Connect with us

Összefoglaló

McCaffrey megállíthatatlan, a Raiders bejelentkezett a playoffért, Bridgewater nem tud veszíteni

Megszerezte első győzelmét a Broncos, a Ravens nyerte az örökrangadót, McCaffrey véget vetett a Minshew Mániának, a Raiders bejelentkezett a playoffért, a Saints pedig nem tud kikapni Bridgewaterrel. 

Denver Broncos @ Los Angeles Chargers 20 – 13

Ahogyan az már megszoktuk az elmúlt években, a Chargers otthonában megint többségben voltak a vendégszurkolók, igaz most már azért nem olyan szembetűnő a vendégsereg, mint tavaly. Akárhogy is, a Broncos szurkolók örülhettek az első negyedben, hiszen a csapat az első két drive-jából 2 TD-t szerzett. Az egyik egyenesen 70 yardos TD passz volt Flaccótól. Itt a Broncos szurkolók elkezdhettek reménykedni, hogy egy szép győzelmet láthatnak a csapattól, csakhogy a támadók részéről ennyi is volt a meccs. A gyors kezdés után a Broncos offense teljesen bealudt a meccsbe, a továbbiakban csak két mezőnygólt tudtak értékesíteni, és többnyire csak 3&out-ok, vagy eladott labdák jöttek. A harmadik negyedben first downt sem tudtak elérni.

Csakhogy a hazaiak támadósora sem volt jobb, sőt! Pedig a Broncos minden lehetőséget megadott Riverséknek. Flacco a saját tízesén INT-et dobott, de Rivers nem kérte az ajándékot, szóval azonnal vissza is adta a labdát. A Broncos támadók csak egy negyedet vettek komolyan, de a védelem egész meccsen pörgött. Rivers ugyan 48 alkalommal is passzolt, de csak 211 yard jött össze neki 2 INT-tel TD nélkül. Valójában az egy kapott TD sem a védelem hibája volt, hanem a speciális egységé. Hihetetlen, de a Chargersnek összejött egy punt return TD, ami akár elindíthatott volna egy comebacket, de mivel a támadók semmit nem tudtak csinálni, így ez csak az eredmény szépítésére volt jó.

(jarred)

Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers 26-23 (OT)

 

Óriási meccs volt, még úgy is igazi rangadó, hogy egyik csapatnak sem volt jó irányítója. A Steelersnél Mason Rudolphot kómásra verték a második félidőben, szerencsétlen irányító nem is tudta folytatni, Devlin Hodgesszel pedig még reménytelenebb lett az offense, Lamar Jackson pedig egyre jobban hasonlít a tavalyi önmagára.

 

A Ravens irányítója közel 600 yardot, hét TD-t és nulla INT-t passzolt az első két meccsén. Remek számok, csakhogy ezek a valaha volt talán legrosszabb csapat (Dolphins) és a regnáló 1/1-es ellen jöttek össze. Azóta játszott a nem túl acélos Chiefs, a jobb Browns és az erős közepes Steelers védelme ellen: a három meccsen négy TD, öt INT, 651 yard, két vereség és egy győzelem a mérleg. A Steelers ellen speciel 161 yardig jutott, egy TD-re jutott három INT, az 54,9-es passer ratingje is elég messze van a Dolphins ellen hozott 158,3-astól – olyan rosszul játszott, hogy még a harmadik számú irányítóval felálló Steelerst is csak kínkeservesen sikerült megverni.

A Ravens támadósora egyáltalán nem működött (leszámítva a futó Lamar Jacksont), a védelem jobb esetben is átlagos volt, de mivel Justin Tucker még mindig az NFL legjobb rúgója, ez is belefért. A kicker hatból hat rúgást értékesített, a csapata 26 pontjából 14-ért ő volt felelős, egyértelműen jár a pacsi.

 

A Steelers részéről az öt sacket, három INT-t és 10 negatív yardos szerelést szerző, hét leütött passzt jegyző, a Ravens futójátékát teljesen ellehetetlenítő védelmet lehet dicsérni, de ennyire impotens offense mellett ez is kevés volt. A Steelers szezonjának már akkor annyi volt, amikor Big Ben lesérült, már csak az a kérdés, hogy milyen magas picket fog kapni a Dolphins a még mindig érthetetlen Minkah Fitzpatrick-cseréért.

(renningan)

Jacksonville Jaguars @ Carolina Panthers 27-34

 

A forduló egyik legjobb meccse volt a Gardner Minshew-Kyle Allen párviadal. A két beugró irányító közül Minshew játszott jobban (374 yard, 2 TD), bár a három elveszített fumble-je miatt kapni fog majd a fejére. Allen egy szolid 181 yardos, egy TD-s meccset hozott le, de nem adta el a labdát és immáron 4/4 meccset behúzott vele a kezdőben a Panthers.

 

A két csapat védelméről sok mindent nem lehet elmondani, 1-2 nagy játékot eltekintve teljes homály volt a mind a kettő, 952 engedett yardot nem lehet megmagyarázni. A Jaguarsnál D.J. Chark élvezte a legjobban a Panthers defense nyújtotta szabadságot, nyolc elkapásból 164 yardot és két TD-t termelt, míg Leonard Fournett 23 futásból 108 yardot és egy TD-t. Ketten együtt kitettek egy Christian McCaffreyt.

CMC-re egyszerűen nincsenek szavak, a meccsen 176 futott és 61 elkapott yardja volt három TD mellett, ha Panthers bejut a rájátszásba és a futó így fog termelni, akkor még egy Patrick Mahomes vagy Russell Wilson sem veheti el tőle az MVP-címet. Ilyen ütemben 1 878 futott és 893 elkapott yardja lesz, vagyis 2 770 total yarddal és 22 TD-vel fejezi be a szezont. Csak bírja a teste ezt az elképesztő terhelést.

(renningan)

 

Chicago Bears 21 @ 24 Oakland Raiders

Egy rendkívül izgalmas mérkőzést láthattunk az idei első londoni összecsapáson. Az első félidőben teljes csődöt mondott a Bears mindkét fronton, és az összeszedett hátrányt hiába dolgozták le, végül mégis a Raiders örülhetett.

Megszokhattuk már, hogy ha az Egyesült Királyságban indul útjára a labda, akkor általában egy végtelenül sima mérkőzést láthatunk. Az első félidő után megvolt rá az esély, hogy megint megtörténjen, de nem a Bears, hanem a Raiders hagyta ott a rajtnál ellenfelét. A chicagóiak 30 perc alatt mindössze 44 yardig és 0 pontig jutottak el, és a rettegett védelem sem volt annyira veszélyes. Futással szinte bármikor meg tudták őket verni, és Carron sem volt akkora nyomás, mint sokan várták. Végül sackelni sem tudták az irányítót.

A Mack trade során kapott első körből végül a futó Josh Jacobs érkezett Oaklandbe. Azt eddig is láthattuk, hogy igen tehetséges posztján az Alabamáról érkező RB, de Londonban rátett még egy lapáttal. Félig sérülten végül 123 yardig és 2 touchdownig jutott el. Még Foster Moreau emelhető ki, aki szintén első évét tölti a profik között, és fontos yardokkal segítette csapatát.

A 17 pontos előnyük tudatában Derek Carr egy kicsit túl lazán is állt a dolgokhoz, és egy ritkán látható hibát vétett, hiszen a Jacobs felé hátra dobott labda (toss) nem a futónál ért célba, ezzel visszahozva a mérkőzésbe a macikat. Senki sem jár jól, hogyha az alvó medvét felébreszti, ezt megtanulhatta a Raiders is vasárnap este.

A harmadik negyedben szereztek csak pontot a “vendégek”, de akkor 21-et is feltettek a táblára, amivel meg is fordították az állást. Chase Daniel hiába passzolt két TD-t, ezek mellett kétszer is eladta a labdát, ami a végén sokba került. Ez után a gyenge játék után már kevésbé kérdéses, hogy ki lesz az irányító, ha Trubisky felépül. Daniel a futóktól és az előtte lévő faltól sem kapott sok segítséget, hiszen négy alkalommal is sackelték, és folyamatosan nyomás alatt kellett játszania.

Allen Robinson második félidőben mutatott játéka emelhető ki pozitívumként. 97 yardig jutott el az elkapó, és mindkét TD-t ő szerezte csapatának.

Az utolsó két percben fordította végül javára a mérkőzést a Raiders, Josh Jacobs 1:57-tel a vége előtt ért be a célterületre. Ideje még maradt a Bearsnek, de Daniels eladott labdája után már csoda kellett volna nekik. Ezzel mindkét csapat 3-2-vel áll, az Oakland komolyan bejelentkezett elmúlt két heti teljesítményével az egyik AFC playoff helyre.

(kronikk)

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints 24-31

 

A Bucs óriási lehetőség előtt állt, a Saints legyőzésével átvehette volna a vezetést a csoportban. A támadósorral még nem is volt különösebb probléma, Winstonék egy korrekt mérkőzést lehúztak, de ilyen védelemmel lehetetlen nyerni.

 

Kezdjük ott, hogy az a védelem, ami ellen Teddy Bridgewater 314 yardot és négy TD-t passzol (meg egy INT-t), az még a gyenge védelmek között is megérdemli a kukoricán térdepelést. A korábbi Viking élete egyik legkényelmesebb napját élte át: a Bucs védelem csak orbitális véletlenek folytán tudott nyomást generálni, nemhogy sacket, de még csak egy negatív yardos szerelést sem tudott szerezni az egység, ráadásul még szerelni is elfelejtettek a játékosok. Különösen Michael Thomasnak volt jó napja – 182 yard és két TD –, de Alvin Kamara is 100+ yard fölé jutott.

A másik oldalon Winstonnak már nem volt ilyen könnyű dolga: hatszor sackelték, a Saints védelme a backfielden élt, és hiába ért el Chris Godwin 125 yardot és két TD-t, ha rajta kívül mindenki használhatatlan volt. Többek között Mike Evans is, aki három labdából egyet sem tudott lehúzni, nulla elkapással és nulla yarddal fejezte be a mecset. Emeljük is ki Marshon Lattimore-t, aki olyan gyönyörűen kivette a játékból, hogy tanítani lehetne.

 

A Saints továbbra is nagyon egyben van, Brees visszatérése után egyértelműen Super Bowl-esélyes lesz a csapat. A Bucs jelenleg rettentő kétoldalú, benne lehet a szezonban még pár skalp, de egyelőre a Panthers is komoly kihívást jelent, rengeteg munkája lesz még Bruce Ariansnek.

(renningan)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!