Connect with us

Összefoglaló

Megalázta az Eaglest a Cowboys, győzni ment Seattle-be a Ravens, temethető a Falcons

Nagyon simán kiütötte a Dallas Cowboys a Philadelphia Eaglest a vasárnap esti rangadón, a Ravens Lamar Jackson kiváló játékával és Marcus Peters interceptionjével idegenben verte Wilsonékat, a Rams pedig visszatért, és teljesen eltemette a Falconst. 

Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys 10-37

Megalázó vereséget szenvedett az Eagles Dallasban, a Cowboys úgy játszadozott a Sasokkal, ahogy csak akart. Nagyon gyorsan eldőlt a találkozó, a Cowboys két fumble-t erőszakolt ki az első 6 percben, ezeket a turnovereket pedig kíméletenül touchdownra is váltotta – a Boys egyébként egész évben nem kezdett egy drive-ot sem az ellenfél térfelén, most rögtön összejött ez. Az első félidőben 27 pontot tett fel a dallasi együttes, ennyit soha nem kapott még az Eagles, mióta Doug Pederson a főedző. Na persze nem volt idegen a sok bekapott pont az első két negyedben, hiszen idén már az ötödik alkalom volt (7 meccsen!), hogy legalább 20 pontot benyeltek Pederson fiai, de a Jets elleni meccset kivéve mindegyik idei mérkőzésén legalább 10 pontos hátrányba került az első félidőben a philadelphiai csapat.

Offense, defense és special team oldalról is katasztrófa volt ez a teljesítmény az Eaglestől. A defense-t már részben taglaltuk – az említettek mellett továbbra is pocsék pass defense, ráadásul most a földön sem sikerült megállítani az ellenfelet -, a 10 pont miatt az offense-t sem kell nagyon részletezni – dropok, borzasztó játékhívások, nulla hozzáadott érték az elkapóktól -, a special teamnek pedig sikerült felkészületlenül felállnia Maher 63 yardos mezőnygóljára, időt kellett kérni, majd sikerült 10 emberrel felmenni a pályára. Maher egyébként értékesítette a majdnem rekordhosszúságú field goalt, ami valószínűleg impresszívebb, mint a Denverben, magaslati levegőben rúgott 64 yardos rekord.

A túloldalon a Cowboys kiválóan játszott. Dak Prescott parádés volt, Ezekiel Elliottot továbbra sem lehet megállítani, ahogy Amari Coopert sem, aki egymaga több yardot szerzett, mint az Eagles elkapói összesen. Prescott az egy interceptionön kívül hibátlan volt, és szórta a jobbnál jobb labdákat. Elliott simán 100 yard fölé jutott, ha kellett, futott a védőkön át, vagy egy testcsellel mérföldekkel elküldte őket. Cooper több gyönyörű elkapást is bemutatott, mint például az alábbi, de route-futásban is ott szívatta az Eagles cornereit, ahol nem sajnálta. A defense-ből leginkább Demarcus Lawrence-t lehet kiemelni, aki végre tavalyi önmagát hozta.

 

Baltimore Ravens @ Seattle Seahawks 30-16

Eltűnt a Seahawks hazai pálya? Az utóbbi 20 meccsen csak 12-8 a csapat mérlege a CenturyLink Fielden, idén pedig -18 a pontkülönbsége otthon. A Ravens is megérkezett Seattle-be, és letette a névjegyét. Lamar Jackson kiválóan játszott – ne tévesszen meg a 9/20,143 yard mutató a levegőben, 6 labdáját is elejtették a társak, ebből négyet Mark Andrews, amelyikből az egyik touchdown lett volna -,  róla szólt ez a meccs leginkább, és lélegzetelállító volt nézni, ahogy végigmasírozik a pályán, leginkább a lábait használva (116 futott yard) az esős időben.

A 13-13-as első félidőt követően a Ravens két hosszú pontszerző drive-ot is vezetett, az elsőnél pedig kulcsmomentum volt, hogy Harbaugh hallgatott irányítójára, aki azt mondta, hogy megoldja negyedik kísérletre az ellenfél 8 yardosáról, és pontosan így is tett. Pedig a Ravens főedzője már felküldte Justin Tuckeréket a pályára, azonban utána időt kért, és befuttatta Jacksont a célterületre.

A Ravens védői is felléptek végre, kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő és megállították az MVP-esélyes Russell Wilsont. A Seahawks irányítója 50%-os passzpontosság alatt maradt (2017 óta nem volt erre példa), a hosszú labdáit egyáltalán nem tudta megoldani (3/9), és megdobta idei első interceptionjét is, ami ráadásul pick-six lett a héten igazolt Marcus Petersnek köszönhetően. A Ravens védői folyamatosan nyomás alá tudták helyezni Wilsont, akinek nagyon hiányzott left tackle-je, Duane Brown a falból. Ki kell emelni még többek közt Marlon Humphrey-t, a Ravens másik kezdő cornerbackjét, aki fumble return TD-t szerzett, amivel végleg eldöntötte a találkozót.

 

Los Angeles Rams @ Atlanta Falcons 37-10

Egy könnyed meccs a Falcons ellen – épp ahogy az orvos felírta. Nagyon kellett ez most az utóbbi hetekben szenvedő Ramsnek, hogy visszataláljon a helyes útra, és most minden rendben is volt.

Kezdjük a támadókkal. A futójáték nem ment igazán, azonban Goff kiválóan játszott. Látszik, hogy ha nincs rajta nyomás, és nyugodtan dobálhat a zsebből, akkor igazán jó játékra képes. Most pedig ez volt a helyzet, a Falcons védelme ugyanis a világért sem tudott nyomást helyezni rá, így simán szétszedte a secondaryt. Persze ez ellen a defense ellen ezt is vártuk, romokban Dan Quinn együttese (a főedzőt akár ki is vághatják ma), de azért mégis jó volt látni, hogy nem omlott össze teljesen McVay egysége.

A védelem talán több szót érdemel, hiszen a Falcons offense-re nem nagyon lehetett panasz eddig. Most viszont mindössze 224 yardot és 3 pontot sikerült szereznie, az egyetlen TD-t már garbage time-ban hozta össze a Matt Ryan bokasérülése miatt beálló Matt Schaub. Az máris szembeötlő volt, hogy Jalen Ramsey mennyit tesz hozzá a csapathoz. Az első félidőben szinte végig pályán volt (a másodikban pihentették), és nagyrészt Julio Jonesszal meccselt egy az egyben. Egyszer Jones megégette, de ezen kívül parádésan játszott a héten igazolt CB. Végig tapadt a liga talán legjobb elkapójára, volt leütött labdája és kierőszakolt egy fumble-t is. Ráadásul a jelenlétével a teljes védelem megváltozik, sokkal többre lehet így képes ez a defense.

Most Dante Fowlert kell kiemeni (a szokásos Aaron Donald istenítés mellett), a pass rusher 3 sacket, 3 negatív yardos szerelést, egy leütött labdát és egy kierőszakolt fumble-t jegyzett, és egyébként is szétszedte a Falcons támadófalát. Említésre méltó eset még, hogy Devonta Freemant kiállították a bírók, mert megütötte Donaldot. Most komolyan, ki áll le bunyózni Aaron Donalddal?

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!