Connect with us

Hír

Könnyedén múlta felül a spanyolokat a magyar amerikai futball válogatott

Könnyedén, 24-7 arányban múlta felül a magyar amerikai futball válogatott Spanyolországot az Európa-bajnoki selejtezők B csoportjának mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. 

Az első drive-ból egyből pontokat szereztek a magyarok, Bencsics Márk futott be a célterületre körülbelül 20 yardról negyedik kísérletre designed QB futást követően. Még az első negyedben növelte előnyét a hazai csapat, Bencsics akkor Elek Ádámnak osztott ki egy TD-passzt – mindkét akció után Horváth Balázs értékesítette az extrát, így gyorsan 14-0 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben alacsonyabb volt a játék színvonala, több turnovert is láthattunk (magyar részről Becs Péter szerzett interceptiont, Papp Péter pedig fumble-t szedett össze, Bencsics viszont egyszer eladta a labdát). Nem a támadókról szólt tehát a második játékrész, aminek a végén 14-0-val vonulhattak szünetre a csapatok.

Fotó: MAFSZ

Az 5200 néző a második félidő elején nagy üdvrivalgásban tört ki, ugyanis Elek Ádám miután elejtette a labdát, touchdownra hordott vissza egy puntot, így 21-0-ra módosult az állás. A magyarok még Horváth Balázs mezőnygóljával növelték az előnyüket, majd a cserék is lehetőséget kaptak Váry Tamás vezetésével.

Váry interceptionje után a spanyolok megszerezték első és egyetlen touchdownjukat, a fullback Javier Carrasco Sanz futott be a célterületre. Így végül nem jött össze az egészen kiválóan teljesítő magyar védelemnek a nullázás, de összességében elégedetten hagyhatták el a meccs végén a pályát a defense tagjai.

Kicsit érthetetlen módon nem ment rá a kétpontosra Spanyolország, amely utána összeszedte az onside kicket, de a magyar védelem több sacket is szerezve lezárta a mérkőzést.

24-7 lett tehát a vége, a magyar támadók kiválóan kezdték a mérkőzést, a védők pedig remekül folytatták, ráadásul a special team is kivette a részét a sikerből, tehát igazi csapatmunkáról volt szó. Folytatás két hét múlva a belgák ellen idegenben, akiktől baratságos meccsen három éve kikaptunk, így épp itt az ideje revansot venni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!