Connect with us

Összefoglaló

A hétvége slágermeccsei

A Ravens földbe gyalulta a Texanst, az Eagles-Patriots nagyon nem hasonlított a másfél évvel ezelőtti Super Bowlra, a Cardinals-49ers szemet gyönyörködtető meccset hozott, ellentétben a Bears-Rams összecsapással. 

Houston Texans @ Baltimore Ravens 7 – 41

Gigászi összecsapást vártunk ettől a meccstől, de végül csak az egyik csapat volt hajlandó megjelenni a pályán, a másik elveszett valahol félúton. Lamar Jackson ismételten elit teljesítményt nyújtott, levegőben 222, földön 96 yardot termelt 4 TD-vel kiegészítve eladott labda nélkül. Akármit próbált, az sikerült, a Texans védelem magatehetetlen volt vele szemben.

A túloldalon Watsonnak semmi nem jött össze. Igaz őt nem segítették a társai. A futójáték egy nagy megiramodást leszámítva (abból lett az egyetlen TD) halott volt, igaz a nagy hátrány miatt sokat nem is lehetett futni. Ami azonban igazából megölte a Texans játékát, az a támadófal totális összeomlása volt. A Ravens védők egész meccsen Watson nyakában voltak – Matthew Judon volt a leginkább kiemelkedő -, és majdnem minden playnél odaértek hozzá. Ilyen körülmények között lehetetlen volt játszani, és 7 sack 1 INT valamint 1 fumble lett ennek az eredménye. Hiába próbált O’Brien trükközni, és számtalan alkalommal még 4th downnak is nekiment, egyszerűen semmi nem működött.

A Ravens tehát simán kiütötte ellenfelét, az egyetlen dolog, amit sajnálhatnak a szurkolók, hogy Justin Tucker a szezon során először kihagyott egy mezőnygólt, így nem lesz tökéletes a szezon végén. De ameddig ez a legnagyobb baj, addig igazán nagy gond nincs.

(jarred)

New England Patriots @ Philadelphia Eagles 17 – 10

Az 52. Super Bowl visszavágója egy teljesen más meccset hozott, mint amit akkor láttunk. Az Eagles meglepően jól kezdett, és egy 95 yardos drive-ot sikerült lezárni egy TD-vel. Igaz, a bírók előbb INT-et ítéltek, de a visszanézés után TD-nek adták.

Ezzel a furcsa TD-vel 10-0-ra elhúzott az Eagles, csakhogy Belichick azonnal összehívta a védelmet, és a beszédének meg is lett az eredménye. A Patriots defense ezután teljesen leradírozta az Eagles támadóit, a hazaiak alig tudtak akár csak first downt is szerezni. Igaz, ebben az is közrejátszhatott, hogy Lane Johnson megsérült, és nélküle már nem volt olyan jó az a támadófal, illetve az Eagles skill pozíciós játékosai akkor sem tudnak megcsinálni valami extra játékot az irányítójuk kisegítésére, ha az életük múlik rajta.

A Patriots védelme tehát felébredt, a támadók azonban szenvedtek. Főleg Brady, aki tőle szokatlan módon rendkívül pontatlan volt. A passzainak alig 50%-a volt sikeres. És itt nem csak a hosszú átadások kerülték el az elkapókat, de a rövid gyors passzok is. Ezeket eddig mindig magabiztosan meg tudta dobni, de az Eagles ellen valahogy ezek sem mentek. Csak mezőnygólokat sikerült rúgni, Jim Schwartz elég jó gameplant rakott össze erre a meccsre és jól semlegesítette Bradyéket.

Érzékelte McDaniels is, hogy Bradyben nincs benne a TD, ezért Edelmanhez fordult. A Patriots húzott egy trükkös játékot, és Edelman dobott egy passzt Dorsettnek, amiből megszületett a TD. Utána a kétpontos is sikerült, így meglett a 7 pontos előny, ami a mérkőzés végéig kitartott.

A Patriots TD-je után még egy teljes félidő hátra volt, de az eredmény már nem változott. A két csapat támadói nem tudtak értelmes drive-ot vezetni, és egy punt csatává alakult a mérkőzés. A végén az Eagles még megpróbálhatott egy egyenlítő drive-ot, de negyedikre sem sikerült bejutni az end zone-ba – Agholor szokásához híven nem tudta lekövetni a labdát, túlfutott rajta és elejtette -, így maradt az eredmény, és nyert a Patriots.

Mikor legutóbb ez a két csapat összecsapott, akkor számos támadórekord megdőlt. Ezen a meccsen sikerült 180 fokos fordulatot venni, és a Super Bowlról hiányzó védelmek ezúttal megmutatták magukat.

(jarred)

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers 26-36

A végeredmény nem adja vissza a két csapat közti erőviszonyokat, hiszen itt simán nyerhetett volna a Cardinals is. Az arizonaiak egy gyors 16-0-s előnyre tettek szert, a 49ers az első három drive-ja alatt mindössze 2, azaz kettő yardot tudott megtenni, míg Murray-ék már 150 felett jártak.

Aztán rákapcsoltak Garoppolóék és a következő három drive mindegyikéből pontot szereztek, 201 yardot tettek meg és felpakoltak 17 pontot, így át is vették a vezetést. A második félidőben aztán háromszor is változott a vezető csapat kiléte, igazi adok-kapok lett belőle. Bő négy perccel a vége előtt hátrányban Jimmy G a red zone-ban dobott egy interceptiont, azonban a Cardinals nem tudta lefuttatni az órát, egyből visszaadta az Arányásóknak a labdát, ezzel pedig már éltek Shanahan fiai: valamiért Vance Joseph védőkoordinátor úgy látta jónak, hogy Chandler Jonest küldi emberezni a futó Justin Wilsonra, ennek megjósolható módon nem lett jó vége, a 9ers átvette a vezetést, majd meg is nyerte a találkozót egy elég vicces jelenetsornak köszönhetően.

Nagyon szórakoztató és látványos meccs volt szemet gyönyöködtető jelenetekkel. A 49ersnél Garoppolo 424 yardot és 4 TD-t passzolt, azonban volt két elég csúnya interceptionje. A futójáték egyáltalán nem működött meglepő módon, mindössze 27 yardot sikerült megtenni a földön, azonban a levegőben sikerült megoldani a dolgokat. Deebo Samuel kifejezetten parádés volt 134 elkapott yardjával, de ki lehet emelni a fullback Kyle Juszczykot vagy a 2 TD-t szerző Ross Dwelley-t. A védelem ismét nem volt jó formában, a Cardinalsra és Kyler Murray-re úgy tűnik egyelőre nincs ellenszere Saleh legénységének.

Ha már Kyler, nagyon dinamikus volt az 1/1-es irányító, kiválóan játszott. A földön megtett 67 yardot – 22 yardos TD-futását élmény volt nézni -, a levegőben pontos volt, azonban a hosszú játékok nem jöttek. Még elég limitált a csapat körülötte, de az látszik, hogy jó kezekben van a franchise vele. A védelmet ismét szidni lehet, és nem csak a gyenge játékosállomány miatt. Vance Josephnek mennie kell előbb-utóbb, hogy ezt már most meglépi a Cardinals a bye week során, vagy csak a szezon végén, az még kérdés.

(katonadani)

Chicago Bears @ Los Angeles Rams 7-17

Nem ez a mérkőzés lesz vetítve világszerte az NFL kampányaként, az biztos. Ahogy várható volt, a támadójáték mindkét oldalon akadozott, a Bears konkrétan 3,6 yardot tett meg játékonként, nem volt különösen jó nézni ezt a meccset.

A különbséget végülis az jelentette, hogy míg a Bears nem tudta kihasználni a Rams hibáit – gyors két labdaszerzés, két kihagyott Pineiro mezőnygól -, addig a Rams TD-t szerzett a Trubisky interceptionjét követő drive-ból. Ezen felül Goff is annyiban jobb volt Trubiskynél, hogy legalább 1-2 hosszabb játékot meg tudott csinálni.

A statisztikai lapja nem mutat olyan rosszul Goffnak, közel 10 yardos kísérletenkénti átlaggal passzolt, de alig kellett dobálnia (18 passzkísérlet, ebből 11 sikeres) és az interceptionje mellé még lehalászhatott volna a Bears 1-2 labdát. Az utolsó drive jól nézett ki, de előtte az egész második félidőben csak hibák és puntok jöttek. A túloldalon Trubisky megint lehozott egy elég nudli meccset, a végén be is jött a helyére Chase Daniel egy állítólagos csípősérülés miatt, ami ki tudja, mennyire igaz.

A nap pozitív meglepetése viszont az volt, hogy a Rams támadófala jól dolgozott, pedig a gyenge állományt több sérülés is tarkította a mérkőzést megelőzően. Nagy lyukakat nyitottak a futójátéknál, Gurley-nek nagy napja volt, 28 labdaérintésből 133 scrimmage yardot szerzett – egyik számadatból sem tudott többet felmutatni a tavayi év 13. hete óta.

(katonadani)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!