About the author

16 Comments

 1. 1

  Zoltán Debreczeni

  Puhány lett az nfl. Azt mondták.
  Csak azért van ennyi yard, td mert flag foci. Azt mondták.

  Faxomat már!

  5 forduló ment le és Luck végleg off.
  Ben egész szezonra off.
  Newtonból kilóg a tömés.
  Foles kulccsont. Brees ujjszalag.
  Két agyrázkódás.
  Mahomes boka.
  Keenum valami.
  Traubi valami.
  És ez csak az irányítók listája.
  Valami nagyon megcsúszott idén.
  Mindenki vigyázzon magára srácok!

 2. 2

  Zoltán Debreczeni

  Puhány lett az nfl. Azt mondták.
  Csak azért van ennyi yard, td mert flag foci. Azt mondták.

  Faxomat már!

  5 forduló ment le és Luck végleg off.
  Ben egész szezonra off.
  Newtonból kilóg a tömés.
  Foles kulccsont. Brees ujjszalag.
  Két agyrázkódás.
  Mahomes boka.
  Keenum valami.
  Traubi valami.
  És ez csak az irányítók listája.
  Valami nagyon megcsúszott idén.
  Mindenki vigyázzon magára srácok!

 3. 5

  Laszlo Kuhn

  Ettől még sajnos igaz, hogy f@szságokra dobálnak zászlókat a zebrák…

 4. 6

  Fetyke

  Ja kérem! Edzésen piros pólóban rohangálnak, aztán meg csodálkoznak, hogy a mérkőzésen nem azok a szabályok az érvényesek. Ez régen nem így volt!

 5. 7

  sgtGiggsy

  Szóóóval szerinted meccsen azért sérülnek le, mert edzésen nem ütik őket eléggé?

 6. 8

  Gergely Nagy

  Rációja lehet ennek, hogy nem érhetnek hozzá így kevésbé tudják megtanítani őket, hogyan reagáljanak a nyomásra illetve mikor érdemesebb benyelni a sacket.

 7. 9

  Fetyke

  Gyakorlatilag, tömören igen. Alattam Gergely agyon jól kifejtette, hogy mire gondolok ezzel kapcsolatban.

 8. 10

  Fetyke

  Nyilván nem a full kontakt ütéseket hiányoljuk, de ez, hogy piros pólóban vannak és hozzájuk sem lehet érni (tehát finoman sem lehet megütni, sackelni őket) az edzések döntő többségén, óhatatlanul is beléjük rögzül. Ezért élesben a mérkőzéseken olyan helyzetbe is belemennek, amibe nem kellene, olyan ütközéseket is felvállalnak, amikre egyáltalán nincsenek felkészítve és felkészülve.
  A logikád alapján egyébként akkor Donald, Mack vagy Elliot se ütközzenek edzésen, hiszen mi van, ha lesérülnek. Csak éppen ha edzésen nem ütköznek, akkor tuti le is sérülnének a mérkőzéseken…

 9. 11

  sgtGiggsy

  Összekeversz két dolgot. Azok, akik ütközésre edzenek, több izmot pakolnak magukra, ergo védettebbek a sérülések ellen. De ezt egy irányítóval nem teheted meg, ugyanis más izomcsoportokra kell edzeniük. Egy DE-nek, DT-nek, RB-nek nem kellenek olyan mértékben a finommotoros képességek, mint egy irányítónak, tehát nyugodtan edzhet arra, hogy ütközni fog. Ha ezt egy irányítóval teszed meg, lehet jobban állja az ütéseket, épp csak a Szabadságszobrot se találja majd el labdával 10 yardnál messzebbről.
  Nem véletlenül alakult ki a pirospólós rendszer az edzéseken. Játszanak ők eleget élesben, hogy ne legyen ideje berögzülni annak, hogy nem fáj, ha elbarmolnak valamit. Egyébként is bebizonyosodott már tavaly, hogy az “ütközünk, de csak kicsit” hozzáállásnak is megvannak az esélyei, mert sérült le úgy pass-rusher, hogy nem akarta földbedöngölni az irányítót az új roughing the passer szabály miatt, aztán a nagy igyekezés közben ő sérült le. Sokkal tisztább az, hogy edzés közben nincs ütközés irányítókkal, pont.

 10. 12

  sgtGiggsy

  Sokkal inkább annak van rációja, hogy ha full-kontakt lenne edzéseken is, akkor saját csapattársak ütnének ki egy teljes szezonra irányítókat.

 11. 13

  László

  Ezt tényleg szörnyű volt nézni, mikor magához tért szerintem azt sem tudta hol van. Elég megnézni a 72-es játékos arcát miután mondott valamit Rudolphnak mikor támogatják lefele. Egyébként ennek volt valami következménye a pályán? Sárga zászló? Kiállitás?

 12. 14

  Fetyke

  Elfogadom amit mondasz!

  De akkor is nagyon puhányok lettek a mai játékosok a régiekhez képest! :)

 13. 15

  Fetyke

  Szerintem meg figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy merre fejlődik az irányító poszt és ma már milyen követelményeknek kell megfelelnie egy QB-nak. Az új, fiatal irányítókkal szemben ma már egyre kevésbé a Brady vagy Brees féle, csak a zsebben mozogjunk, és onnan irányítsunk tűpontos passzokkal az elvárás. Ha a mostani irányítóktól elvárják a zsebből történő atletikus kimozgást, sőt a komoly és bátor futó teljesítményt is, akkor igen is erre is fel kell készíteni őket. Meg kell tanulniuk, hogy mi az amikor még be lehet vállalni egy ütközést, milyen testhelyzetben lehet belemenni egy ütközésbe, és mikor kell magát elkezdeni védeni minden áron a nála sokkal fizikálisabb és atletikusabb védőkkel szemben.
  Nem bántásképpen, de a tegnapi Rudolph sérülést egyértelműen arra vezetném vissza, hogy fogalma sem volt szegény srácnak, hogy meddig mehet el, és mi az a határ, amikor már késő egy dobásba beleállni menekülés közben. Ez a helyzet edzésen két finom testre pacsi lett volna, itt pedig KO lett az ellenfél védőinek részéről. Egyértelműen még akkor is a labda megjátszására törekedett és az elkapóit kereste, amikor már rég a védőkre kellett volna figyelnie és az ütközésre felkészülnie.
  Értem, amit mondasz, és nem állítom, hogy nincs abban is igazság. Nagyon is van. Én ezért mondom, hogy kellene kicsit több kontakt edzés az irányítóknak (meg kell találni természetesen az egyensúlyt), és leginkább el kellene kezdeni visszafogni a velük szemben történő elvárásokat is. Nem lehet ilyen edzettségi állapotban túlfeszíteni őket, mert annak ez lesz a vége.

 14. 16

  sgtGiggsy

  Az, hogy már nem csak zsebirányítók, igaz. Na de a tűpontos passzok bizony abszolút elvárás még mindig, és az nem olyasmi, amire falemberre gyúrt izomzatú emberek képesek lennének, anélkül meg minek kockáztatnának az edzésen a kontaktokkal.
  Egyébként szerintem nem elvárás az irányítóktól a kiváló futóteljesítmény. Ha megnézzük, még azt a Russel Wilsont is a zsebben igyekszenek tartani a játékrendszerrel, aki amúgy eszméletlenül jól fut. Inkább azokat az irányítókat futtatják, akik zsebből nem elég jók (Newton, Jackson, Bortles) Azok, akik jók zsebből, inkább csak akkor futnak, ha a szükség hozza úgy. Ott van például Wentz. Eszméletlen jól mozog a zsebben, tud is futni, de az oldalvonal mentén így is szívroham van, ha megindul.
  Rudolph esete meg bárkivel megtörténhetett volna. Az is elvárás mostanság, hogy a végletekig húzzák a játékokat, egyszerűen most nem jött neki össze. Az ilyesmi tipikus rookie mistake, amit csak meccsrutinnal lehet kinőni. Egyébként nála az is belejátszott, hogy kétoldalról kapták el. Szemből nem volt akkora az ütés, csak így, hogy megtámasztották hátulról, már baj lett.
  Egyébként pedig ha edzésen ilyen félerejű kontaktok lennének, az még talán a helyzetfelismerésen is rontana. Ugyanis azt csak úgy lehetne kivitelezni, hogy a védő lelassít az ütés előtt, márpedig az ugyanúgy vezethetne rossz beidegződésekhez a QB részéről (van még időm, edzésen nem érnek még ide ilyen távról).

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team