About the author

62 Comments

 1. 1

  ewzywv

  Egyelőre olyan érzése van az embernek a Pats meccseken, mint Payton Manning utolsó évében. Mielőtt virtuálisan felnégyelnek a pats drukkerek azt hozzáteszem, hogy Brady összehasonlíthatatlanul jobban játszik azért idén mint Manning az utolsó évében, de szerintem attól ül a párhuzam, hogy az offense akkor is, most is épp csan annyit tud kiszenvedni ami minimálisan elég a W-hez, ellenben a D hasít.

 2. 2

  Arnold Patsenegger

  Ezen a meccsen Brady kritikán aluli volt.
  Ha egy normális Sec. lett volna az Eagles Def oldalán akkor most 2-3 Int virítana Tamás neve mellett 0TD-vel persze. Nem volt egy jó meccs. De legalább a Win megvan.

 3. 3

  vabu

  Két WR és a kezdő RB (Howard) hiányában sajnos várható volt ami történt, mindezen túl nem lehet elmenni szó nélkül Nelson Agholor ismételt, idei harmadik meccsdöntő droppján. Az Atlanta ellen még megbocsátotta neki az ember, a Detroit ellen már szentségelt, tegnapi után pedig azonnal elküldeném, ha szerződése lehetővé teszi. Kettő biztos GW drive ment el rajta, ami már több a soknál. Pozitiv értelemben dícséret illeti a Defenset, nagyon jól játszottak, közepes offense teljesítménnyel ez a meccs simán megvan.Ertz és Goedert lassan a liga legjobb TE párosa lesz. Nincs veszve semmi, a maradék hat meccs a könnyű sorsolásnak köszönhetően 5-1-gyel lehozható és akkor megvan a PO.

 4. 4

  tmbb

  szerintem a play hívás is kritikán aluli volt, főleg a red zone-ban

 5. 5

  tmbb

  elleste Mahomes-tól a pitcher dobást

 6. 6

  Arnold Patsenegger

  Uhh… Hagyjuk is. Meg az sok tök felesleges futás, amiről egyértelmű volt,hogy 0-vagy mínusz jardos lesz… Áhh hagyjuk is. Mondjuk sokszor meg úgy voltam vel,hogy inkább fussanak mert Tibi úgy löbbölte a hosszú pontatlan passzait,hogy rengeteg ima kellett az Int. elkerülésére….

 7. 7

  Bélabá a csótány

  “Nincs veszve semmi, a maradék hat meccs a könnyű sorsolásnak köszönhetően 5-1-gyel lehozható és akkor megvan a PO.”
  Nincs meg, mivel függ a többi eredménytől is.

 8. 8

  Bélabá a csótány

  Látszott hogy nem is akarják kinyitni a füzetecskét…

 9. 9

  vabu

  Természetesen nem a WC helyre pályáztatom a sasokat, a csoportgyőzelem lehet az egyetlen reális cél és azt gondolom, hogy jobb a sorsolásunk mint a Dallasé.
  De ha van időd kifejtem. :)
  Szóval a Phily esetében úgy okoskodom, hogy nyeri a Giants elleni párharcot oda-vissza, a Miamit és a Washingtont idegenben és a Dallast otthon már csak presztízsből is. És maradt a Seahawks otthon vasárnap, tegyük függővé az eredményt.

  A Dallas reményeim szerint vasárnap kikap a Patstől, háladáskor megveri otthon (talán) a Billst és talán nyer Chicagóban valamint megveri az uccsó fordulóban a Washingtont, ellenben kikap a Ramstől és természetesen az Eaglestől. :) Ez így 9-7, ellenben a sasoké lehet 10-6, 11-5, de lehet a 9-7 is elég lenne(persze csak ha verjük a Dallast)

 10. 10

  bjeela

  Én tudom a megoldást a Pecc problémáira: Edelman passzoljon, TB12 meg elkapó legyen.

 11. 11

  csak ezt ne

  Persze, de ha trollkodnak, azért szabad egy picit működéssel inkább kecsegtető dolgokat kitalálni. Bolden mint fullback? Az idényben először 3 db bevethető TE van, van Harry, van Sanu, stb., nekem ne mondja senki, hogy ez a maximum, ami kitalálható volt, sőt ez minimumnak is kevés volt. A leghosszabb játék egy szerencsés véletlen volt, egy mistackle nyomán. Azért szabadna pár normális meccset lehozni, mert mi szurkolók is tudjuk, hogy van ott több, csak nem mutiba készült. Most azért szerencsére 3 olyan meccs, jön, amiből kettőt meg kellene nyerni és az alibizés kevés lesz, úgyhogy várok már egy igazi teljesítményt a nyitómeccs óta.

 12. 12

  katonadani

  intézkedtem már, dolgoznak rajta

 13. 13

  tmbb

  3 yardon 3 passz futás nélkül……..

 14. 14

  Arnold Patsenegger

  Én nagyon kíváncsi leszek arra a többre… 😀 Idén eddíg inkább a kevesebb dominált.

 15. 15

  csak ezt ne

  Én meg egész biztos vagyok benne, hogy merőben més lesz a Pats a PO-ban.

 16. 16

  katonadani

  szerintem a Ramst is verheti a Cowboys, így egyértelműen az egymás elleni fog dönteni. ha az megvan, akkor jó a helyzet, mert közös ellenfelek számítanak utána tiebreakerben, ott egy meccs előnyben vagyunk jelenleg

 17. 17

  Lolka

  Jobb lett volna ha a Texans el se megy. Ez szánalmas volt de komolyan.

 18. 18

  ewzywv

  én tudom h ez a mantra, h az alapszakaszra kölcsönkérték a Bortles féle jags playbookját, aztán a rájátszásra majd leporolják a 2007-est és persze nem is érdemes lebecsülni soha Bradyt, de inkább renningen véleményével értek egyet (Giants-Pats), hogy itt azért nem “tankolásról” van szó és majd varázsütésre kinyílik a playbook, hanem sok hibát kéne kijavítani meg véggigondolni az offenset sokszempontból (amire persze a pats maximálisan képes lehet)

 19. 19

  Csabesz20

  Egyetértek veled. Egyszerűen nem értem, hogy az egyik drive-ban úgy megyünk át , mint kés a vajon, jók a hívások, jó az ütem, megvan minden, majd a következő támadásban iszonyat ütemtelen, sémaszerű játékhívások. Alapvetően az egész nyögvenyelősség alapja a fal, ami azért szerintem tegnap egész jól működött, illetve a vörös zónás dolgoknak komoly revízió szükséges, mert odáig még csak-csak elmegy a csapat, de ott megáll a tudomány, mert Brady 90 %-ban csak Edelman-re figyel.

 20. 20

  tmbb

  egyáltalán nem biztos, hogy a Dallas megveri a Billst

 21. 21

  vabu

  ezért írtam a talánt. :) Én örülnék neki a legjobban ha nem így lenne, mert akkor újabb strigula a közös ellenfeleknél. :)

 22. 22

  bjeela

  köccce

 23. 23

  pritek

  Az egy dolog hogy a vedelmunk egy rossz vicc, de a tegnapira kap KK is egy fekete pontot. Ilyen nyulbela fos jatekokat hivni a masodik INT utan…pfff. Ott kellett volna odatenni a csontot es megnyerni a meccset, de rohogve kifileztek minket.
  Ettol fuggetlenul ez siralmas, hogy kozel 28 pontot atlagolunk meccsenkent es 7 szopoval allunk.

 24. 24

  Zoltán Debreczeni

  Ja. Nézhetetlen szar az O. Tibi bá meg nagyon INT et akar dobni. Pedig reméltem, hogy jót tesz a pihi.

 25. 25

  vabu

  Ez a dropp probléma idén Phillyben is sláger (sajnos)…

 26. 26

  kitalaltnev

  Óh, még néhány ilyen teljesítmény, mint a mai, és sajnos igenis összehasonlítóak lesznek. :/

 27. 27

  ahanem

  Amennyit én néztem a meccsből, Brady teljesen homály volt, így nem lehet semmilyen passzokra építeni. Tök egyszerű passzokat dobott mellé vagy alá, de inkább legyen ez az alapszakaszban, mint a PO-ban,

 28. 28

  ahanem

  Ettől a Ramstől kurva nehz lesz kikapnia a ‘Boysnak, ha valakitől ki kell kapniuk, akkor az inkább lesz a Bills.

 29. 29

  vabu

  Egyébként nagyon érdekes az Offense (és leginkább Wentz) megítélése mind a külföldi mind az itthoni fórumokon. Tény, hogy passzpontossága alig több mint 60%, sok az el nem kapott, pontatlan passz, de ez nem kizárólag az irányító hibája. Az hogy az Offense otthon nem tud 20 pontot feltenni a táblára egy magához képest gyenge Pats ellen, annak több oka van. Hibás benne a HC, az OC, a formánkivűli WR-k és természetesen maga az irányító is. Ami mindenképpen elismerésre méltó Wentzcel kapcsolatban hogy nagyon vigyáz a labdára, 10 meccs alatt 4 eladott labda (fumblet nem számítva) nem rossz teljesítmény. Ami miatt kritikával illetik, az leginkább az, hogy már azelőtt megkapta a nagy pénzt mielőtt bizonyított volna és most hogy igazából neki kéne kvázi egyedül húzni a csapatot – mert más nem tudja -nem mindig megy. Párhuzamba állítják Prescottal akinek még mindig nem adtak nagy pénzt ennek ellenére – számok alapján – hasít az Offenszel.

  Én Prescottot nem tartom jobb irányítónak sőt, szerintem hamarabb hajlamos hibára mint Wentz de azt is látni kell, hogy jelen pillanatban az elkapó szekciója sokkal jobb mint Wentznek.

 30. 30

  Fetyke

  Egyébként az! Csak nálatok némi felmentést adhat az, hogy folyamatosan sérültek a kezdő elkapók…

 31. 31

  csak ezt ne

  No meg Nagy tervével, no meg a rúgóval is. De a gyökere az egésznek azért az, hogy Trub nem játszik NFL szintet, és lassan ezt mindenki tudja (még ő maga is), úgyhogy bukott ember benyomását keltik a HC is, meg ő is.

 32. 32

  vabu

  Elküldenéd az év végén vagy rámentek Newtonra (és megerősítitek a falat) és adsz neki még egy évet?

 33. 33

  Fetyke

  Nincs értelme kivágni Trub-ot, mert a teljes fizuja fix, így halott pénzzé válna.
  De mindenképpen kerítenék a piacról egy új irányítót jövőre!

 34. 34

  vabu

  Matt Nagyra gondoltam. :)

 35. 35

  Fetyke

  Mivel Trub nem Nagy választása, ezért mindenképpen kellene neki még esélyt adni. Na meg egy másik irányítót. :)

 36. 36

  Fetyke

  Nézd a jó oldalát! Ha most minden rossz, akkor hátha jövőre minden megjavul egyszerre. :) Na jó, Trub helyett azért kell egy másik QB. De ezt én már 2 éve megmondtam. :)

 37. 37

  Fetyke

  Ez igaz.

 38. 38

  Fetyke

  Nekem egyébként az éjjel eszembe jutott, hogy mit kezdenék a helyetekben. Jövőre leigazolnám a Cards gyakorló csapatából Slotert. Egy évre pár millióért simán elhozható lenne nektek (tehát nem kerülne sokba). Trubnál biztosan csak jobb lenne. És akkor kerülgetne csak az idegösszeomlás, ha ezt meglépnétek. :)

 39. 39

  bjeela

  Én Minshew-t hoznám el inkább, mert ezek után nehéz lesz a skacot ott tartani… ;)

 40. 40

  Vicgeordie

  Azt látta valaki amúgy, hogy Douglas mi a frászt csinált Dorsettel a TD-nél? Az addig tiszta, hogy kitorpedózta a meccsből (ugyanilyenért a túloldalon repült Brooksra a zászló és a 15 yard…), de utána még tesz egy fura mozdulatot a face mask felé, mintha le akarná tépni az elkapó fejét (de ennél a pontnál minden felvétel véget ér, amit láttam, szóval nem teljesen tiszta a szitu)

 41. 41

  Fetyke

  Ez igaz, csak ő már szerintem többe fájna, mert rá mások is gondolnak majd az irányító need-es csapatok közül. Főleg most, hogy Tua sorsa is kérdéses lesz. Ráadásul szerintem hosszab távú szerződést szeretne a srác, így nagyobb a kockázat.
  Kyle viszont 1-2 misiért simán mozdítható lenne, ha cserébe ő lehetne a kezdő nálatok. És ha rá sem tudna playbookot írni Nagy, akkor legalább őt is ki lehetne rúgni mindjárt 1 füst alatt. Így legfeljebb csak 1 évet kockáztatnátok.

 42. 42

  Vicgeordie

  Wentz a körülményekhez képest nem volt rossz tegnap, egyedül azokat a játékait nem értettem, mikor halálos nyugalommal álldogált a zsebben 20 centire a felé igyekvő védőfalemberektől. Ezt legalább háromszor megcsinálta és egész olcsón megúszta, hogy csak az egyikből lett fumble…

 43. 43

  csak ezt ne

  Ezeket a pörgős screeneket többnyire nem tudja jól megdobni 7 ilyen LOS mögé érkező screen volt, egyből volt (véletlenül) nagy haladás, és volt vagy 3-4 incomplete belőle. Az ütem passzok 5-10 yardra mentek többnyire, mivel ott sincsenek nagy titkok azért ez figyelemre méltó, ebből talán nem is volt csak egy rossz. Amik nagyon nem mentek a szélre kicsit előre kihelyezett labdák vagy 4-5 incomplete, és ami sikeres volt az se ért semmit, valamint a hosszú passzok talán 5 volt (egy se sikerült, 2 int veszélyes is volt). Lehet ezeknél fújt a szél (Wentz se remekelt a hosszúkkal), de ha ez volt az ok, akkor azt észre lehet venni, hogy ezt most kár erőltetni.

 44. 44

  Krisztian Fekete

  HA jól értem a rendszert, egyelőre tök mindegy, mit szeretne Minshew, mert pár évig még úgyis újoncszerződéssel kell játszania. Szóval ha csere, akkor a Jaguars-szal kell csak megegyezni. Igaz, ők biztos kérnének vastagon érte. De mit is tudna a Bears ajánlani? Van még a következő pár évre használható pickje, ami nem sokadik körös?

 45. 45

  bjeela

  Megvan a megoldás! Tua a sérülése miatt lezuhan a mi második körünkig, ott felszedjük és elcseréljük szőr a szőrben Minshew-ra. :D

 46. 46

  Krisztian Fekete

  De csak akkor tudjátok majd elcserélni, ha felgyógyul, és használható lesz.
  Már látom, hogy elcserélitek, és új csapatát a SB-ba vezeti…

 47. 47

  bjeela

  Szerinted miért mondtam ezt a verziót? Ebben rohadt nagy gyakorlatunk van… ;) Amúgy hétfőn műtik Tua-t és a dokik szerint teljes felépülés várható az esetében. Persze ilyet már sokan soxor mondtak…

 48. 48

  bjeela

  Tutttamén, hogy jobb dolog ma este aludni, mer eztaszart nézzék a mazochisták.
  Viszont LJ egy állat és gyönyörűen dob. Nem tom, hogy csinájja, de szépen dob. Ellentétben TB12-vel, aki most érthetetlen dolgokat csinál. Általában ilyenkor szokott a PO-ban megtáltosodni… Ja, és JG is úgy tűnik rátalált a két évvel ezelőtti bemutatkozó formájára, bár az a két INT ritka ciki volt. De hogy mit csinál a Texans, azt nem értem. Ekkora nullát már rég láttam.

  Off: Danikám, léccci heggeszd már meg ezt a nyüves reklámot, mert valami nem kóser vele.

 49. 49

  katonadani

  várta, hogy valaki legalább két centire elszakadjon a védőjétől :D

 50. 50

  csak ezt ne

  A Pats O megint egy totálisan értelmezhetetlen gameplannel érkezett. Ez most már hosszú hetek óta tart, annak ellenére, hogy a terv reménytelensége nyilvánvaló. Ezekkel a megúszós tervekkel már egy középcsapat közepes védelme is simán dominálja a Patst. Középre futás, “trükkös” futás, vagy “trükkös” screen, pass JE felé, esetleg valaki más felé, de szinte mindig egyértelmű passz szituból. Ehhez most kevés a fal, képtelenek ezek a játékok üzemelni, jó esetben egy-egy first down után elakadnak. Utána valahogy jön megint 4 egymás utáni pontszerző drive, majd amikor látszik hogy a no huddle üzemel, azonnal leállnak és ismét ez a töketlenkedés megy. Van egy játék amit minden meccsen legalább kétszer, de majdnem mindig többször előadunk ez a kétszeres háromszoros fordulattal előadott screen, ez szerintem egyszer se sikerült az utóbbi 10 alkalommal, minden védelem kívülről tudja, egyszerűen szánalmas, fáj nézni. És akkor ott van egy csomó elkapó porosodnak a padon vagy a pályán. Sanu működött, akkor őt hanyagoljuk, punt visszahordás lényegében. Értem, hogy ennyi is elég mivel a védelem, akiknek most inkább pechjük volt, mint szerencséjük, meg ezúttal a ST is, elintézi a meccset, meg ha véletlenül kikapunk sincs semmi, de sokszor fáj nézni ezt a játék ölést. A Cowboys ellen mindenképpen több kell, eggyel talán jobb csapat, nagyon kíváncsi leszek, hogy kicsit komolyabb játékot kapunk-e.

  Ami még fáj az a bíráskodás, és ezúttal nem a Pats meccsre mondom ezt. Könnyű kézzel dobálnak döntő játékoknál olyan “szabálytalanságokat”, amik minden egyes playben hívhatók, a PI-k megítélése is botrányos mértékig eltérő akár egy-egy meccsen belül is, és néha elég nehéz nem látni a tendenciát is egyik vagy másik csapat felé. Nagyon gyenge muzsika, ha nem látnám, hogy az egyetemeken mi folyik, azt mondanám vállalhatatlan, de az NCAA meccsek megmutatják, hogy bőven van még lejjebb.

 51. 51

  Arnold Patsenegger

  Csak megigazította a sisakrácsát mert furcsán állt.

 52. 52

  Arnold Patsenegger

  Hát az a baj,hogy nehéz úgy hibákat kijavítani ha a játékos állományban van a gond. Látszik,hogy Gronkot nem tudták pótolni (de meg se nagyon próbálták) a TE poszt elég halovány. Nincs FB ami nagyon fontos volt a Patsnél.. illetve a támadófal egyszerűen nem áll össze… Most épp Wyyn visszatérésében várjuk a csodát… Kb még egy sérülés azt még nagyobb lesz a baj.

  De legalább már a WR corps jól néz ki.(papíron)

 53. 53

  csak ezt ne

  Szerintem pont ezen a meccsen látszott, hogy bőven van tartalék, csak már-már “pofátlanul” megúszós tervekkel mennek amíg lehet. Az utóbbi években ez nagyon is jellemző a Pats-re sajnos egyre inkább. Nem az a bajom, hogy nem mennek full kreativitással, hanem az, hogy eleve reménytelen dolgokat erőltet JMD.

  Teljes mértékig elég ez az állomány bármire. Az elkapó csapat jobb erőkből áll mint a tavalyi, most már a fal se hivatkozzon arra a két cserére, ha nincs fullback, akkor nem kell a portást is berakni oda, mert nem lesz az, hívjanak más játékokat. Ezért van a sztár koordinátor, hogy működőképes, kreatív terveket tegyen le, a hadra fogható állományra. Ez hibádzik.

  Azért tavaly ilyenkor a Titans meccs után (meg később a Steelers meccs után), kevésbé voltam optimista mint most, mert akkor nyoma sem volt, hogy miből lesz valami és akkor is lett. Úgyhogy joggal lehet most is bizakodni, mivel ezekkel a kamu tervekkel is 9-1.

 54. 54

  Tibor Cseh

  Miert panaszkodsz?Giants-Jets Barkley 0.077 yard/futas atlag.:)))

 55. 55

  Fetyke

  Trubinsky védelmében mondanám, hogy rengeteg elkapható labdáját droppolták éjjel az elkapói. Tavaly többet láttam a medvéket, és akkor feltűnt, hogy mennyi olyan elkapást is megcsinált a WR sor, ami egyébként rossz passz volt, és az elkapók tettek bele pluszt a közösbe a sikeres játék érdekében. Most éjjel ennek nyomát sem láttam, sőt tök elkapható, de minimum 50-50-es labdákat ejtettek el sorozatosan. Nem azt mondom, hogy Trub lenne a jövő Chicagoban, mert nem. De ilyen elkapókkal Rodgers legyen a talpán, aki eredményt tudna produkálni…
  És vannak még problémák a Bearsnél támadó oldalon például a futójátékkal is…

 56. 56

  bjeela

  Lehet mentegetni Trubot, csak nem érdemes. De ha már gondok és Bears, meg futás, akkor a legfőbb gond, hogy nincs futójátékhoz falunk és rendesen kidolgozott játékhívásaink. A futójáték ugyanis 90%-ban fal és zseniális playbook kérdése, a futó kis túlzással lehet a sarki pizzázó kifutófiúja is akár. Vagyis a fő probléma Matt Nagy. Megszereztük, hogy javuljon a támadójátékunk, ehhez képest a Bears Top5-ös a legkevesebb yardot termelő csapatok között. És a csávónak volt rá másfél éve.

 57. 57

  bjeela

  Jó, lehet, hogy Nagy nem a futójáték szakértője, inkább a passzjátékban jeleskedik. De hát nincs egy rendes elkapónk sem és a QB-t sem pallérozta eléggé, mert másfél év alatt nem volt képes a fejébe verni, mit kellene csinálnia. A múlt héten látható volt, hogy Trub tud dobni. Nem is rosszul. Akkor meg már csak azt kellene begyakoroltatni vele, hogy tanulja meg a sémákat, a playbookot. Hiszen azt mondta róla még a nyáron, hogy Trub tehetséges, sokat fejlődött, meg fogunk lepődni. Mondjuk a meglepődés stimmel. Ja, hogy a playbook ennyire szar? De hát ki a tököm készítette?

 58. 58

  bjeela

  Ne fényezd már ennyire magad! :D Ezt nagyjából a nagycsoportos ovisoktól a az aggastyánokig mindenki tudta, fel is hördült a szakma, hogy “ha már feltrédelsz aranyárért, akkor miért pont Trub?”

 59. 59

  bjeela

  Igaz, de a Bearsnél mindig szeretik a drága megoldásokat, amik aztán mindig temérdek problémát okoznak. Gondoltam asszimilálódok… Amúgy meg tuggyuk, hogy a sapka mindent elbír. ;)

 60. 60

  LG

  Én erre mondanám ellenpéldának Jordan Howardot. Tavaly elég jól futkosott nálatok (oké, hanyatló számai voltak az évek alatt, de akkor is), és most sem volt rossz eddig a Phillynél. Vele volt jó futojatek, nélküle nincs? Ha tavaly össze tudták rakni egy jó playbookot, most annyira nem értem mi romlott el… De gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

 61. 61

  bjeela

  Newton értelmetlen döntés lenne, ezen felül épp úgy néz ki, hogy mégis fontos lenne a Panthersnek, hogy maradjon Newton… ;).
  Trub meg tartaléknak jó lesz.

 62. 62

  bjeela

  Az ellenpéldád ellenpéldája Le’Veon Bell, aki csodát művelt a Vasasban, most meg… Miközben a cseréje a Vasasban egyáltalán nem rosszabb, mint ő. Pedig Bellről minden szakértő megállapította, hogy a korszak egyik legkiválóbb futója, aztán róla is kiderült, hogy csukott ajtón ő sem tud átmenni. Nem is értem, miért… Vagy ott van a tavaly(is) csodaszezont futott Barkley és Kamara, akik most folyton lepattannak a falakról. Talán hirtelen elfelejtettek focizni? Ugyanmáááá…

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team