About the author

17 Comments

 1. 1

  Bélabá a csótány

  “Egy kedves olvasónk beszámolóját olvashatjátok.”
  Én nem írtam semmiféle beszámolót.

 2. 2

  Wide open

  Gondolom a tiedben csak annyi állt volna hogy “We’re on to Cincinnati” :)

 3. 3

  FunHun

  “Utóbbi interneten talált képek annyira beütöttek nekik, hogy szinte azonnal eljutottak a „sz@rok a bigbenre” állapotra.”
  Vajon miért pont Őrá .. ;)

 4. 4

  Bélabá a csótány

  Rudi akkorát kapott a fejére, hogy hírtelen megtanult magyarul,és egyből FK olvasó lett.

 5. 5

  Attila Bukor

  Jó a cikk, csak a londoni közlekedéssel kapcsolatban lenne néhány megjegyzésem:

  “A buszokra, metrókra kell egy utazási kártya, amit előre fel kell tölteni pénzzel. Ellenben nagyon meggyorsítja a fel- és leszállást.”

  Ha van PayPasses bankkártyád, akkor azt is tudod használni és nem kell Oyster cardot venni meg töltögetni.

  “ Kell a telefonra egy London metró térkép, jó ha van egy olyan alkalmazás, ami a buszokat mutatja, de gyakran használtuk a Google mapset is. Utóbbinál csak ki kell választani a tömegközlekedést.”

  Google Maps tényleg jó, csak érdemes előre megnézni, hol szállsz le a metróról, mert a metróban nincs semmi internet.

 6. 6

  ahanem

  *hápogás hallatszik*

 7. 7

  panthersfan

  A reptérről alkotott véleményedet ne vetítsd ki Londonra, a Stansted a legszarabb opció, Luton nagyságrendileg jobb (Gatwick és Heathrow meg nyilván még inkább). Nekünk ezen a hétvégén mind Budapesten, mind Lutonban rekordgyorsan lement az összes sor.

  Az időjárásról sem érdemes általánosítani, nekem ez volt a 4. alkalom Londonban, és most először sikerült ebbe az igazán fos angol időjárásba belecsöppenni (ahol még az előző napi időjárás-jelentés is totál mást jósolt, mint ami lett). Szerencsére pont a vasárnap volt a legjobb, amikor nem lehetett esernyővel mászkálni.

  Sajnos az nagyon rosszul jött ki, hogy a circle line-t (és minden vele közös szakaszt) épp erre a hétvégére zárták le. Megj. a pesti 3-as metróhoz képest a londoni hőség fasorban sincs.

  Ezen a hétvégén egyértelműen helyes hozzáállás az NFL előtérbe helyezése, de azért ajánlom, hogy egyszer egy hetet tölts el Londonban, amikor a nevezetességeket is meg tudod nézni, mert Londonban rengeteg van. (A Big Ben mondjuk épp nem, mert renoválják:).)

  Én tökre féltem, hogy az Overground mennyire képes megbirkózni a 60 ezer fős terheléssel, de azt kell mondjam, hogy teljesen jól szuperált.

 8. 8

  Zoltán Debreczeni

  Jah. Na az mégis mi. Ha valaki erre büszke akkor vannak bajok.

 9. 9

  kitalaltnev

  Köszi! Kuriózum. Ám rövid. Folytassa kérem!
  Na persze, ezt az “50 forintos” szövegrészt még csak elolvasni sem vagyok hajlandó, eh.

 10. 10

  Lac

  Ha térkép kell valakinek, akkor töltsétek le a Citymapper appot, annál jobb nincs. Mindenhova odavisz, tömegközlekedéssel vagy gyalog. Ezerszer jobb Londonban, mint a Google Maps.

 11. 11

  ducksfan

  Párszor már voltam a Wembley-ben, így tudom, hogy ott melyik szektorok “kellemesek”, ahol nem süt szembe a nap. A Tottenham stadionjában melyik részre érdemes jegyet venni ilyen szempontból? Köszi

 12. 12

  panthersfan

  értelemszerűen a nyugati oldal az árnyékos, és a keleti felső részébe be tud sütni a nap. :) Így festett a lelátó, amikor épp sütött: https://uploads.disquscdn.com/images/448f1b6a3c818dd0bbc6a58451ee827c501de3e34d3c0134248fc0475dfdf302.jpg

 13. 13

  panthersfan

  szóval az 520-528 szektorok meg alatta 312-316 stb eléggé elesett arra a pár percre… :)

 14. 14

  rowi

  ezt csak megosztanám újra: http://fuzovelkifele.com/2019/04/hogyan-es-mennyibol-menjunk-londonba-nfl-meccsre/

  fun fact: londonban az éves csapadékösszeg pontosan ugyanannyi mint budapesten

  én eddig 4x voltam londonban, buszra eddig kizárólag akkor szálltam, amikor vhonnan az arsenal stadionjától nem túl messze el kellett jussak reggelente az angel metrómegállóig (már nem emléxem pontosan, de az volt a logikus), de az is csuklós merci volt, nem emeletes vmi

  14.30as kezdésról még elértétek az aznap esti gépet hazafelé?

 15. 15

  Evalynn B.

  Kis korrekcio: Londonban sem esik mindig az eso, most is ragyogo kek az eg es zold a fu, a nap is sut hozza szepen… Ujabb bankkartyakkal hozzaerintosen lehet busz- metro es egyeb jegyekert fizetni, de ha sokat akar az ember utazni egy nap, erdemes papirformaju day travelcardot venni, 24 oran at egesz London teruleten barmire korlatozas nelkul hasznalhato a kozlekedesben. Uber is muxik Londonban es neha nem is ertem mibol elnek, olyan olcso. Az 50Ft-ost hasznalni az 50 pence helyett csak lejaratja a magyarokat. Sok magyar ezt “lelemenyessegnek” gondolja, csak hat azokat az automatakat is uritik am es a penzeket leszamoljak mas automatak es a vegen marad a sallang, ami nem ment at az ellenorzesi pontokon : egy marek 50 Ft-os magyar erme. Es ez a vilag mas orszagaiban is igaz. Igy a vilag orszagai szepen kialakitanak egy velemenyt a kedves magyarokrol. Buszkek lehetnek ra, akiknek a “jo hirunket” koszonhetjuk. A metroallomasokon papir formaju tube terkepeket vegyetek magatokhoz, mert mar a mozgolepcso aljaban csak a signal nelkuli okostelokat bamulhatjatok, a metro wifi is csak a felszinen ervenyes. Ez igaz az atszallasokra is es vannak akkora stationok hogy egyik metrotol a masikig eljutni aluljaro folyosokon 8-10 perc is lehet. Igen, melegben. Sot vannak metroallomasok olyan mélyen, hogy liftekkel lehet a felszinre jutni, ha nem akartok 80-90 lepcsofokot zart helyen tomegben szuk falak kozott maszni. Persze a liftek is kiforditott szardiniasdobozok. A baloldalas kozlekedest erdemes mantrazni, kukonben ellentetes iranyba fogtok buszra szallni. Ja, es ha latod a buszodat jonni a megalloban, intsd le! Ez nem vicc, ha senki nem inti le es nincs leszalloja, nem all meg. Engem otthon neztek hulyenek, mikor mar 2 ev Anglia utan is integettem a buszoknak… Repulojaratok naptol es napszaktol is fuggenek, ahogy otthoni es itteni public holidayektol is. Kedd-szerda uresebb mindenhol. A Stansteadet nem ismerem, csak Heathrow-t, leven mellette lakom es Lutonon jartam 3x. Van egy app London transport neven, azzal barmit megnezhettek – de mint mondtam csak a felszinen. Google map is egesz jol mutatja az utazasi lehetosegeket es erdemes hasznalni, ha valakinek a jobbra treningelt agya mar nagyon nem bir a baloldalas kozlekedessel. Ami gyalogjardan es mozgojardan, mozgolepcson is ervenyes. Mozgolepcso iratlan szabalya: aki raer az all, de szigoruan jobb oldalon, mig a sietosek a baloldalon lepkednek folfele. Ha erre nem figyeltek, bizony osszetuzesekbe is keveredhettek. Bar Londonban megszoktak a turistakat, azert erdemes jo benyomast hagyni, hogy a tobbi magyart ugyan ne nezzek mar le. Irom ezt Londonbol 13 ev utan.

 16. 16

  Ge®i

  Tök jó infók a cikkben, köszi!
  (Gondoltam én is hasonlóra majd november elején… :) )
  Mi a Bengals-Rams-re készülünk, kaptunk a jegyekhez egy tájékoztatót, amiben azt írják, hogy csak egyfajta, NFL által elfogadott táskával lehet bemenni a Wembley-be… Ez tényleg így van? Vagy egy hátizsákkal beengednek átvizsgálás után?
  Köszi, ha van infója erről valakinek és meg is osztja! ;)

 17. 17

  katonadani

  így van, csak az előírt táskát lehet bevinni.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team