Connect with us

Összefoglaló

A Falcons felébredt, a Bills és a Cowboys hozta a kötelezőt, a Broncosra pedig mehet a föld

Az előző körtől eltérően most távolról sem volt annyi meglepő végeredmény, de így is van miért keresni az állunkat. A Cowboys és a Bills hozta a kötelezőt és hasít a PO felé, a Falcons rájött, hogy már megy a szezon és kezdhet rettegni mindenki, a Broncost pedig ideje elföldelni.

 

 

Buffalo Bills @ Miami Dolphins 37-20

 

Kötelező kör volt ez a Billsnek, és nem is okozott csalódást a buffalói legénység. Gyakorlatilag a játék minden aspektusában sikerült dominálni a Dolphinst és volt pár igen erős teljesítmény. Josh Allen 256 yardot passzolt három TD-vel, INT nélkül, illetve volt 56 futott yardja is egy futott hatpontossal, vagyis 312 yard és négy TD került a neve mellé. Nagyot fog küzdeni Lamar Jacksonnal a hét teljesítménye címért.

A Bills futójátéka nem volt az igazi, de nem is feltétlenül volt rá szükség, a védelem pedig nagyon hasított, hétszer sikerült sackelni Ryan Fitzpatricket. Ezúttal Stephen Hauschka is jó volt, 7/7-es arányt hozott, ráadásul hosszú idő óta 50+ yardról is sikerült betalálnia. Rajta kívül viszont nagyon gáz volt a speciális egység, egy onside kicket és egy kickoff return TD-t is sikerült benyelni. Persze összességében belefért, de ez komolyabb csapatok ellen nem fog, ellenben ha az offense tudná ezt a szintet hozni, akkor akár tényező is lehetne a rájátszásban.

 

Ami a Dolphinst illeti, teljesen vállalható volt a mutatott játék, már a buta hibákat leszámítva. A csapat lelkes, Frizpatrick igazi vezér (Josh Rosennek meszeltek, a kezdő közelébe sem szabad engedni), aki ha nem is hibátlan, de legalább élvezet nézni vele az offense-t. Ha lesz is első körös QB-ja a csapatnak jövőre, mindenképp érdemes lenne Fitzet legalább cserének megtartani. A védelem pocsék, de hát nem is várhatunk egy ilyen állománytól hatalmas javulást, de parasztlengőkkel még 1-2 győzelem összejöhet.

 

Dallas Cowboys @ Detroit Lions 35-27

 

Minden tiszteletem Darrell Bevellé, aki még csereirányítóval is képes egy pofás támadójátékra. 27 pontot szerzett az offense, sikerült megizzasztani a Cowboyst, Matt Stafforddal bárkivel fel tudná venni az offense a versenyt. Nagy kár, hogy a védelem még mindig leírhatatlanul pocsék, az egy fumble ide vagy oda: a futást keservesen megállította ugyan a csapat, de Dak Prescott 444 yardot és három TD-t passzolt, nincs elég negatív jelző az egységre. Egyszerűen rosszabb, mint a Dolphinsé vagy a Bengalsé, amikor összehasonlíthatatlanul jobb a játékosállomány – szégyen (azt csak halkan jegyzem meg, hogy idén a Lions egyike a három csapatnak, amelyik minden meccsén vezetett).

A védelmére egyébként a Cowboys sem lehet büszke, de neki legalább megvolt a kezdő irányítója, aki az elmúlt időben úgy játszik, mint egy 35 milliós játékos. Mindezt úgy, hogy Amari Cooper kifejezetten gyenge napot fogott ki, ha neki nem ment, akkor kapott a Cobb-Gallup páros labdát: 20 targetből 13 elkapást jegyeztek 263 yardért és egy TD-ért. Nagyon pofás az egység, pedig Zeke Elliott kb. nettó emberhátrány: az elmúlt két meccsen 2,6 yardos átlaggal futott 92 yardot egy TD és egy fumble mellett, csak a neve miatt nem Tony Pollard kezd. Neki van szerződése, Prescottnak és Coopernek nincs – a végén arra a sorsa jut, mint Gurley és DJ.

 

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers 29-3

 

Egészen félelmetes az, amit a Falcons művel az elmúlt két hétben: kellett a csapatnak kilenc hét, de úgy néz ki, végre rájött, hogy elkezdődött a szezon. Az offense nem parádézik, de egy erős közepes szintet hoz: futójáték nulla, de Matt Ryan jól dobál, most épp Calvin Ridley-nek jött ki jól a lépés, aki 8/8, 143 yard, 1 TD mutatóval zárt. Na de a védelem: a liga egyik legrosszabb egysége az elmúlt két héten 12 pontot engedett összesen és 11 sacket szerzett, míg előtte nyolc hét alatt összesen hetet és egyszer sem engedett 20 pontnál kevesebbet. Ráadásul nem 1/1 esélyes csapatok ellen, hanem az 5-4-es Panthers és a 7-1-es Saints volt az ellenfél. A végén még nem lesz edzőbuktatás Atlantában.

A Panthersnél már nem ilyen optimista a helyzet, lassan véget ér a Kyle Allen mágia. A yardokkal nincs gond, de 325 egység mellé nem dobott TD-t, viszont volt négy eladott labdája is. Egyszerűen nem több, mint egy korrekt csere, akinél évi 2-3 meccsnél nem lehet többet rábízni. Emiatt értelemszerűen az amúgy jó védelem is szenved, egyszerűen bedarálódnak Kuechlyék. Így pedig Christian McCaffrey is édeskevés, pedig most is volt 70 futott yardja és 121 elkapott 11 elkapásból – mind a három a legtöbb volt a csapatban. Nemcsak a futók, de az összes skillplayer közül kiemelkedik, ilyen jól senki semmilyen poszton nem játszik, mint ő.

Denver Broncos @ Minnesota Vikings 23-27

 

Kész, egyszerűen nincs érv Vic Fangio megtartása mellett. Az utóbbi öt évben, egész pontosan 99 meccsen, amikor egy csapat legalább 20 ponttal vezetett félidőben, akkor nyert – most megszakadt a sorozat, mert a Broncos 20-0-ról 23-27-re kikapott. Egy remek első játékrész után, elsősorban a pazar, Kirk Cousinst és Dalvin Cookot elpusztító védelemnek köszönhetően nagyon simán vezetett a Broncos, majd jött a KO.

 

A félidőben vezető csapatnak mindig nehezebb, hisz többnyire mindent jól csinál, így a második játékrész többnyire  a reagálásról szól. Utóbbiból semmit nem láttunk. Nehéz eldönteni, hogy Fangio döntött úgy, hogy mást játszat a védelmével, vagy simán a Vikings változtatott annyit, hogy semlegesítse a Broncos D domináns elemeit, mindenesetre gyökeresen megváltozott a játék képe.

A Vikings az első két akciójából 14 pontot szerzett egy 9 és 18 playes, 70 és 75 yardos drive után, majd a változatosság kedvért 35 másodperc alatt tett meg 62 yardot egy TD-ért, majd a következő akcióból is TD született. Négy támadásból négy 60+ yardos TD-drive a második félidőben a Vikingstól – pedig jöttek a sackek a Broncostól, de ennyi, úgy nyelte a csapat a yardokat és first downokat, mintha kötelező lett volna. Ez pedig papíron Fangio asztala, és lehet azt mondani, hogy a Broncos O nem volt jó, hogy kimaradt a mezőnygól, hogy a végén csak egy hajszálon múlt, hogy nem fordított az újonc Brandon Allen, de könyörgöm: a liga elvileg egyik legnagyobb védőguruja ne adjon már le egy 20 pontos előnyt úgy, hogy az ellen 4/4 támadása 60+ yardos TD-drive-val érjen véget. Ahogy Patrik mondta, egyszerűen szar minden.

 

A Vikings viszont örülhet, a győzelem és ezzel a rájátszás is szinte már borítékolható. Az első félidőben nem jött össze semmi, két fumble-t is összehozott a csapat (Ameer Abdullah hozta a lionsös formáját, illetve Cousins is a szeptemberi teljesítményét), de a másodikban Cousins kvázi tökéletesen játszott, végül 319 yarddal és három TD-vel fejezte be a meccset. Dalvin Cook viszont csendes volt, 11 futásból 26 yardot szerzett, azért nagyon érződik a támadósoron, hogy futójáték nélkül nagyon nem ízlik a játék.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!