Connect with us

Összefoglaló

Tökéletes Rodgers, hibátlan Saints, lúzer Chargers

A Saints nem tud kikapni Brees nélkül, Aaron Rodgers tökéletes meccset hozott le, a Chargers hihetetlenül lúzer, a Dolphins pedig kivételesen nem volt reménytelen. 

New Orleans Saints @ Chicago Bears 36-25

A Saints továbbra is veretlen Brees nélkül, Sean Payton nagyon erős jelölt az év edzője címre. A támadósor, ha nem is végtelenül domináns, de kellően hatékony és kreatív, Teddy Bridgewater arra tökéletesen elég, hogy elmenedzselje az egységet: 281 yardja és két TD-je kifejezetten jó, főleg annak fényében, hogy Michael Thomason kívül nem volt más alternatíva. Külön kiemelném még Latavius Murray-t, aki Alvin Kamara hiányában 119 yardot és két TD-t futott, illetve volt öt elkapása még 31 yardért. A védelem is jól teljesített, teljesen megölte a Bears futójátékát (17 yard, bár sokat nem is próbálkozott a csapat), illetve három negyeden keresztül lenullázta a hazai offense-t, talán a elmúlt évek legjobb Saints-védelme a mostani.

Ami a Bearst illeti, minden rossz. A védelemre lassan a top 10-es minősítés is túlzó, Khalil Mack is eltűnt, de ami a nagyobb probléma, hogy a támadójáték teljesen halott. Mitch Trubiskytól eddig sem várt sokat senki, de még csak minimális javulást sem sikerült vele elérni: az első három negyedben három pontra volt képes az offense, most hogy 36-10-nél a Saints engedett 15 pontot, pont irreleváns. Eddig is a QB volt a Bears legnagyobb gyengesége, már a rendszer sem tudja kompenzálni (nem is nagyon ülnek a hívások), a 16 százalékos 3. down mutató botrányos. Arról nem is beszélve, hogy ha Trub véletlenül nem csinál semmi rosszat, valamelyik csapattársa megteszi helyette, bár túlzás lenne azt mondani, hogy a két elveszített fumble-ön múlott volna bármi is. Egyedül Cordarrelle Pattersont lehet dicsérni, volt egy 102 yardos return TD-je, rajta kívül mindenki csalódás volt.

(renningan)

Oakland Raiders @ Green Bay Packers 24-42

Jobb volt a Packers, de azért a végeredmény kicsit megtévesztő, ugyanis a Raiders három hibát vétett a red zone-ban, kétszer konkrétan pár centire volt csak a TD-től, így ha ezek máshogy alakulnak, a negyedik negyed közepén egy labdabirtokláson belül lettek volna a Fosztogatók. Az első és legnagyobb fordulat a második negyed végén jött, amikor Derek Carr előrevetődve elejtette a labdát, be a célterületre, ahol kipattogott, így touchback lett a vége (most a szabály totális értelmetlenségébe ne menjünk bele), majd később Josh Jacobst állította meg a Packers kétszer egymás után 1 yardról, végül Carr dobott egy csúnya interceptiont a célterületen.

A túloldalon Aaron Rodgers tökéletes volt, ahogy azt a passer ratingje tükrözi. 31 passzából 25 volt sikeres, a hat sikertelen passzának fele pedig drop volt. Kiosztott 429 yardot, dobott 5 TD-t és futott egy hatpontost is – tehát annyi TD-t szerzett, ahány incomplete passza volt. Davante Adams nélkül hihetetlenül jól elosztotta a labdáit, 8 társa is kapott passzt, ráadásul mindenki legalább kettőt. A Raiders semmi nyomást nem tudott rá helyezni, így teljesen nyugodtan szedhette szét a védelmet. Rodgers már az utóbbi hetekben is egészen kiválóan játszott, most végre a statisztikái is ezt mutatják, és akár az MVP-versenybe is benevezhet, ha így folytatja.

A Raidersnél pozitív szemmel kell kiemelni Josh Jacobst (21 futás, 124 yard) és Darren Wallert (7 elkapás, 126 yard TD), mindketten parádésak voltak. Carr 293 passzolt yardjából 172 ment egyébként tight endeknek, plusz mindkét touchdown, szóval elég egyértelmű, hol a fókusza jelenleg a Raidersnek.

Összesen öt punt volt egyébként a meccsen, és a végére beállt irányítani Mike Glennon és Tim Boyle is.

(katonadani)

Los Angeles Chargers @ Tennessee Titans 20-23

A Chargers eddig is az egyik leglúzerebb csapat volt – hiába vannak elit játékosai, jó edzőkkel és irányítóval, mindig sikerül valahogy szabotálni magukat. Most speciel a mérkőzés végén, az ellenfél 5 yardosán belül támadhatott a győzelemért, de minimum az egyenlítésért a gárda, sőt még az 1 yardosig is eljutott fél perccel a meccs vége előtt. Ezután a következő történt:

  • 1) Kapott ajándékba 10 másodpercet Mike Vrabeltől
  • 2) Összehozott egy false startot
  • 3) Kapott egy defensive pass interference-t
  • 4) Egy futással bejutott TD-re
  • 5) Ezt azonban visszavonták
  • 6) Újra futott
  • 7) Fumble-t vétett
  • 8) Kikapott.

A csapatnak nem volt időkérése, mégis erőltette azt a futójátékot, ami két yardot sem tudott átlagolni a meccsen. Persze a kettő több mint az egy, de egy rossz futás után még a mezőnygól, és ezzel együtt a döntetlen esélye is csökkent volna, és ahogy láttuk, a végén pont ez lett belőle. Hihetetlen.

A Titans sem parádézott úgy összességében, viszont végig összeszedettebben és kiegyensúlyozottabban játszott, összességében talán jobban megérdemelte a győzelmet. A védelem 39 futott yardot engedett, az újonc Jeffery Simmons egy sackkel és két negatív yardos szereléssel mutatkozott be, ami mindenképp pozitívum. A passz elleni védelem már nem volt ilyen jó, különösen az elejtett INT-k fájhattak volna a végén.

A támadósor is kifejezetten korrekt volt, Ryan Tannehillel sokkal dinamikusabb volt az egység, négy játékos is legalább három labdát kapott, illetve Derrick Henry vezetésével a futójáték is elkaristolt valahogy. Hogy ez mire lesz elég hosszú távon, az jó kérdés, de mivel az AFC-ben akár 8-8-cal is el lehet idén csípni egy PO-helyet, még a Titans esélyei sem úsztak el teljesen. A Chargers viszont kezdhet parázni, a 2-5-ről keserves lesz felállni, már ha sikerül.

(renningan)

Miami Dolphins @ Buffalo Bills 21-31

Meglepően jól játszott a Dolphins, nagyon sokat dobott a csapaton Ryan Fitzpatrick – persze neki eddig is voltak kiugró meccsei, de nem véletlenül került a padra Josh Rosen javára. Ugyanakkor míg utóbbi csak pocsék játékra volt képes, így egyértelműen Fitzpatrick az egyetlen reális esélye a csapatnak arra, hogy ne 0-16-tal fejezze be a szezont. Fitzpatrick 282 yardot dobott egy TD és egy INT mellett (utóbbit a red zone-ban), illetve volt egy futott TD-je is, nem is akármilyen, egyértelműen ő volt a Dolphins offense legjobbja.

Önmagához képest a védelem is korrekt volt, az első félidő után még a Dolphins vezetett, de a Bills a második félidőre összekapta magát. Josh Allen kifejezetten jól játszott, volt két TD-passza és egy sikeres kétpontosa is, a földön négy futásból 32 yardot gyűjtött, illetve öt játékosnak is kiosztott legalább egy sikeres passzt. Persze még így is rettentő esetleg az egység, nagyon kellene ide egy igazi WR1 a csapatba.

A Bills védelmét ugyanakkor a turnoverek ellenére sem lehet különösebben dicsérni, a védőfal alig tudott nyomást generálni, Fitzpatrick többször is kiszabadult, ráadásul a futás elleni védelem sem működött. Érthető, hogy a nyeretlen Dolphins ellen nehéz felpörögni, de ennél akkor is többet vártunk volna az egységtől, hisz csak egy TD-re visszahordott onside kicknek köszönhető a relatíve nagy arányú győzelem. Sajnálhatja a Dolphins, elég jól játszott ahhoz, hogy meglegyen az első győzelem.

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!