Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #5

Üdv a legrosszabban megszervezett NFL-hétvégén! De legalább a Dolphins bye-on van.

A Kandalló Pub műsorán

Jacksonville Jaguars @ Carolina Panthers 19.00, GamePass

Két olyan csapat találkozása lesz ez, amely 1995-ben csatlakozott az NFL-hez. Az örökmérleg ráadásul épp 3-3, így most valaki elmozdulhat. Ennél azonban érdekesebb Gardner Minshew és Kyle Allen összecsapása, akik konkrétan a liga legjobb passer ratinggel rendelkező irányítói 10+ yardos átadások esetén.

Minshewnak ebben sokat segít DJ Chark, akinek igazi breakout éve van, azonban a Panthers védelme ellen nehéz dolga lesz, ugyanis a Párducok igyekeznek minél jobban limitálni a hosszú játékokat, maguk elé terelve a játékot, miközben a védőfaluk pusztít. Érdekes matchup lesz egyébként az újoncok csatája Jawaan Taylorral és Brian Burnsszel.

A legfontosabb kérdés pedig: folytatódik a Minshew Mánia?

Chicago Bears @ Oakland Raiders 19.00, Sport Tv

Bemutatkozik az NFL és a magyar nézők számára az új Tottenham stadion! Chase Daniel fog kezdeni a Bearsben, de még így is a Macik számítanak az esélyesnek (vagy így még inkább?). Ez pedig fontos tényező, ugyanis Londonban a favoritok a Bortles vs Ravens meglepetés óta átlagosan 18,4 ponttal verik az esélytelen ellenfeleket – magyarra fordítva a szót az esélyesek simán szoktak nyerni a brit fővárosban.

Érdekes aspektusa lesz a meccsnek, hogy Khalil Mack majd mennyire fogja szétszedni volt csapatának a támadófalát, és hányszor fogja úgy lezúzni Derek Carrt, mint Hulk. A Mack helyére draftolt Clelin Ferrell egyébként elég lassan kezdi profi karrierjét, a PFF adatai szerint konkrétan a legrosszabb pass rusher “win rate-et” tekintve (6,8%).

Green Bay Packers @ Dallas Cowboys 22.25, Sport Tv

Múlt héten mindkét csapat elszenvedte első vereségét idén, így egymás ellen lehet javítani. Október Aaron Rodgers hónapja, itt érte el a legtöbb győzelmét és a legmagasabb passer ratingjét is, ráadásul a Cowboys ellen is 6-2 az örökmérlege. Azonban Davante Adams nélkül kell most felvennie a versenyt a dallasiak védelmével, ami nagyon nem ígérkezik könnyű feladatnak. Főleg akkor nem, ha megint csak az első félidőben tervez támadni és pontokat szerezni a csapat.

A túloldalt is fontos sérültet kell kiemelnünk, ugyanis Tyron Smith nem fog tudni játszani, ráadásul La’el Collins sem teljesen egészséges, ez pedig felboríthatja az egyébként kiváló támadófalat, ami megtorpedózhatja az offense-t. A Cowboys szerencséje, hogy a Packers borzasztó futás ellen, a dallasiak pedig nagyon jól tudnak erre építeni, így Elliottnak nagy napja lehet és szerintem ezzel a matchuppal meg is nyeri a meccset a ‘Boys, kis túlzással végigfutva a találkozót.

Sunday Night Football

Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs

Patrick Mahomest mindig élvezet nézni, úgyhogy már csak miatta is megéri fennmaradni / felkelni / visszanézni a vasárnap esti rangadót, a Colts sérült secondaryje ellen pedig már fenheti a fogát egy újabb nagy napra. Az ellenfelek erősségét tekintve egyébként egyértelműen a Chiefs a legerősebb veretlen csapat jelenleg (8-3-1, míg Patriotsnak 4-7, 49ersnek 3-6), most pedig Andy Reid megszerezheti karrierje 200. alapszakaszgyőzelmét.

A playoffban nagyon simán nyert januárban a Chiefs, harmadik kísérletekre lenullázva a Coltsot (0/9). A védelem idén elég felemás, a Frank Clark projekt nagyon nem jött be egyelőre, míg Dee Ford sokkal jobb teljesítményt nyújt a 49ersnél, Justin Houston pedig épp a mostani ellenfélnél rohamoz – számára mindenképp különleges lesz ez a meccs.

Redzone

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints 19.00

Két évvel ezelőtt Jameis Winston megpróbált megenni egy W-t a Superdome-ban, de nem sikerült. Most újra megpróbálhatja, és valamilyen fura oknál fogva ezt a meccset várom a legjobban a 19 órás sávból a héten.

A Saints szerintem egyelőre túlteljesít Bridgewaterrel, az utóbbi három meccsen 300 yard alatt maradt az offense. Nem is igazán jó matchup ez az ultrakonzervatív Teddynek, Todd Bowles védelme ugyanis a futást és a rövid játékokat jól fogja, míg a hosszú passzok ellen lenne sebezhető, de azokat meg a Saints irányítója nem dobja meg.

Vele szöges ellentétben áll Jameis Winston, akivel az utóbbi két héten 86 pontot termelt a Buccaneers, és záporoznak a nagyobbnál nagyobb játékok. A sorsolása elég nehéz volt a Bucs offense-nek eddig, és ezen a Saints sem fog könnyíteni, hiszen nagyon harapós ez a védelem. A nagy kérdés az lesz a meccsen, hogy Winstont hány hibába tudják belehajszolni.

A matchupok szerintem a Buccaneersnek kedveznek, és most nem esem abba a hibába, hogy ezeket figyelmen kívül hagyva a másik, tavaly erősebb csapatra tippelek (mint a TNF alkalmával), még ha a Saints hazai pálya kicsit zavar is ebben. Érdekes lesz figyelni, hogy egyrészt Marshon Lattimore kin fog védekezni (Evans vagy Godwin), másrészt pedig hogy melyik arcát mutatja.

Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers 19.00

Úgy érzem ezen a héten, hogy a Steelers túlértékelt a Bengals elleni győzelem után (sokan arról beszélnek, hogy teljesen nyitott a csoport és befuthat a Steelers győztesnek), a Ravens pedig alulértékelt a Browns elleni vereség után, ahol benyeltek pár nagyobb játékot meg pár turnovert. Nálam ez relatíve magabiztos Ravens győzelem, habár azt hozzátenném, hogy nagyon rossz nézni a régen hírhedt defense-t ennyire rosszul játszani. És ismét feltenném a kérdést: mi a baj Earl Thomassal?

A Steelersnek akkor lehetne esélye a Ravens ellen, ha elkezdenék spread formációkból passzoltatni Rudolphot, ráadásul nem csak ilyen dink and dunk módon – Bridgewaterrel holtversenyben övé a legrövidebb átlagos passztávolság a ligában. A wildcates futós terv a Bengalst lehet átverte, de a Ravenst nem fogja. Ha elkezdenek passzolni, akkor egyébként JuJunak jó napja lehetne, mert a slotból nagyon eszi a yardokat a Hollók védelme.

A Steelers DL vs Ravens OL matchupot érdemes lesz figyelni egyébként, két kiváló egység méri össze erejét.

Atlanta Falcons @ Houston Texans 19.00

Megdöbbentő statisztika: a Falconsnál csak a Dolphins rosszabb első félidős pontkülönbségben. Valami nagyon nincs rendben Atlantában, mind offense, mind defense oldalon. Watsonék bőven fognak tudni haladni ez ellen a védelem ellen, a támadófalat pedig szét fogják szedni Watték. A nose tackle DJ Readert kiemeltem már a podcastben is, most írásban is megteszem: kiválóan játszik a fiatal védőfalember, aki hatalmas méretei ellenére már pass rushban is bőven használható.

Egy érdekes statisztika: Julio Jones 2016 óta 6,8 elkapást és 111,2 yardot termel meccsenként, ha a Falcons számít underdognak – mint ahogy most is.

Minnesota Vikings @ New York Giants 19.00

Nincs ennél jobb alkalom arra, hogy az elégedetlen elkapók egy kicsit elégedettebbek legyen. A Giants passzvédelme nagyon gyenge, így érdemes lenne a Vikingsnak végre passzolni is kicsit, hogy ne akarja magát lábon lőni Thielen és Diggs is, meg akkor talán Cousins önbizalma is visszajönne. Attól is tarthatnak a hazaiak, hogy Mike Zimmer szétszedi Daniel Jonest double A gap blitzekkel és elrejtett coverage-ekkel, hiszen ez a védjegyük, főleg újoncok ellen, akik kicsit sokáig tartják maguknál a labdát.

Arizona Cardinals @ Cincinnati Bengals 19.00

Az 1/1-ért folytatott harc nagyon fontos állomása lesz ez a meccs, és az egyik csapat elmozdul majd a nyeretlenség mezejéről, az egyik főedző pedig megszerzi élete első győzelmét (hacsak nem lesz döntetlen). Azt már nehéz megtippelni, hogy melyik gárda lesz ez, mert leginkább csalódást keltő és gyenge játékot láttunk mindkét féltől a szezon eddigi részében. Én Kinsburyékre tippelek, de ha otthon lennének, talán kicsit magabiztosabb lennék.

Buffalo Bills @ Tennessee Titans 19.00

Melyik arcát mutatja a Titans? Sosem tudni, így erre a meccsre borzasztóan nehéz tippelni, főleg hogy még nem tudjuk, mi lesz Josh Allen sorsa, azaz pályára tud-e lépni, vagy jöhet Matt Barkley. Nagy védelmi csata lesz kevés ponttal (már amennyire lehet bármit is jósolni egy Titans-meccsre), és én jelenleg a Bills védelmében jobban bízom.

New England Patriots @ Washington Redskins 19.00

Nem tudom, hogyan tudja megoldani Belichick azt a problémát, hogy nem tudta egészen péntek estig, melyik irányítóból készüljön. Bele fog őrülni ebbe a talányba, ráadásul Colt McCoy egyszer már megverte a Patriotsot, úgyhogy egyértelmű, mi lesz ezen a meccsen.

New York Jets @ Philadelphia Eagles 19.00

A New York Jets 0-10 az Eagles ellen all-time. Mivel Sam Darnold nem tud visszatérni, így elég magabiztosan jósolom azt, hogy hétfőre már 0-11 lesz ez a mutató. A Jets offense 21 drive-ja nem tudott pontot feltenni a táblára.

A 22 órás sávban

Denver Broncos @ Los Angeles Chargers 22.05

Nevetséges, hogy az NFL mindössze két meccset rakott a 22 órás sávba (és 10-et a 19 órásba), erre utaltam a cikk legelső mondatával. Ez egyszerűen borzalmas a nézők számára, akik minél több meccset szeretnének követni, vagy legalább szeretnék, ha a későbbi sávban is lenne választási lehetőségük.

Na de a mérkőzésre rátérve: Patrik biztos ki fog nevetni, de látok itt egy upset lehetőséget, a 6 pontos spreadet pedig indokolatlannak tartom Riversék javára. A Broncos jobb, mint a mérlege mutatja, a Chargers pedig rosszabb, mint amit a legtöbben gondolnak róla. Furcsa módon a Broncos támadósora jobb a védelménél (ki gondolta volna?), már csak a red zone-ban kellene valamit kitalálni (ez persze fontos probléma). A Chargers védelme viszont gyenge – még Josh Rosen és a Dolphins is szétszedte az első félidőben -, részben a sérüléseknek köszönhetően, így szerintem Flaccóék tudnak majd haladni rendesen – a kérdés az lesz, hányszor rúgnak field goalt és hogyszor szereznek TD-t.

A túloldalt a legnagyobb fegyverténye az lehet a Broncosnak, ha Chris Harris jó szokásához híven leveszi a pályáról Keenan Allent – az utóbbi időben ez rendre megtörtént, hiszen testfelépítésből adódóan is nagyon jó matchup ez a Broncos cornerbackjének. Végül nem mertem behúzni a meglepetés picket, mert Flaccóra nem merek fogadni, de egyáltalán nem lepne meg egy vendég siker – a szoros meccs pedig erősen valószínű.

Szerkesztői tippverseny állása:

  1. kronikk (43-20)
  2. katonadani (41-22)
  3. leonidasz007 (39-24)
  4. g495sr (39-24)
  5. KGYM (37-26)
  6. jarred (37-26)
  7. renningan (36-27)
  8. rowi (36-27)
  9. chester (35-28)
  10. balentin (34-29)
  11. kerekisti (34-29)
  12. alatriste (34-29)
  13. löfli (33-30)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!