Connect with us

Összefoglaló

Már nem veretlen a Chiefs, gödörben a Cowboys, védőparádét tartott az Eagles

A Colts megállította Patrick Mahomest, a Packers nem tud kikapni az AT&T Stadiumban, az Eagles történelmi védőnapot tartott, a Vikings pedig szokásához híven magabiztosan verte a nála gyengébb csapatot.

Green Bay Packers @ Dallas Cowboys 34-24

A ‘Boys támadófala Tyron Smith távollétében, és La’el Collins kiesésével közel sem működött optimális szinten, ennek pedig három sack lett ennek az eredménye (ennyit engedett az előző 4 hét alatt a csapat összesen), illetve hogy a futójátékhoz sem sikerült nagy lyukakat nyitni. A Smith “tesók” végig terrorizálták Prescottot a meccsen.

A Cowboyst lenullázta az első félidőben a Packers – idén még egyetlen félidőben sem maradt pont nélkül a dallasi együttes -, így végig hátrányból kellett játszania a csapatnak, ami nem tett jót a gameplannek. A dallasiak első pontjai 24-0-s hátrányban születtek.

Dak Prescott nagyon boom-or-bust napot hozott le, voltak egészen kiváló dobásai, meg nagyon rosszak is – 463 yard, két TD és három interception lett a vége, utóbbiak igazán fájhatnak. Amari Coopernek viszont nagy meccse volt Jaire Alexander mellett a 226 elkapott yardjával.

A Packers Davante Adams távollétében Aaron Jonesra épített, aki a csapata yardjainak több, mint felét szálltotta. A földön 107 egységet, a levegőben pedig 75-öt szorgoskodott össze, emellé pedig feltett 4 TD-t a táblára, ami egyrészt franchise rekordbeállítás, másrészt a Cowboys ellen soha senki nem futott ennyi TD-t még egy meccsen. Jones bele is üvöltötte a kamerákba, hogy “ez az én házam”, ami a meccsen igaz volt, de összességében a sajtfejek mérlege 5-0 a Cowboys új stadionjában, úgyhogy a teljes Packers házának is nevezhetnénk.

Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs 19-13

Patrick Mahomes 21 meccses karrierjének minden találkozóján legalább 26 pontot szerzett a Chiefs, és összesen zsinórban 25 meccse tett fel legalább 25 pontot Andy Reid együttese. Majd jött a Colts, és megállította ezt a menetelést, mindössze 13 pontot engedve a Főnököknek.

Hogy sikerült ez? Egyrészt lent tartották Mahomest a pályáról, hosszú drive-okat vezetve. Ebben nagy segítség volt Marlon Mack, aki 29 futásból 132 yardot szerzett, Wilkinsszel együtt 180 yardot tettek meg a földön és 12 first downt szereztek. Nagy dicséret illeti a támadófalat is, zseniális munkát végeztek, dominálták a Chiefs védőfalát és igazából teljes védelmét. Emeljük ki Frank Reichot is, aki agresszívan nekiment több negyedik kísérletnek is, hogy életben tartson pontszerző drive-okat, és még tovább az oldalvonal mellett tartsa Mahomest. Több, mint 37 percet volt a labda a Coltsnál.

Persze ez legtöbbször nem elég Mahomes ellen, aki most is zseniálisan kezdte a mérkőzést, és hihetetlen labdákat dobált. Aztán viszont rátolták saját falemberét a lábára, és szemmel láthatóan bicegett, és nem volt a rendkívül mobilis önmaga. Már korábban is volt probléma a bal bokájával, majd az újrasérülés után 2/9, 38 yardos mutatót tudott felmutatni. A végén, az utolsó drive-ban aztán ismét jobban játszott, de az már késő volt, illetve nem volt elég. A Colts védelmét is dicséret illeti, jól tartotta kordában Mahomesékat, a végén pedig Justin Houston állt bosszút volt csapatán. A Chiefs pedig ezzel elvesztette veretlenségét.

New York Jets @ Philadelphia Eagles 6-31

Az Eagles védőoldalon dominált, 10 sacket szerzett és két védő TD-t is feltett a táblára – Brandon Grahamet, Orlando Scandricket, Nate Gerryt lehet kiemelni első sorban -, és ez még akkor is nagy szó, ha a Jets egészen pocsék volt offense oldalon. Ilyet ugyanis (10+ sack, 2 védő TD) soha senki nem volt képes végrehajtani az NFL-ben.

Persze Luke Falk irányít, de lehetne legalább egy kicsit kreatív Adam Gase ahelyett, hogy elsőre és másodikra is belefuttatja Bellt a falba egy-egy yardért… Nem néz ki jobban Darnold nélkül ez a csapat, mint a Dolphins. Meglátjuk, mit hoz a szezon második fele a másodéves irányítóval, de ha vele sem javul drasztikusan a helyzet, akkor Gase könnyen bukhatja az állását már egy év után is.

Az Eagles offense nem mutatott semmi extrát, szerencséje volt a csapatnak, hogy egy ennyire rossz ellenféllel játszott – persze ez részben okozhatja a fókusz hiányát. Mindenesetre sok volt a hiba a játékban, de ez a játék azért szép volt:

 

Minnesota Vikings @ New York Giants 28-10

Ahogy Cousins és a Vikings szokta, a nála gyengébb ellenfelet magabiztosan verte meg. Ha Stefon Diggst nem is, Adam Thielent mindenképp sikerült boldoggá tennie az irányítónak, hiszen 130 yardot és 2 TD-t dobált össze neki. Ez volt az év legjobb teljesítménye a Vikingstól a levegőben, de persze a földön való haladás sem maradt el, Dalvin Cook 132 yardot tett meg a gyepen (emellé a levegőben is feltett 86-ot), összesen pedig 200 futott yard fölé jutott a Vikings.

A Vikingek védelme is rendesen odatette magát, Hunter, Barr és Hughes emelhető ki leginkább. Ez azt is jelentette, hogy Daniel Jonesnak ez volt eddigi legrosszabb meccse, habár egy gyönyörű TD-t odavarázsolt Slayton kezébe. Az óriások védelme szerzett 4 sacket és kiharcolt egy fumble-t, de összességében elég simán ment át rajta a Vikings offense mind a földön, mind a levegőben – főleg a megfogyatkozott LB-sor gyengeségét használták ki a minnesotaiak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!