Connect with us

Összefoglaló

A kiélezett végjátékok fordulója

Több kiélezett végjátékot is hozott a 10. forduló, így ilyenekkel kezdjük a hétfő reggeli összefoglaló-adagunkat!

Kansas City Chiefs @ Tennessee Titans 32 – 35

Atyavilág! Mi meccs volt ez?! A hónap, de talán az év legjobb meccsét láthattuk Tennessee-ben, amire talán senki nem számított. Patrick Mahomes visszatért, és mindjárt megmutatta, egyáltalán nem akadályozza őt a korábbi sérülése: 446 yardot és 4 TD-t passzolt össze. Az utolsó TD passza ráadásul megint olyanra sikerült, amihez hasonlót ritkán látunk. Mahomes konkrétan felugrott a levegőbe, és úgy dobta el a labdát, amit Mecole Hardman fogott meg, és futott be vele TD-re. Ennél többet egy irányítótól nem igazán lehet elvárni. Mégsem volt elég a győzelemhez.

A Titans ugyanis tudta tartani a lépést ellenfelével, ráadásul tőlük szokatlan módon, nagy játékokkal. Elsősorban Derrick Henry szállította ezeket, aki egymaga 188 yardot és 2 TD-t hozott össze. Mindezek mellett még a védelem is csinált egy TD-t, mikor kiverték Damien Williams kezéből a labdát és visszafutottak vele TD-re. Ezekre valamennyire lehetett számítani, de aki totális meglepetést okozott, az Ryan Tannehill volt.

A Titans irányítójának statisztikái nem igazán veretesek. 181 yard 2 TD-vel, ezt első ránézésre akármelyik közepes QB tudná hozni. Mégis akkora hatása volt a játékra Tannehillnek, amilyen Mariotának talán sohasem volt (max a Chiefs elleni Wild Card meccsen). Főleg az utolsó drive-ban, ahol időkérés nélkül kellett végigmennie a pályán, és TD-re volt szükség. Ő azonban állta ezt a kihívást, és végül megdobta Adam Humphriesnak a meccsnyerő TD passzt. Arról nem is beszélve, hogy utána a kétpontosnál maga futott be a célterületre, miközben leütközte a Chiefs védőjét.

A Chiefsnek mindezek ellenére volt esélye hosszabbításra menteni a meccset. Mahomes meg is tette a maga dolgát, eljuttatta a csapatot mezőnygóltávolságba, de a Titans blokkolta a rúgást. Ez egyébként a Chiefsnek a második speciális egység hibája volt két percen belül. Még a Titans GW drive előtt volt esély mezőnygólt rúgni, de akkor meg a snap volt rossz. Sokba került nekik ez a két ST hiba.

A Titans ezzel az őrült hajrával megnyerte a meccset, Tannehillel pedig ez alatt a három meccs alatt sokkal jobb volt az egész csapat játéka (leszámítva a Panthers elleni első félidőt) szóval úgy néz ki, valami végre megindult Tennessee-ben. Csak most már tartsák is fent ezt a jó irányt, mert ha megint az lesz, hogy hoznak pár váratlan győzelmet, de a legegyszerűbb meccseken meg kikapnak, akkor megint ott tartanak, ahol az elmúlt években megrekedtek.

(jarred)

Los Angeles Rams @ Pittsburgh Steelers 12 – 17

Hát ez egy merőben másfajta meccs volt, mint a Chiefs-Titans. Ha nagyon röviden kéne leírnom, mi történt ezen a meccsen, akkor az alábbi szavakat használnám: Punt-fumble-punt-fumble-punt-punt-fumble-punt-fumble-punt.

Gyakorlatilag erről szólt az egész meccs, a rengeteg puntról, és fumble-ökről. Igaz nem minden fumble-ből lett turnover, volt hogy szerencsésen pattant a labda, meg volt amit vissza is vontak, de pl. 2 TD is született a meccsen fumble miatt. Előbb a Steelers rontott el egy snapet, amiből a Rams TD-t szerzett, majd Goff kezéből ütötték ki a labdát, és vitte vissza a Steelers TD-re.

Mindkét csapat támadósora akadozott, de a Ramsnél kifejezetten nagy gondok voltak. A tegnapi teljesítmény a legrosszabb Jeff Fisheres időket időzte. És itt nem is az eladott labdákra gondolok elsősorban, hanem az 1/14-es 3rd down mutatóra. Egyszerűen akármit próbált a Rams harmadik kísérletre, az nem működött. Ki kell emelni a Steelers front7-t, mert TJ Watték . elképesztő módon terrorizálták a Rams borzasztó támadófalát, Goff pedig ezzel semmit sem tudott kezdeni, megbénult a nyomás alatt.

A Steelers részéről sem volt minden rendben támadóoldalon, de a hazai csapat össze tudott hozni 2 értelmes drive-ot. Ez pedig kettővel volt több, mint amennyi a Ramsnek sikerült. Ráadásul Tomlin most húzott egy igazán merészet is. Saját 30-ason nekiment negyediknek is. Nagyon kockázatos döntés volt, de bejött. A Steelers folytathatta a támadást, és a végén még összejött egy mezőnygól.

A végén a Ramsnek ugyan volt esélye egy GW drive-ot vezetni, de szerintem senki nem hitte, hogy sikerülni fog. Nem is sikerült, Minkah Fitzpatrick lehalászta Goff passzát és véget ért a meccs.

Ugyan a Steelers sem játszott kifejezetten jól támadóoldalon, de egy NFL mérkőzésen az a fontos, hogy az aktuális ellenfelednél jobb legyél. A Steelers pedig sokkal jobb volt, mint a Rams.

(jarred)

Carolina Panthers @ Green Bay Packers 16-24  

Igazi futball időben egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül incheken múlt a Panthers esélye az egyenlítésre, de végül a Packers otthon tartotta a győzelmet.

Megérkezett a hó mérkőzés közben Green Baybe, így a szokásos novemberi hóviharban játszották le a csapatok az összecsapás nagy részét. Kyle Allen most sem vallott szégyent, hiszen eddigi rövid NFL karrierje során a Lambeau Fielden passzolta a legtöbb yardot, 307-et. Egy-két túl dobás és az endzone-ba dobott interceptionon kívül a fiatal irányító dicsérhető, hiszen végig meccsben voltak a Packers ellen.

Mindkét kezdő futó az idei szezonban eddig remek formában van, és ez most sem volt másképp. A Panthers RB-je végül 20 kísérletből 108 yardig és egy TD-ig jutott. A másik oldalon Aaron Jones pakolta fel a táblára a legtöbb pontot, szám szerint 18-at. Három touchdown mellett 7,2 yardos átlagot is összehozott futásonként.

https://twitter.com/i/status/1193656560137850880

Az időjáráshoz a Packers offense és az oldalvonal mellett az edzők jól alkalmazkodtak, hiszen a futások és passz játékok száma majdnem megegyezett. Rodgers 29 passza és egy futása mellett Aaron Jones és Jamaal Williams 26 alkalommal próbálkozhatott előre jutni. Ebben természetesen az is közrejátszott, hogy a mérkőzés második felében már az idővel is játszott a Packers, hiszen előnyben volt.

A 14 pontos előnyben lévő hazaiak kicsit ráültek az eredményre és engedték feljönni a végén a Pantherst. Az első TD-t is sikerült megcsinálniuk, de a másodiknál már egy nagyjából fél yardnyi távolság hiányzott, amikor véget ért a mérkőzés. McCaffrey nem tudta benyújtani a labdát az end zone-ba, így a Packers továbbra is csoportja élén, még a Carolina nem tudta kihasználni a Saints botlását.

(kronikk)

Miami Dolphins @ Indianapolis Colts 16-12

T.Y. Hilton hiányában továbbra is nyeretlen a Colts. Indianapolisból az eddig legnagyobb 1/1 esélyes Dolphins vitte el a győzelmet, amely így messzebb került az áprilisi első választástól.

Ezer sebből vérzett a mérkőzés előtt a Colts offense, hiszen T.Y. Hilton után Jacoby Brissett és Parris Campbell sem tudott beöltözni a mérkőzésre, így egy elég hiányos WR sornak kellett (volna) passzolnia Hoyernek. A hazaiak csereirányítója borzalmas mérkőzésen van túl, 46%-os passz pontosság mellett három alkalommal is eladta a labdát és ezek mellett mindössze egy TD átadása volt.

A Dolphins védelemnek két célja lehetett a mérkőzésen: ne engedje Marlon Macket futni és az utóbbi két mérkőzésen remek formában játszó Zach Pascalt megállítani. Ez sikerült is a mérkőzés nagy részében, hiszen Macket jól limitálták a Delfinek, míg Pascal mindössze két elkapással zárta a 60 percet. A Dolphins védelem engedte, hogy Hoyer passzoljon és ha tud, nyerjen úgy a Colts, ez a taktika be is jött.

A másik oldalon a védelem részéről hasonló taktika lehetett, úgy gondolhatták, hogy ha Ballage futásait megállítják, akkor olyan nagy baj nem érheti őket. Ballage végül 20 kísérletből 43 yardot futott, de az eladott labdák okozta jó mezőnypozíciókat jól használta ki a Dolphins. Jason Sanders mindhárom field goalját értékesítette, valamint az extra pontot is a póznák közé vágta.

A mérkőzés végén még volt esélye a hazai csapatnak, hogy egy TD-vel megnyerje a mérkőzést, de csak a red zone-ig jutott el, ott négy kísérletből nem sikerült 10 yardot előrehaladni, a Dolphins defense feltette a koronát a napi teljesítményére.

Frank Reich fiai most zsinórban két olyan mérkőzést vesztettek el, amin papíron ők voltak az esélyesek és a Hilton-Brissett duó hiányát nagyon megérezték. A Dolphins pedig a múlt heti Jets elleni győzelmen felbuzdulva megduplázta győzelmei számát, és az eddig rendkívül gyengén szereplő defense most két meccsen 30 pontot kapott miközben előtte átlagban több mint 32-t meccsenként.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!