Connect with us

Összefoglaló

Kiütésekkel maradt veretlen a Pats és a 49ers, Brees visszatért, őrület a Bucs-Titansen

A veretlenek veretlenek maradtak – kiütéssel győzött a 49ers és a Patriots is-, Brees sima győzelemmel tért vissza, a Buccaneers@Titans meccs pedig őrület volt. 

Cleveland Browns @ New England Patriots 13 – 27

Ítéletidő fogadta a Brownst Foxborough-ban, és ennek megfelelően a vendégek hibát hibára halmoztak az első negyedben. Konkrétan három egymást követő playben sikerült elveszíteni a labdát. Ráadásul nem is szokványos módon.

Az első turnovernél Chubb kezéből a saját falembere rúgta ki a labdát, és a Patriots védelem nem volt rest vissza is hordani TD-re. A következő playben aztán Chubb megiramodott, és 44 yardot szerzett. Csakhogy a play végén Jonathan Jones kiverte a kezéből a labdát, így a nagy futásnak semmi eredménye nem lett. Aztán, amikor újra támadhatott a Browns jött az a play, amihez foghatót még talán soha nem láttam.

Mayfield shoutgunban kapta a labdát, de egy olyan játékot akartak végrehajtani, ahol az irányító a snap után előrelöbböli a labdát az oldaláról induló futónak, aki megiramodhat vele. Na, ebből az lett, hogy Lawrence Guy átjutott a Browns falán, és olyan gyorsan odaért a LOS mögé, hogy Mayfield a labdával őt találta el, nem a futót. Hivatalosan INT-nek lett beírva, de ez nem egy klasszikus passz volt. Akárhogy is, meglett a harmadik turnover is, és a Patriots ebből is pontot csinált. Egy negyed után már 17-0 volt az állás, ahonnan a Brownsnak nem sok esélye volt.

Ennek ellenére azért a Browns nem adta fel, és a harmadik negyed közepére sikerült 7 pontra feljönni. Már-már úgy tűnt, talán meccs lehet ebből a találkozóból, de akkor jött egy gyors Patriots TD drive, ami összetörte a Browns reményeit, és az utolsó negyedre már nem maradt semmilyen kérdés. Maximum az, hogy mennyi lesz a két csapat között a különbség.

A Browns rengeteg hibával játszott, főleg az első negyedben, és ebből a vezetőedző is kivette a részét. Kitchens két challenge-et is bedobott, mindkettőt feleslegesen, mert a visszajátszásokból csak az derült ki, hogy jó döntések születtek a pályán. Eleve nem értem miért dobta be őket, előre tudni lehetett, hogy nem fog változni a döntés.

Belichicknek ezzel meglett a 300. győzelme, pont a Browns ellen, ahol a legelső győzelmét szerezte, pont a Patriots ellen. Néha furcsa forgatókönyvek tudnak születni az NFL-ben. A Patriots pedig továbbra is veretlen, és a védelem ismét leradírozott egy támadósort a pályáról. Viszont az előszezon most már tényleg véget ért, jövő héttől kezdődik az igazi erőfelmérő a csapat számára.

(jarred)

Carolina Panthers @ San Francisco 49ers 13-51

Totális dominanciával maradt veretlen a 49ers a Panthers ellen, brillírozott a védelem, és könyörtelen volt a támadósor is. Tevin Coleman 4 TD-t szerzett (3 futott, 1 elkapott), 118 scrimmage yarddal zárt. Coleman az első 49ers játékos Jerry Rice óta, akinek négy touchdownos meccse volt. A frissen megszerzett Sanders második elkapása TD lett, de hatpontost szerzett még Jeff Wilson és Deebo Samuel is. Az első félidő végére gyakorlatilag el is dőlt a meccs, 27-3-at mutatott az eredményjelző. Allent végig terrorizálta a hazai védelem, három interceptiont is dobott (az előző négy meccsén egyet se), hétszer sackelték, ebből három az újonc Nick Bosa volt, aki egyébként az egyik Allen labdát is lehalászta és majdnem visszafutott vele TD-re. Bosa lett az első 49ers játékos 1982 óta (amióta a sackek hivatalos statisztikának számítanak), aki 3 sacket és 1 INT-et jegyzett egy mérkőzésen.

A vendégeknél sok pozitívumot nem fogunk találni, de McCaffrey 117 futott yardja azért nem rossz, és Kuechly is becsülettel végigdarálta a mérkőzést. A második félidő elején még úgy tűnt, hogy visszajöhet a mérkőzésbe a Carolina, egy safetyt és egy TD-t szereztek két perc alatt, de utána megint hamar behozhatatlan lett a különbség. Az 51-13-as végeredmény pedig egy újabb scorigami, azaz egy olyan végeredmény, ami még soha nem fordult elő az NFL történetében. A Panthersnek gyorsan el kell felejtenie ezt a találkozót, jövő héten a Titans ellen otthon lehet javítani, bár az se lesz egyszerű. A 49ers pedig csütörtök este játszik idegenben a Cardinals ellen, amilyen formában vannak, nem lenne meglepő egy újabb 50 pontos siker.

(löfli)

Tampa Bay Buccaneers @ Tennessee Titans 23 – 27

Na ez meccs volt! Már el is felejtettem milyen az, amikor mindkét csapat nyerni akar, és nem csak a mezek vannak a pályán. Igaz, nem egészen így indult ez a találkozó. Winston a múlt heti teljesítményét idézve előbb egy fumble-t hozott össze (vagyis inkább a center rontotta el, aki túl korán adta föl a labdát), utána meg egy INT-et dobott. A Titans mindkét labdaszerzésből TD-t szerzett.

Ezután azonban Arians félrehívta Winstont, és megmondta neki, hogy ott van az a 13-mas játékos, neki dobja a labdát. És ez történt. Winston folyamatosan kereste Evanst, és ezekből a passzokból nagy játékok is jöttek. Evansnak köszönhetően a Bucs visszajött a meccsbe, és 23-17-re át is vette a vezetést. (Az elkapó egyébként egymaga 198 yardott és 2 TD-t szállított)

Csakhogy a Titans is felébredt, és az utolsó negyedre Tannehill is elővette a jobbik arcát, aminek 10 pont lett az eredménye, és az utolsó negyed végén már 27-23 volt az állás. És ezután jöttek a furcsaságok.

A Titans védők megszerezték a labdát (fumble), a támadók pedig eljutottak mezőnygól távolságba. Vrabel azonban nem rúgatott, hanem egy trükkös játékot hívott be. A punter Brett Kernnel akarta megfuttatni a first downt, de csúnya vége lett. Kernt letarolták a Bucs védői, és kis híján TD lett a vége a másik oldalra. A bírók azonban túl korán belefújtak, így a Buccaneers nem vihette vissza a labdát, így csak turnover on downs lett.

A Buccaneers előtt tehát megnyílt a lehetőség a győzelem felé, de nem tudott élni vele. Előbb 4&1-nél állította meg a támadást a Titans védelme, majd az utolsó pillanatokban Winston INT-et dobott, amivel véget ért a mérkőzés.

A Buccaneers sok hibát vétett (4 turnover), de nem lehet azt mondani, hogy feltétlenül rosszul játszott volna. A Titans azonban egyértelműen jobb volt. A hazaiak védelme a legfontosabb pillanatokban villant, Tannehill pedig tökéletesen végrehajtotta azt, amit rábíztak (3TD-t is dobott).

(jarred)

Arizona Cardinals @ New Orleans Saints 9-31

Simán hozta első meccsét a visszatérő Drew Brees a Cardinals ellen, 373 yardot és 3 TD passzt dobott, a vendégek támadósora pedig nem bírta tartani velük a lépést. Brees ugyan 5 hét után ismét játszott, de Kamara újra csak az oldalvonalról nézte a mérkőzést, viszont Latavius Murray megint remek számokat hozott, 102 futott-, 55 elkapott yardot és 2 TD-t is szerzett (egy futott, egy elkapott). A Cardinals védők egyetlen szépségdíjas megmozdulása Patrick Petersontól érkezett, aki szépen lehalászta Brees passzát, de ezen kívül sok dicséretet nem érdemelnek, Michael Thomas 100 yard felett zárt és Taysom Hillnek is volt elkapott TD-je.

A vendégeknél a múlt heti Edmonds show után sokan vártak hasonló teljesítményt tőle, összesen 8 yardot sikerült szereznie, utána megsérült, és mivel David Johnson inaktív volt, a héten igazolt Zach Zennernek kellett beugrania, őt viszont Murray irányította a huddle-ben, hogy mikor kit blokkoljon. A nem működő futójáték mellett Kingsbury se hívott nagyon jó játékokat, kivéve az első drive-ban ezt a flea fickert.

A mérkőzés fordulópontja a Peterson labdaszerzés utáni drive volt, amikor a saját 30 yardosán 4&1-re nekiment a Cardinals (10-6-ra vezetett ekkor a Saints), 0 yardos futás lett belőle, a turnover on downs után pedig 5 play alatt TD-t szerzett a New Orleans.

A Saints jövő héten pihenhet, a Cardinalsnak viszont rövid hete lesz és a 49erst fogadja csütörtök este, Kittle-nek valószínűleg 200 elkapott yardja lesz.

(löfli)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!