-ról, és nem a draftról szeretne irányítót az építkezéséhez, így Mariota jövője is kérdéses kezdőként. Csapat nélkül biztos nem marad.

Höri: A jelenlegi sérültlistákat elnézve, nincs az a mélység, ahonnan nem lehet valakit előkapni, hogy ugorjon be, annyira megszorultak a csapatok. Mariota minden bizonnyal visszaminősül csereirányítóvá, de onnan ugye 1 play-re van az ember, hogy újra pályára kerüljön. Van tehát visszaút, még ha eléggé vékony és messze is van, de annak idején Alex Smith is bevállalta, hogy a draftolt csapatánál aláír backup fizetésért a szerződése lejárta után, aztán milyen messzire jutott később. Erre van persze a legkisebb esély, inkább vándormadárkodás jön vagy betemetik egy stabil QB1 mögé Mariotát 2020-tól kezdve.

Renningan: Én olyan téren örülök a dolognak, hogy végre megnyugodhatnak azok a Titans-szurkolók, akik azzal vádoltak, hogy csak azért kritizálom Mariotát, mert utálom őt és a csapatot is. Ami pedig a konkrét helyzetet illeti: Mariotát én soha nem tartottam egy jó QB-nak, sem a kvalitásait, sem a mentalitását illetően, így nem lepett meg a dolog. Viszont egy jó csapatban akár jó is lehet, a Chiefsben például nagyon megnézném 1-2 meccsig a sérült Mahomes helyén – még mindig van 5-10 olyan csapat, ahol Mariota előrelépést jelentene. De akár a Steelers is elgondolkodhat egy cserén.

katonadani: Kezdőként szerintem ennyi volt neki, már ami a szezonkezdeteket jelenti, mert persze sérülés esetén beállhat még csereként, de csapatot magának nem kap már. És ez így is van jól, Mariota nem egy kezdő szintű irányító. Kár, mert többet vártam tőle.

Mariota mellett Josh Rosen is padra került, olyan gyengén játszott a Dolphinsban. Neki is befellegzett? Mely korábbi/jelenlegi kezdők karrierje van még veszélyben?

chester: Annyi előnye van Mariotával szemben, hogy az ő fizetése jóval olcsóbb lenne, és ez döntő lehet a QB-t kereső csapatoknál. Én még mindig tartom, hogy a tehetsége alapján nem kell temetni, de most már megérdemelne egy jó csapatot. A Saints-Colts-Pats trió remélem monitorozza a helyzetét.

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!