Connect with us

Hír

Megvan a Redskins ideiglenes főedzője, aki még többet akar futni

Jay Gruden kirúgása után a Washington Redskins kinevezte ideiglenes főedzőnek az asszisztens főedző / támadófaledző Bill Callahant – jelentette be a Redskins a tegnapi sajtótájékoztatón.

Callahan érdekes módon korábban Jon Gruden örököse is volt Oaklandben, 2002-ben és 2003-ban ő volt a Raiders főedzője. Super Bowlba is vezette a csapatot, ahol kikapott Grudentől, majd egy évvel később egy 4-12-es szezon után kivágták. Utána a Nebraska egyetemen volt főedző négy évig, a Redskinshez pedig 2015-ben csatlakozott.

Elmondása szerint az újonc Dwayne Haskins nem is jelölt a kezdő QB posztjára, habár azt még nem tudja, ki fog kezdeni. Emellett Josina Anderson információi szerint Callahan még többet szeretné futtatni a labdát, hiszen nem emlékszik, hogy lett volna olyan csapata, amely ilyen kevés futókísérletet tudott volna magáénak.

Érdekes állítás, hiszen a Redskins a negyedik legtöbbet futja első kísérletekre az első félidőben (49%, via Warren Sharp), ezekből mindössze 3,3 yardot átlagol (3. legrosszabb), és a negyedik legtöbb yardot kell megtennie átlagosan a csapatnak második kísérletekre (9,1). Sikerességi rátát nézve első kísérletes futásokat tekintve a liga második legrosszabbja a Redskins jelenleg, emellett pedig a liga második legrosszabbja harmadik kísérletes passzoknál is – ami nagyrészt annak köszönhető, hogy ennyire erőlteti a futást első- és második kísérletre.

De persze, biztos jó ötlet lesz még többet futni…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!