Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #6

Egészen kiváló hétvégének nézünk elébe, jobbnál jobb meccsekkel. Ráadásul már 15.30-tól megindul a dömping a londoni meccsnek köszönhetően! 

A Kandalló Pub műsorán

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers 15.30, GamePass

Egyszerre egy mérkőzés, emberi időben, így mindenki kicsit jobban tudja szakmai szemmel is figyelni a találkozót.

A Buccaneers futás elleni védelme nagyon jó, így a Panthers offense legjobbját, McCaffrey-t leginkább a passzjátékban láthatjuk majd sikeresnek. Kérdés, hogy a Kyle Allen vezette passz offense mennyire állja meg a helyét, és mennyire tud majd mély labdákkal operálni, ezzel ugyanis verhető a Bucs.

Todd Bowles mester nagyon szeret blitzelni, konkrétan a legtöbbet csinálja ezt az egész ligában, az pedig külön érdekes, hogy idén Kyle Allennel szemben hívták a legtöbb blitzet a csapatok. A két statisztika összevonása most is rengeteg blitzet eredményez majd minden bizonnyal, meglátjuk hogyan veszi fel ezt a Panthers és hogyan kezeli ezt Allen.

A túloldalon a Panthers szétzónázza majd Winstont, remélve, hogy az irányító szokásához híven hoz majd pár rossz döntést. És mivel a védők a zónájukban a QB-t figyelik, így nagyobb eséllyel szereznek majd interceptiont, mintha embereznének.

Houston Texans @ Kansas City Chiefs 19.00, GamePass

Soooooook pont lesz ezen a meccsen, és rendkívül jól fogunk szórakozni. A Mahomes vs Watson csata az egyik legszórakoztatóbb QB-párharc lehet a ligában, és egyik csapat védelme sem túl acélos jelenleg, hogy megállítsa a másikat. Nagy kérdés, hogy a Texans secondary képes lesz-e elég jól kivitelezni a Mahomes ellen egyelőre működő emberezéses koncepciót – nem gondolnám, de a Coltsról sem gondoltam.

A JJ Watt vs Mitchell Schwartz párharcra mindenképp felhívnám a figyelmet, előbbi a liga legtöbb nyomást gyakorló játékosa idén, utóbbi pedig nem engedett még sacket, és a liga egyik, ha nem legjobb jobb oldali tackle-je. Egyébként összességében a Texans front vs megtizedelt Chiefs támadófal kulcspontja lehet a meccsnek.

A Texans jól teljesít idegenben, utóbbi 8 meccsen 6-2-es mérleget ért el, ezt a hullámot lehetne most tovább lovagolni. A Falcons elleni találkozóból kiindulva meglepne, ha nem a passzokat erőltetné O’Brien, így minden bizonnyal nagy pisztolypárbaj lesz belőle. Mahomesnak egyébként a red zone sikerességén kellene javítania, mert idén az egyik legrosszabb ebben a ligában. Ha Hill visszatér, az nagyon sokat segíthet a csapaton (nem feltétlen a red zone-ban, hanem összességében).

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams 22.05, SportTv

Shanahan vs McVay. Alig várom a két géniusz párharcát, nem csak élőben, de hét közben visszanézve is.

Érdekesség, hogy Sean McVay 10-1-es mérleget tud felmutatni, ha extra ideje van készülni (week 1, bye után, TNF után, MNF), az egyetlen vereség is Bill Belichick ellen jött a Super Bowlban. Emellett Jared Goff hazai pályás statisztikája is magasan jobb az idegenbelinél, ráadásul a 49ers tele van sérültekkel (mindkét kezdő tackle, a különleges módon fontos fullback, a kezdő corner), így sok minden a Rams mellett szól a meccsen, az utóbbi két hetes botladozás után fontos lenne visszatérni a helyes útra.

Nagy kérdés, hogy Shanahan hogyan oldja meg Juszczyk hiányát, milyen personnelt fog alkalmazni a fullback nélkül, mert 21 personnelből óriási előnye volt a 49ersnek mindenki máshoz képest. Erre most nem lesz lehetősége, így valami újat kell kitalálnia, ezt pedig nagyon érdekes lesz figyelni.

A 49ersnél lesz egyébként az előny a futójátékban mindkét oldalon, hiszen a borzasztó Rams támadófalat simán dominálni fogják Bucknerék, és a Kosok futás elleni védelme is gyengébb, így itt is az Aranyásóknál lesz az előny.

A tippekkel kapcsolatban: ha itt is nyer a 49ers, akkor talán már mindenki komolyan fogja venni a gárdát. Ha viszont nem, akkor nehezebb lesz ezt megtennie a kétkedőknek az eddigi könnyű sorsolás miatt.

A többiek

Philadelphia Eagles @ Minnesota Vikings 19.00

Cousins otthon játszik? ✅ Nem primetime meccsen? ✅ Gyenge csapat ellen? ❌ Minden feltétel nem teljesül, így nem lehet biztosra menni a Vikings kapcsán, de a viccet félretéve nagyon érdekes meccsnek nézünk elébe.

A Vikings mindenki számára nyilvánvalóan a futásra épít, neutrális helyzetben a Vikingek futnak a legnagyobb arányban a ligában, ráadásul nagyon sikeresen is teszik ezt. A megállíthatatlan erő egy elmozdíthatatlan tárggyal találkozik most, hiszen az Eagles védelem a futásmegállításról híres, az eddigi öt első számú futót összesen 140 yardon tartotta a csapat, mindössze 2 yardos futóátlaggal. A Vikingsnak a jó futás elleni védelmek ellen is ment a labda futtatása, szóval ez egy nagyon érdekes matchup lesz.

Nagy kérdés viszont, hogy a Vikings át mer-e állni a passzjátékra és mer-e Cousinsra támaszkodni? Bíznak-e benne eléggé Zimmerék? Ha megteszik és Cousins lehoz egy korrekt meccset, akkor nyerhetnek, mert az Eagles secondary borzasztó, a minnesotaiaknak pedig megvannak a fegyvereik a passzjátékban, hogy ezt kihasználják. Számomra a legnagyobb kérdés a meccsen, hogy milyen filozófiával lép majd pályára a Vikings offense.

Egy dolog viszont biztos: Cousinsnak gyorsan kell passzolnia, különben a pass rush megeszi reggelire. Ő tartja a legtovább a labdát idén az irányítók közt, ami alapvetően is nagy hiba ilyen gyenge támadófal mögött, most pedig végzetes lehet.

A labda túloldalán az Eagles a 12 personnelre (2 tight end) épít majd, és egyébként ha Goedert egészséges, akkor idén az Eagles mérlege 3-0, nélküle pedig 0-2. Persze ez egy semmitmondó statisztika önmagában, viszont nem véletlenül van ez így, ugyanis Goedert rendkívül fontos része a támadósornak, hiszen nélküle ki lehet dobni a playbook jelentős részét, nem lehet használni a halálos 12 personnelt, ami ellen a Vikings is gyengébben védekezik, meg egyébként kvázi az egész liga is. Most ha nem jön közbe semmi váratlan, akkor ott lesz a pályán a második számú tight end.

Seattle Seahawks @ Cleveland Browns 19.00

Melyik részéhez érkezik a Browns hullámvasút? Még egyszer olyan rosszul jó eséllyel nem játszanak majd Mayfieldék, mint a 9ers ellen, amiben segíthet, hogy a Seahawksnak nincs olyan félelmetes pass rusha, így relatíve könnyebb dolga van a Brownsnak elrejtenie a támadófalat. Amit egyébként tavaly elég jól csinált, idén viszont egyáltalán nem megy ez. Ráadásul Mayfieldnek is előjött az a rossz habitusa, hogy elkezd jobbra tolódni a fal mögött, ezt pedig nyilván mindenki észrevette már, így tudatosan készülnek rá a koordinátorok, hogy ezt kihasználják és korai középső nyomással, késleltetett szélső nyomással könnyű sackeket szerezzenek.

Clevelandben rosszabb a playcalling tavalyhoz képest, Baker is rosszabb, kicsit érthetetlen, mi történt a támadósorral, amely egyáltalán nem tud ritmusba lendülni. Ha pedig itt kikap a Browns, akkor figyelembe véve a következő Patriots elleni meccset, óriási bajba kerülhet egy 2-5-ös mérleggel.

A túloldalon a Browns DL vs Seahawks OL lesz egy érdekes matchup, ahol a Brownsnak áll a zászló, főleg Duane Brown kiesésével. Vajon ez még több futásra készteti az edzőket?

New Orleans Saints @ Jacksonville Jaguars 19.00

Kiváló matchupokat tartogat ez az összecsapás. Ilyen lesz például DJ Chark és Marshon Lattimore ütközete, vagy a Saints támadófal vs Jaguars védőfal párharca, és ha Ramsey játékra jelentkezik, akkor nagyon várós az ő csörtéje Michael Thomasszal.

Az utóbbi hetekben vártuk a Saints vereséget minden alkalommal Bridgewaterrel a volánnál. Vajon most jön majd, hogy többségben a Szentekre tippeltünk? Ez nagyban múlhat azon is, hogy a múlt heti Teddyt, vagy a korábbit látjuk majd a pályán. És vajon mire képes Minshew a Saints defense ellen?

Washington Redskins @ Miami Dolphins 19.00

TANK BOWL!!!!! Újabb csata jön az 1/1-ért, és egyébként a Dolphinsra vár még egy a Bengals ellen a 16. héten. Itt a Dolphins szervezetileg jobban akar kikapni, míg a Redskins meg akarja mutatni, hogy Jay Gruden volt a hibás az eddigi problémákért. Plusz a Dolphins minden kategóriában messze a liga legrosszabbja jelenleg…

Az új főedző, Bill Calahan futáserőltető nézeteivel túl fáradt vagyok vitatkozni – legyen elég annyi, hogy a Redskins így is az egyik legtöbbet futja első- és második kísérletekre, ráadásul az ilyen esetek kevesebb, mint harmadában sikeres, ez az ötödik legrosszabb mutató -, de Adrian Peterson millió labdát kap majd, és épp ezért lehet szoros a meccs, nem sima Redskins siker.

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens 19.00

Lamar Jackson talán visszatérhet első két heti formájához a borzasztó Bengals ellen. Szegény Dalton előtt annyira pocsék a támadófal, hogy még a rengeteg play action és a nagyon gyors labdaelengedés sem segít ezt maszkírozni. A Ravens pass rush persze idén közel sem félelmetes, a teljes védelem pedig sokkoló módon 32. a ligában EDSR-t, azaz korai kísérletes sikerességet figyelembe véve, ami rendkívül jól korrelál a teljesítménnyel és a győzelmek számával.

Atlanta Falcons @ Arizona Cardinals 22.05

Érdekes módon Dan Quinn kinevezése óta (2015) mindössze hat csapat átlagolt 25+ pontot meccsenként (Patriots, Chiefs, Steelers, Saints, Panthers, Falcons), ebből a hat csapatból pedig egyedül a Falconsnak nincs 60% feletti győzelmi mutatója, egész pontosan 53,6%-os az atlantaiaké. Két borzasztó védelmet láthatunk majd ezen a meccsen, így sok pontos meccsre van kilátás, ahol végre beindulhat a Cardinals támadósora.

Dallas Cowboys @ New York Jets 22.25

A Cowboysra rafér egy “bounceback” meccs, ahol végre ismét formába lendülhetnek Prescotték az utóbbi két vereség után. A Jets erre alapvetően tökéletesen alkalmas ellenfél, de kíváncsi vagyok, hogy tudnak-e a New York-iak fejlődni a visszatérő Sam Darnolddal a kormánynál. Illetve abban biztos vagyok, hogy jobb lesz a csapat, mint Falkkal vagy Siemiannal, inkább a fejlődés mértéke érdekel. A Cowboyst nem verik, de vajon kompetitívek tudnak lenni valamennyire?

Tennessee Titans @ Denver Broncos 22.25

Rossz támadófalak és sok sacket magukra vállaló irányítók várják a nézőket Denverben és világszerte a képernyők előtt vasárnap. A fogadni vágyóknak azt tudom ajánlani, hogy ne rakjanak pénzt a Titánok meccseire, mert hihetetlen módon kiszámíthatatlanok. Megnyerik azokat a meccseiket, amelyeket nem kellene, és elvesztik azokat, amiket nyerni kellene (pont a Vikings ellentettje). Most underdogok, szóval elvileg nyerniük kellene, de hát ki tud ezen a csapaton kiigazodni?

Pittsburgh Steelers @ Los Angeles Chargers 02.20

Főműsoridőben láthatjuk, ahogy Devlin “Duck” Hodges, a Samfordról érkező draftolatlan, kacsahívó bajnok újonc bemutatkozik kezdőként a Steelersben. Nehéz izgalomba jönni erre a meccsre, hacsak azért nem, hogy megnézzük, mit tud a teljesen ismeretlen irányító. Még a gyenge Chargers defense ellen sem látom, hogy konzisztensen tudna haladni a Pittsburgh, de TJ Watték szét fogják szedni a Chargers pocsék támadófalát – ami még a kezdő centerét is elvesztette a héten -, így ha ők szereznek pár labdát, akkor meccsben lehet a Steelers.

Szerkesztőségi tippverseny állása

 1. kronikk (51-27)
 2. katonadani (49-29)
 3. jarred (48-30)
 4. leonidasz007 (48-30)
 5. g495sr (48-30)
 6. KGYM (46-32)
 7. chester (45-33)
 8. renningan (44-34)
 9. rowi (43-35)
 10. balentin (42-36)
 11. kerekisti (42-36)
 12. alatriste (42-36)
 13. löfli (42-36)

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!