Connect with us

Összefoglaló

Hullámvölgyben a Chiefs, tovább robog a Seahawks, először nyert a Jets, nullázott a Broncos

Kiváló meccset hozott a Texans@Chiefs, ahol a hazaiak hullámvölgybe kerültek, a Seahawks-Browns is kiélezett találkozó volt, a Jets megszerezte első győzelmét, a Broncos pedig lenullázta a Titanst. 

Houston Texans @ Kansas City Chiefs 31 – 24

Végre! Egy igazi playoff hangulatú meccs. Igaz nem így indult, a Chiefs ugyanis nagyon hamar 17-3-as vezetésre tett szert. Az első TD-nél ráadásul a visszatérő Tyreek Hill gyakorlatilag a védő orra előtt fogta meg a labdát, amivel jelezte, visszatért. A Texans azonban nem esett kétségbe, sőt! Gyorsan rendezte a sorait a csapat, és a félidőre már át is vette a vezetést. Igaz, elég furcsa módon.

Félpályán 4&1-nél 1 percen belül O’Brien úgy döntött nekimegy, és egy hosszú passzt hívott be. Watson azonban INT-et dobott, így 20 yardról jöhetett a Chiefs. Mivel volt három időkérésük, ezért Andy Reid megpróbált legalább mezőnygóltávolságba jutni, de ez visszafelé sült el. Mahomes kezéből kiverték a labdát, és a Texans a 3 yardról jöhetett. Onnan pedig már sikerült bejutni, így félidőre már 23-17-re a Texans vezetett.

A második játékrészben egy rövid időre a Chiefs visszavette a vezetést, de a 4. negyedben a Texans levezetett egy közel 9 perces TD-t érő drive-ot, amivel újra vezetést szerzett. Egy sikertelen Chiefs drive után a Texans kezében volt a saját sorsa. A 2 minute warning előtt azonban 4. kísérlet jött félpályán. És itt O’Brien meghúzta a váratlant. A Texans edzője úgy döntött, több esélye van Watsonnak megcsinálni a first downt, mint a védelemnek megállítani Mahomest, így nekiment negyedikre is. És bejött. Watson megdobta a first downt, és mivel a Chiefsnek nem volt több időkérése, ezért a meccs véget ért.

Nagyon sok minden történt ezen a meccsen, és azt lehet mondani, a vendégek megérdemelten nyertek. Bátran játszottak, többször is nekimentek negyediknek, aminek köszönhetően majdnem 40 percig birtokolták a labdát. Igaz, néha túl bátrak is voltak, ennek 2 Watson INT lett az eredménye, de ha valaki a Chiefs ellen nyerni akar (és nincs elég erős védelme), akkor csak így lehet. Sokat kritizáltuk O’Brient az elmúlt években, de ezért a meccsért most dicséret illeti. Nem mondom, hogy nagyon megváltozott volna a véleményem róla, de azt is el kell ismerni, ha valamit jól csinál. Márpedig itt most jól csinálta a dolgokat.

Ami viszont nem tetszett a meccsen, az a rengeteg zászló. Csak az első félidőben 14 volt, ami rekord az idei évben. És akkor még lehetett volna több is, mert kétszer is volt pass interference challenge, persze hiába, maradt a döntés. Illetve még párszor az is előfordult, hogy a bírók kisebb tanakodás után visszavették a zászlót. Szóval nem volt jó érzés ezt a rengeteg szabálytalanságot látni, de a meccs hangulata és kiélezettsége kárpótolt ezért.

(jarred)

Seattle Seahawks @ Cleveland Browns 32-28

 

Végtelenül szoros és fordulatos mérkőzést játszott egymással a két csapat, de végül a rutin és az összeszedettség döntött. A Seahawks lassan bebiztosítja magának a rájátszást, a Browns viszont 2-4-es mérlegével nagyon nehéz helyzetbe került.

 

Ups

 

Russell Wilson, QB, Seahawks – Ismét nagy meccse volt az MVP-cím egyik fő várományásanak. 295 yardot és két TD-t passzolt INT nélkül, emellett volt egy futott TD-je is. Ameddig ő itt van, offense-oldalon nincs mitől félni.

Chris Carson, RB, Seahawks – 124 yard és egy futott TD a mérlege, zseniálisan játszott, blokkolásban is jó, nem lehet rá panasz. Még nem Marshawn Lynch, de már közelít.

Jaron Brown, WR, Seahawks – Tyler Lockettnek gyengébb napja volt, így DK Metcalf és Jaron Brown lépett fel. Előbbi a yardokban volt jó, előbbi pedig két TD-t tett fel a táblára.

Nick Chubb, RB, Browns – 122 yard, két TD, az egyetlen fénypont az éjszakában.

Myles Garrett, DE, Browns – Két sack, két negatív yardos szerelés – ugyanaz, mint Chubb, csak a másik oldalon.

 

Downs

 

Seahawks védelem – három INT és egy fumble volt az egység mérlege, de így sincs sok ok az örömre. Pass rush, mint olyan nem létezik, a pocsék Browns-támadófal ellen nem sikerült sacket szerezni, a Clowney-Ansah duó a legtöbb esetben csak dísznek van a pályán. A secondary is gyenge, egyedül a linebacker sor van rendben, de ez összességében kevés. Egy normális csapat szét fogja szedni az egységet, nagyon régóta nem volt ilyen pocsék védelem Seattle-ben.

Baker Mayfield és Odell Beckham – Mayfield mellett van egy jó futójáték, remek skillplayerek, de így is szórja a labdákat (3 INT a meccsen), rengeteg rossz döntés és dobás, egy gyenge közepes franchise irányítónak tűnik legjobb esetben is. Mellette a legnagyobb csalódás egyértelműen Beckham, akinek minden zseniális elkapására jut egy ostoba drop, ráadásul most még egy INT-t is szereztek róla. A védelem még rendben is lenne összességében, de úgy nem lehet nyerni, ha a támadósor két legnagyobb sztárja kvázi szabotálja a csapatot.

(renningan)

Dallas Cowboys @ New York Jets 22-24

 

Az Eagles az előző fordulóban megalázta a Jetset, és bár visszatért Darnold, illetve a Cowboys két kezdő tacle-je hiányzott, így is a vendégek voltak a mérkőzés toronymagas favoritjai. Ennek ellenére a Jets úgy játszott, ahogy azt Chester elvárta, amikor csoportgyőztesnek jósolta a csapatot – bár ez a hajó már elúszott, a könnyű sorsolásnak köszönhetően még van egy minimális esély a PO-ra.

Darnold remekül tért vissza, 32 passzából 23 volt jó 338 yardért és két TD-ért (volt egy borzasztó INT-je mezőnygól távolságban, nagyon rosszul érezhette volna magát, ha ennyin múlik a győzelem), ráadásul csak úgy szórta a bombákat. Adam Gase tökös volt, elővette a jobbik playbookját, aminek különösen Robby Anderson örült: 5 elkapásból 125 yardot és egy TD-t szerzett, de Jamison Crowdernek is volt 98 yardja.

Többnyire a támadófal is működött, már ami a passzblokkolást illeti, szerencsétlen Bell úgy szerzett 14 futásból 50 yardot és egy TD-t, hogy amúgy óriásit játszott. Egy fele ilyen jó futó 10-20 yardot is csak óriási szerencsével szedett volna össze, ami mindent elmond a Jets támadófaláról. Ha valamin a jövőben javítani kell, akkor ez az.

Az offense mellett a védelem is odatette magát, ami ha nem is szerzett sacket, INT-t vagy fumble-t, de sikerült annyira limitálni a Cowboys támadósorát, hogy Prescotték a negyedik negyedig mindössze 9 pontot tudtak feltenni, illetve a végén még a kétpontost is kivédekezte az egység, behúzva a győzelmet.

A túloldalon a védelem legfeljebb a futás megállítására lehet büszke, rengeteg nagy játékot engedett, játékonként pedig 7,1 yardot (a Jets védelme csak 5,3-at) nyelt be. Nem igazán volt nyomás Darnoldon, Demarcus Lawrence szörnyű, mióta megkapta a nagy pénz (hat meccs után 9 tackle-nél és 2,5 sacknél tart), a gyenge pass rush pedig a védelem többi egységére is negatívan hat.

Ami az offense-t illeti, Zeke Elliott papíron jól termelt, 105 yardja és egy TD-je volt a földön, illetve öt elkapásból még 47 yardja, de rajta kívül senki nem tudott különösebben kitűnni. Prescott sokszor pontatlan volt, üresen álló embert nem talált el, az egy futott TD-je a negyedik negyedben önmagában kevés. A legnagyobb probléma amúgy nem feltétlenül a játékosokkal van, hisz az offense csak szerzett megint 398 yardot, de ezt pocsék hatékonysággal sikerül az utóbbi időben pontra váltani.

Ennek eredményeképp már 3-3-as mérlege van a Dallasnak, sorozatban harmadik meccsét veszítette el a csapat. Az Eagles bénázásának köszönhetően így is jól áll a csoportban, de ez hosszú távon nagyon kevés lesz.

(renningan)

Tennessee Titans @ Denver Broncos 0 – 16

Számítottam rá, hogy nem a támadókról fog szólni a meccs, de ilyen mértékű szerencsétlenkedést azért nem vártam. A Broncos offense még hellyel közzel haladt előre, de a Titans katasztrófális volt. Az első három negyedben mindössze két playt tudtak elindítani a Broncos térfelén. Mariota csupán 63 yardot tudott összepasszolni 2 INT kíséretében. Olyan rossz volt a játéka, hogy a végére a Titans le is cserélte Ryan Tannehillre. Vele már vállalhatóbb volt a Titans offense, de csodát ő sem tudott tenni. Igaz, annyit sikerült elérnie, hogy eljutott vele a Titans egyszer a red zone-ba. A védelem ameddig csak lehetett kitartott, de a negyedik negyedre már elfáradt, és nem tudta megakadályozni a Broncos TD-t. Nagyot küzdöttek a védők, de a támadók eredménytelenségével a defense nem tud mit csinálni.

A túloldal támadósora egy kicsit jobb volt, hála Lindsay-nek, aki 70 yardot és 1 TD-t hozott. Az igazi dicséretet azonban a defense, azon belül is a pass push érdemli. A Broncos védők 7 sacket is begyűjtöttek, és a Titans irányítók 3 passzát is lehalászták. Úgy tűnik most pótolják be az eddig elmaradt sackek és turnoverek számát. A védelem tehát ébredezik, azonban amíg az offense-nél csak Lindsay képes bármit is csinálni, addig sok meccset nem fog nyerni a Broncos.

(jarred)

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!