About the author

64 Comments

 1. 2

  Syzchmenev

  Na ilyen számomra a perfect night :) Egy Dolphins W és egy Pats L.Megvan amiért imádkoztam, nem lesz 0-16 a szezon.Öröm volt nézni Gase kínlódását,jövőre nem lesz már ő HC az NFL-ben.Legalábbis remélem.Patkányméregnek esetleg lehetne még őt alkalmazni bármelyik öltözőben.. Go Fins, go!

 2. 3

  Bálint Unger

  Itt ma semmi se akart összejönni…amúgy csak nekem tűnt úgy, hogy most, hogy Adams visszatért, Rodgers mindenáron őt kereste? Az elmúlt hetekben tök faszán működött, hogy dobált mindenkinek, akit talált, most meg valahogy csőlátással csak Adamset vadászta az esetek többségében…na mindegy, ezt a meccset minden értelemben nagyon gyorsan felejtsük el, aztán hajrá tovább! #GoPackGo

 3. 4

  Sestertius

  Én csak azt nem értem, hogy a buta Rb/Wr, aki nem tud passzolni, és akit az első meccsen össze kellett volna törni, hogyan volt képes megverni a liga valaha volt legjobb védelmét…? :O

 4. 5

  Dániel Soós

  Fáradt volt ez a védelem.

 5. 7

  CaptainBukova

  Nekem is ez volt a benyomásom. Kicsit tartottam is ettől a meccs előtt, mert Rodgers hajlamos volt erre korábban is. Adams jelenlétében nem olyan zseniális, pontosak a passzai, mert tudja, hogy az elkapója a 50/50 labdákat is le tudja húzni.

 6. 8

  Gergely Angyal

  Emellett a Pats sem lesz 16-0-os csapat szerencsére. :)

 7. 9

  Vicgeordie

  Grat a Ravensnek, ezt nagyon megérdemelték. A Patriotsnak pedig jól fog jönni a pihenő. A futásoknál javulni kell a labda mindkét oldalán és nem lesz itt gond

 8. 10

  Vicgeordie

  Nem vagy te egy kicsit frusztrált? :)

 9. 11

  tmbb

  mondjuk a 17/23 163 yard-ért nem egy veretes passz teljesítmény, közben volt LJ -nek 16 futása (61 yard)
  Rushing yard összesen 210 yard.
  amúgy bőven belefért ez a vereség, nem kell még egy tökéletes alapszakasz.

 10. 12

  Józsi14

  Évekig emlegetni fogják, hogy a kilencedik játékhéten a ravens szét szopatta a patriots legendás védelmét. Ennyike.

 11. 13

  Sestertius

  Ennyire látszik?? :O

 12. 14

  Gergely Nagy

  Szerintem puntot is vissza tudna hordani.

 13. 15

  Csabesz20

  A futójáték szerintem éledezik, mert ezen a meccsen már legalább a futásonkénti átlag nem volt rossz (4,3 yard/futás). A futás védekezésen javítani kell, de ez tipikusan az a meccs volt, ami minden évben előfordul, hogy igazából nem működik a védelem. Ami bizakodásra ad okot, hogy Sanu nagyon jól épül be és ez a fal, ha Whynn visszatér, csak jobb lehet.

 14. 16

  tmbb

  Az este legnagyobb pozitívuma volt Sanu(Pats részről). Nagyon labda biztos a keze, de vele sem kellene erőltetni a 40+ yardos passzokat

 15. 17

  Péter Nagy

  Ez a Dolphins W már az elmúlt 3 meccsben is benne volt. Lehet huhogni, hogy tankol a Phins, de azok a srácok a pályán nyerni akartak eddig is. Szerencsére időben kezdett el veszíteni a Patriots is, uh még pont jók vagyunk a csoportgyőzelemre. Viccet félre téve, sztem nagyon megérdemelték már a fiúk. És így még édesebb a győzelem, hogy Géza a szenvedő fél. A Jets szurkolóknak a legőszintébb részvétem.

 16. 18

  Wide open

  A Chargers most először játszott úgy ahogy azt idén várni lehetett volna tőlük. Kár hogy erre csak a 9. héten került sor, már 5 vereséggel a hátuk mögött….

 17. 19

  RvBalazs

  Úgy látszik a szezon elején a meccsek mentek felváltva a Vikingsnál, de közben váltottunk hónapról-hónapra hullámzásra…
  Egyszerűen nem értem, hogy ha nem megy, és látják, hogy a Chiefs D line lenyomja a miénket, akkor mégis miért kell 37. alkalomra is belefutni.
  Főleg amikor ilyen fegyverei vannak/lennének Cousinsnak.
  ugyan Stefanski nem nagyon szereti, de amikor használják a két TE-t, akkor bármelyik csapatot meg tudják égetni. Nagyon jól játszák magukat tisztára és a labdával is stabilak, Rudolph és Smith egyaránt.
  megkockáztatom, hogy a Diggs-Thielen-Rudolph-Smith-Cook ötös az egyik legveszélyesebb elkapásra használható szekció lenne, ha tudnák használni őket és nem direkt rohannának az ellenfé karjaiba.
  A zebrák se remekeltek ezen az összecsapáson. Kész szerencse, hogy az első félidő utolsó 2 percében megváltoztatták a döntésüket… nagyobb összeget tettem volna rá, hogy nem fogják ott se, mint korábban a challenge során…
  Értem én, hogy 3 pont is vezetés, de, hogy az utolsó két drive-ban hogy sikerült ennyire 0-t produkálni. sőt nem is nullát, hanem -7 yardot… nem a punt-on múlt, először fordult elő ilyen gyenge punt…
  Pár passzal kellett volna 1-2 First down, utána meg már maximum egyenlíteni tudott volna a Chiefs.
  De az ellenfél megérdemli a gratulációt. Nem szúrták tökön magukat (velünk ellentétben) és egy stabil gameplant hoztak, ahol Moore is tudott hozni egy W-t.

 18. 20

  Fetyke

  És amikor a második félidő elején megindultunk volna támadásban, és akár el is dönthettük volna a mérkőzést, akkor két támadásunk is megakadt szabálytalanság miatt. Ebből különösen az első, Bradburyé volt fájdalmas.
  Tegyük még ehhez hozzá, hogy a kihagyott extra pont is hiányzott a végén, hiszen akkor az utolsó előtti támadásnál nem lett volna elég a mezőnygól a Kansasnak. Valamint számomra teljesen érthetetlen volt az utolsó támadás játékhívása is. 1 és 10-nél miért nem futottunk egyet és futtattuk le az órát 2 percig, hogy a séfeknek már ne legyen idejük visszatámadni? Azaz time managementből is megbuktunk.
  A tegnapi vereséghez mindenki hozzátette a magáét sok apró vagy nem is annyira apró hibával. A Kansas pedig annál jobb csapat még csereirányítóval is, hogy ezekkel ne tudjon élni.

 19. 21

  Sestertius

  Jah, nem láttam a meccset :D :D valakinek termelnie kell egy kis GDP-t is ha már sok naplopó NFL szurkoló csak kamillázik hétfő délelőttönként :D
  Persze, benne van a sérülés, de szerintem jóval óvatosabban játszik mint pl Cam.. és talán a játék is puhább lett az elmúlt időszakban.. de ez nyilván szerencse kérdése.. AR-nek is eltörték a kulcscsontját, pedig ő nem az a rohangálós típus..

 20. 22

  Fetyke

  Szerintem Rodgers nagyjából egész mérkőzésen csak levegőt szeretett volna kapni. A két tackle olyan szörnyen játszott, hogy a labdát nem volt ideje átvenni a centertől, nemhogy elkapót keresni. Amikor a 4 emberes pass rush ennyire működik a Packers ellen, akkor a támadójátékotok egyszerűen meghal. Ami egyébként nem is csoda. Ilyen körülmények között Rodgersnek esélye nem volt a labda megjátszására.
  Én inkább azt nem értettem, hogy a futás ezzel szemben az elején egészen jól ment, a Chargers védelme is az ellen a rosszabb. Miért erőltettétek már az elején is a passzjátékot? Miért nem futottatok többet? Azért 3 vagy 6 pontos hátránynál még nem kell kapkodni. Semmi sem indokolta, hogy az egyáltalán nem működő passzjátékot erőltessétek!
  Ja! És az elején ti is igen csak lábon lőttétek magatokat a buta szabálytalanságokkal a támadó oldalon…

 21. 23

  RvBalazs

  Alapvetően nem az L a probléma, te is azzal számoltál, még Mahomes kiesése előtt erre a mérkőzésre :-)
  de tényleg sokminden nem működött. és a probléma a hullámzás, így lesz nehéz a PO és egy esetleges ottani menetelés.
  Az érthetetlen döntések sora megint Treadwellhez vezet(ett) miért kell ennyiszer célbavenni? főleg ha még a 7. körös Bisi Jhonson is sokkal inkább kelti WR2 látszatát, mint ő WR3-t. Lassan aláírásgyűjtésbe kezdek, hogy vágják már ki végleg és használják megfelelően a meglévő állományt.
  Bár az egész csoport kikapott tegnap, de csoportelsőség nehéz lesz, könnyebb a GB sorsolása a hátralévő meccsekre és a tegnapi botlás ellenére is sokkal jobban egyben van a csapat.
  bye week utáni Seahawks lesz az igazi rangadó, de az is inkább a PO helyekről dönt
  szerencsére a szezon végén 3 hazai csoportmeccs lesz, amire fel kell tüzelni a srácokat. Ha annyit botlik addig a GB, mint mi, akkor ott lehet ki-ki meccs, de kevés esélyt adok neki (főleg, hogy azonos mérleg esetén valakinek a csoportból még meg kéne verni a GB-t)

 22. 24

  Fetyke

  Legalább valaki nem zh-ra készül! :D
  AR egyébként pontosan az a rohangálos típus volt. Igaz, nem direkt futásokkal operált, mint Lamar, hanem állandóan meghosszabbította a játékot a zsebből történő kimozgásaival. És erre is fázott rá két éve…

 23. 25

  Nyílméregbéka

  Már két hét múlva sem emlékszik rá senki. :D

 24. 26

  szcsaba95

  Az volt a szembetűnő, hogy semmiféle erőlködés nem volt tegnap az O részéről, kijöttek, mert muszáj, de játszani nem nagyon próbáltak. A legárulkodóbb jel erre talán az, hogy általában Rodgers ordít, mint a fába szorult féreg egy egy rossz play után, ha nem megy neki vagy az offensenek, de tegnap totál békésen sétálgattak csak a pályán. Nem tudom, miért adták le a meccset, de ez elég pofátlanság volt azzal a 25.000 szurkolóval szemben, akik ebben a kis szar stadionban is hazai hangulatot teremtettek nekik.

 25. 27

  kitalaltnev

  Nagyon osztom azt, amit írsz. Sőt. Az utolsó mondatodban megfogalmazottak esetében én még jobbban szkeptikus is vagyok. Egyelőre. A “nehéz elképzelni”hez szerintem előbb még (látni) kellene azt, h. az O önmaga is termelni tudjon két-három tucat pontot egy meccsen, és/vagy a D egy masszív csapatot (mint pl. most a Ravens) is képes legyen tartósan megállítani. Az alapszakasz további részében ezekre mind választ kapunk.

 26. 28

  tmbb

  azért a Ravens az egyik legjobban futó csapat, ráadásul Tibiék az első negyedben gyakorlatilag semmi pihenőt nem hagytak a védelemnek.

 27. 29

  csak ezt ne

  Persze a PO-ban a futás megállítás lesz az alap. Mindig az. Úgyhogy lesz erre gond. Nyilván lenullázni nem lehet egy ilyen futó csapatot, mint Lamar és társai, de limitálni nagyon is. Nem voltak most egyenlőek a feltételek itt-ott. Lehet a következőnél mi érkezünk két hét felkészüléssel, és a terveink is sokkal kreatívabbak lesznek. Szerintem lesz esélyünk ellenük.

 28. 30

  Ádám Jakab

  A Packersszel kapcsolatban a számból vetted ki a szavakat. 2 támadósorozata volt az első félidőben a GB-nek. KETTŐ. A Chargers két kilenc perces driveot vezetett, amit tény, hogy FG vel fejeztek be, de a védelem ettől függetlenül szépen lassan elvérzett. Ha azt mondom hogy egy félidő alatt 0 pontot szereztek a támadók, mindenki felmordul, ha azt mondom két támadásból, mindenki vállat von. Ebben komoly szerepe volt bizony a védelemnek, pontok ide vagy oda. Az viszont tény és való hogy Rodgersék pocsékok voltak, nem is tudtam hova tenni. Remélem egyszer előforduló dolog volt, de engem komolyan jobban aggaszt az, hogy megint ott tartunk, hogy ha az offense nem játszik csúcsformában, akkor semmi esélyünk nyerni. Egy jó drive volt a meccsen ami TD vel zárult, meg egy FG. A szezonnyitón ezzel nyertünk….most meg arról beszél mindenki, hogy le lettünk alázva. Ez a PO ra kevés lesz, és igen, főleg a védelemtől, mert a támadósor nem fog minden meccsen 30+ pontot szerezni…főleg 5-6 driveból nem.
  Patsről annyit, hogy tudom hogy elcsépelt, de ilyen amikor egy potens csapat jön szembe. Szerintem nem a legjobb csapat az AFC ben a Ravens, még a Pats után (vagy előtt?) sem, de az tény hogy pont a Patriotsnak a legnagyobb mismatch. A védelem szerintem még mindig jó, 37 pont ide vagy oda, labdákat szereztek, egy shootoutban lett volna esélyük. Lamar egyszerűen levédekezhetetlennek tűnik, akármilyen jó a védelem egy vanilla offense ellen, erre a Ravensre nagyon nehéz, kb lehetetlen felkészülni. Viszont Bradyék jóindulattal is közepesek. És ez nem a legjobb védelem amivel találkozni fognak. Sokan előrevetítették a Niners-Pats döntőt, hát el nem tudom képzelni hogy ott hogyan szereznének egyáltalán pontokat. Esetleg a védelem. Lehet év végére megint jön a BB mágia, de azért aggasztó, hogy pont fordítva fest a dolog mint máskor: Lassú kezdés és fromajavulás helyett jó kezdés és visszaesés (?). Pont ettől féltem a Packerst is. Bár mindekettő csak egy meccset vesztett, december/januárra kell a jó forma.

 29. 31

  tmbb

  lesz még veresége a Patsnek!
  Ha a következő 4 meccsből 2-őt nyerünk, akkor 13-3 lesz az alapszakasz, 3 esetén 14-2.
  de lesz még veresége a Ravensnek is.
  Januárra kell a csúcsforma.

 30. 32

  csak ezt ne

  Én is ezt éreztem. Természetesen mindent próbáljunk meg, de csak alapból. Nem kell erőltetni az újonc elkapót sem. Sőt azt gondolom, hogy a védelemnek is mindenképpen akart jó pár pontot, hogy elengedjék végre ezt a számok körüli hype-ot. Nyilván nem 17 pontos vereség volt betervezve, de nagyon nagy tragédiának sem tekinti, lesz mivel motiválnia a csapatot így bőven.

  Szerintem még egy vereség simán bele fog férni, sőt lehet kettő is, és valahol ott is lesz a csapat. Kell a hazai pálya végig.

 31. 33

  Sestertius

  az pont egy szimpla sack volt nem? Mármint állt a zsebben aztán jött a Vikes DE és legyalulta, emlékeim szerint ott rohangálás nem volt (simán lehet h rosszul emlékszem..)

 32. 34

  bjeela

  Én mindenesetre elégedett vagyok. Igazán csak hat meccset buktam eddig ebben a fordulóban, mert elhittem, hogy Minshew és a Jags D egyre jobb lesz, hogy a Miami ráhajt az 1/1-re, hogy a Steelers halott oroszlán, hogy a Brownsból és Mayfieldből ki kell jöjjön már egyszer az, ami bennük van, hogy a Chargers béna kacsa a Packs meg szárnyal, mint a TGV és a Peccnek van a legjobb védelme evör. Kész szerencse, hogy baráti szívességből megtettem a Chiefst a Vikings-szal szemben… bár a pechvogelségem a Bears tekintetében rohadtul nem jött.

 33. 35

  Sestertius

  Én azt nem értem, hogy Diggs hol volt a meccsen..
  Cousinsnak is volt több teljesen homály dobása… nekem kicsit Flacco-ra emlékeztet… nem jó, de nem is tragikus.. elevickél egy jó csapattal, de világot nem fog megváltani.. és ez – ennyi pénzért – szerintem kevés, mint ahogy Flacco-nál is az volt.. ha mindezt egy 2/3 ad áron csinálná akkor semmi probléma, mert akkor van pénz upgradelni a teljes csapatot körülötte.
  (szerintem Goff is ugyanez a kategória, lesz LA-ben még 4-5 szűk esztendő.. bár McVay nyilván nagyobb koponya mint Stefanski (ő hívja a playeket?))
  A Vikesnél szerintem pickelni kellett volna egy Qb-t (akár Lamart.. vagy Rudolph-ot… azt nem is mondom, hogy 2-3 helyet felmozogni Watsonért…) és a megmaradó pénzből támadófalat húzni, akkor -szerintem- ezzel a csapattal legyalultátok volna a mezőnyt

 34. 36

  Gergely Angyal

  Én azért féltem a Patstől, egyszer már majdnem megcsinálták…
  A 9ers ellen én nem szurkolok, főleg amilyen sorsolásuk még van, brutál lenne ha képesek lennének veretlenül lehozni, de azért nem ez a realitás.

 35. 37

  Fetyke

  Nem-nem! :) Akkor is kimozgott a zsebből, és Barr ütötte meg. Bár a labdát már eldobta ARod, de akkor még teljesen szabályos megmozdulás volt. A zsebben már akkor is szabálytalan lett volna az a mozdulat, viszont a zseben kívül nem védett az irányító. Egyébként nem volt legyalulás sem, egy meccsen pár évvel korábban még vagy fél tucat olyan szerelést nyeltek be az irányítók, mint amilyen az volt. Egyszerűen rosszul esett/estek.

 36. 38

  Fetyke

  Van benne valami…

 37. 39

  Syzchmenev

  Szerintem a legelvakultabb Pats szurkolók gondolkodtak csak a perfect season-on.Azért 16 meccs alatt borítékolható minimum egyszer vagy többször rossz csapatjáték amikor semmi sem jön össze.Már csak a 49ers-nek kell egyszer buknia és megint bonthatjuk a pezsgőt :)

 38. 40

  ClayMatthews52

  Teljesen igaz. Mintha nem készültek volna rá, hogy Bosa és Ingram folyamat egymás mellől érkezik, semmit nem kezdtek ezzel.
  Ugyanez a futás, egyrészt alig volt, másrészt semmi extra nem volt akkor sem, pedig a screenek többször is működtek volna.

 39. 41

  Megawatt Szvetozár

  Nem a fenét. Lamar Jackson verte őket szarrá. Igen, Lamar Jackson! Ilyen szégyen szerintem azóta nem érte őket, amikor Mark Sanchez (igen, a legendás “buttfumble” Sanchez) verte ki a csapatot a rájátszásból.:)

 40. 42

  Sestertius

  jah, nem a szabályosságát vitattam, amennyire emlékszem szabályos volt a dolog :)
  Mind1 csak arra akrtam rávilágítani, hogy ez “szerncse” kérdése is.. pl lehet, hogy LJ-t nem fenyegeti több veszély egy meccsen, mint egy hulladék fal mögött játszó Qb-t (Luck khm..)

 41. 43

  csak ezt ne

  “Lamar egyszerűen levédekezhetetlennek tűnik, akármilyen jó a védelem egy vanilla offense ellen, erre a Ravensre nagyon nehéz, kb lehetetlen felkészülni. ” Azért emlékszel a Chargersre tavaly a wild cardon? Bár látszólag szoros eredmény született, kb a garbage time-ig lenullázták ezt az O-t. És amennyire egydimenziós volt, ismét ez lehetne, csakhogy szépen lassan a dobás is fejlődik, mivel tudatos munka zajlik vele, nem ez a dobd el vegyél újat szemlélet.

  Itt nagyon sokan lebecsülték Lamart, részben (főleg az elején) én is közéjük tartoztam, max respect a tudatos fejlesztéséért, ahogy köré építik a csapatot. Nem ez a Flacco kiégett? Akkor tankoljunk orrvérzésig hátha 5-ből egyszer húzunk valakit 1/1-en, aki tud dobni egy egyeneset jellegű divatos megközelítés, az biztos.

 42. 44

  tmbb

  A Pats részét kicsit másként látom!
  A félidő 17:10, viszont Tibiék vezetik a második felidő első drive-ját.(Tudom, hogy sportban nincs ha), de ha Jules ott nem akar még fél yardot és simán lemegy, akkor mehetett volna az amúgy is jól kivitelezett drive egyenlítési eséllyel.
  Így viszont döntetlen helyett -14 lett. Itt ment el végleg a meccs.
  Az első negyedet leszámítva szerintem most volt a legjobb az offense.
  Sanu már most nagyon jól beépült!

 43. 45

  csak ezt ne

  Jól felkészült a Ravens, szemlátomást fáradtan játszott a csapat, nem éreztem a nagy motivációt sem. Szerintem ez most kényelmesen belefért, most nem úgy pattant a labda, remélem jönnek majd a Foxboroughba a rájátszásban és ott majd elégtételt vehetünk rajtuk. Jó hogy nincs ez a 16-0-ás nyomasztás sem. Nyilván nem jó prime time meccsen simán kikapni, pláne a Ravenstől, de ha van józanító, pont időben érkező pofon ez talán jó volt annak.

 44. 46

  MBGBPACKX!

  Teljes mértékben egyetértek a védelemmel szemben megfogalmazott kritikával. Hosszú percekig vannak a pályán, a 3. és hosszúkat rendre megcsinálják ellenük, és lassan drivonként nyelnek be egy óriási játékot. A 3. kísérletek alkalmával, amikor tényleg oda kell tennie mindenkinek magát, Rodgersre 7es csomag blitzeket küldve nyomjak be a zsebet, míg nekünk esélyünk sincs megközelíteni az ellenfél QB-t.
  A pack védelméből futás ellen látszólag hiányzik a “tömeg” és abszolút nincs belső pass rush se.(a Kanses meccsen a latszolag óriás nadinnal, criss jonesszal nem is birt a viks o-line (és igazából rajtunk is átjöttek a múlt heten…50 futott yard) )
  Nyomás csak szélről érkezik a Smithek által, ha kiveszik őket a játékból 8-9 másodperce van az elkapóknak szeparálódni.
  A Spec team új edzője sem győzött meg. Tény, hogy crosby jól lő idén, de nagy visszahordást, blokkolt puntot, jó kiindulóhelyzetet nem igazán sikerül teremteni.

 45. 47

  Arnold Patsenegger

  😄😄😄 ebben a pár órában gondolom meg se próbáltál aludni csak ,hogy végre ezt kiadhasd magadból. 😃

  Lamar amúgy jó kis irányító, csapat is rendben van. De azért maradjunk annyiban,hogy a nagy számok törvénye alapján egyszer majd találkozik egy gyorsvonattal és csúnyán megüti magát.

  A Pats miatt nem aggódok, este én úgy feküdtem le,hogy 50/50 re mondtam a vereséget. Jókor jön a byeweek. A foci csak most kezdődik.

 46. 48

  Gregor Man

  Van az a párbeszéd a kiváló Coen-film, a Burn After Reading végén, a CIA-főnök, és a részlegvezető között:

  CIA főnök: Mit tanultunk?
  Palmer: Nem tudom, uram.
  CIA főnök: Hát bassza meg, én sem tudom… Talán azt, hogy még egyszer ezt ne csináljuk.
  Palmer: Igen, uram.
  CIA főnök: Mondjuk, szar se tudja, mit csináltunk egyáltalán.
  Palmer: Igen, uram. Nehéz lenne megmondani.

  Részben most nekem is ilyen érzésem van a Ravens-meccs kapcsán. De csak részben. Ugyanis, tanulni tanultunk ebből a meccsből is, sőt, azt is tudjuk, hogy legközelebb mit kellene csinálni, hogy ne így legyen, csak hát tudni valamit, és meg is csinálni azt, az két különböző dolog. Nem biztos, hogy meg tudjuk csinálni, amit amúgy elméletben tudunk.

  Mi több: amit elméletben már a meccs előtt is tudtunk: gyenge az o-fal, gyenge a futásvédekezés, akadozós a támadásvezetés, stb. Ezek kb. a bajnokság kezdete óta ilyenek… Mikor lesz a nagy javítás? És mitől lesz? Egy-két ember visszatérésétől? Lehet, és legyen úgy. Az elkapónk N’Keal, is olyan, mint a fúziós erőmű, amely mindig a következő 20 évben valamikor lesz készen – és 20 év múlva megint a következő 20-ban. Most már tényleg térjen vissza, ha vissza kell térnie.

  Amúgy, azt hiszem, pontosabban, én laikusként most két dolgot hiszek erről:
  1. Nyilvánvalóan nem N’Keal-on fog múlni az offense jósága. Ő abban csak egy, nem is a legfontosabb összetevő lesz. Ha lenne rendes o falunk (ó add, hogy legyen!), egy kicsit máshogy néznének ki ezek a játékok -amelyek, megjegyzem, ezen a bosszantó meccsen néha nem is néztek ki rosszul – máskor meg persze igen.
  2. Néha annyira kiszámíthatatlan az NFL (nézd csak meg bármely forduló eredményeit), hogy ez belefér, sőt emberileg, pszichológiailag, (és stratégiailag) hosszú távon egy-egy vereség még használ is (nem csak használhat, hanem használ). Azt hiszem, hogy most amellett, hogy kissé talán fáradt, és motiválatlan volt a csapat, maguk is elhitték, amiket a “korszakos védelemről” meséltek nekik, és elringatta őket a 8:0. Remélem, hogy ez a mai kudarc felrázza őket. Ha az első kiemelés meglesz, akkor nehéz elképzelni, hogy ebből megint ne SB-legyen.

 47. 49

  Zoltán Debreczeni

  Ezt az upset fesztivált…

 48. 50

  Fetyke

  Alapvetően eddig elégedett is vagyok a szezonnal, mert előzetesen ilyenkorra 5-4-es mérleget terveztem magunknak, és ennél jobbak a srácok jelenleg. Viszont ez már a második idegenbeli mérkőzés, ahol buta hibák sorozatát követjük el és ez a mérkőzésbe kerül nekünk.
  A csoport még szerintem meglehet, azért a Packers sorsolását nem gondolnám lényegesen könnyebnek a miénknél. Bőven lesz még nekik is nehéz mérkőzésük. A Cowboys-Seahawks kettős közül az egyiket hozni kell, ahhoz, hogy legyen esélyünk, a csoportra, ha esetleg mindkettő sikerülne, akkor szerintem meg is lesz az.

 49. 51

  Fetyke

  Két észrevételem lenne az esti mérkőzésekhez:
  1.) Azért az nekem szembe tűnő, hogy a Pats D mennyire nyeli a yardokat futásból. Már múlt héten is komoly gondba került volna a csapat, ha nincs az egymás utáni 3 labdavesztés a mérkőzés elején. Gyanítom, hogy a PO-ra azért BB rendbe szedi majd ezt a részt (is).
  2.) Én egyáltalán nem osztom Renningan véleményét abban, hogy a Packers védelem jól játszott volna. Védekezni nem a RZ-ban kell elkezdeni! Addig a csomagosok védelme úgy nyelte a yardokat, mint kacsa a nokedlit, a villámok szinte minden megerőltetés nélkül haladtak. Rendben, hogy a vörös zónában 3 negyedig jól tartották magukat, de azzal, hogy sorozatosan odaengedték az ellenfelet, már nyomást helyeztek a saját támadósorukra, amit az nem is bírt elviselni. A Chargers első 7 támadásából 6 pontszerzéssel ért végett (és a 8. is csak a rúgó miatt nem lett az). Ez inkább volt siralmas, mint jó.
  Apropó! Ha már itt tartunk! A Packers védelme most már mérkőzések óta 25 pont környékén enged az ellenfeleknek. Szerintem már nyoma sincs az első 3 fordulóban látott jó védekezésnek. Az RZ védekezés még mindig nagyon jó részükről, de tegnap is jól látszott, hogy ha az ellenfél a vörös zónában vigyáz a labdára, és a Packers támadósor nem tud extrát hozzátenni a mérkőzéshez, akkor a csapat már bajban lehet!

 50. 52

  Fetyke

  Nekem kicsit olyan érzésem volt, és ki is nézem BB-ből, hogy nem akarta kiteregetni a lapjait, azt inkább a rájátszásra tartogatja. Úgy volt vele, hogy ha az alapjáték megy, akkor rendben, ha nem akkor inkább elengedi a csapat ezt a mérkőzést. Végül is, ha többet nem hibáztok, akkor az első kiemelés és a hazai pálya előnye így is meglesz.

 51. 53

  Bálint Unger

  a faultoknál fogtam a fejem, Jenkinst megtéptem volna legszívesebben…úgyhogy ja, remélem idénre letudtuk a “leszarom tablettás” meccset és innentől úgy fogunk funkcionálni, mint egy SB contented csapat

 52. 54

  ahanem

  Mondtam én, hogy egész jó futó ez a lámárdzsekszon.

  Bár látva a mozdulatait ez már inkább májkölvikk.

 53. 55

  ahanem

  “Nem tudom miért volt ennyire homály az elmúlt hetekben nagy fordulatszámon pörgő offense…”

  Szerintem ez hót egyértelmű, a pass rush agyonverte őket, a futás elleni védekezés nagyon ült, a coverage nagyon szoros volt a DB-ktől, de még a screenek sem működtek.

 54. 56

  ahanem

  Nem tudom mi a bajod, Diggs-Thielen-Rudolph-Smith-Cook az kb olyan erős mint a Julio-Ridley-Sanu-Hooper-Freeman elkapó ötös, oszt mégis a driveok 60%ban az első 2 playhívás futás, bele a falba, 2-3 yardért.
  Egyébként nekem az tűnt fel, hogy mintha nem készültek volna Chris Jonesra, őt simán duplázni kellett volna minden playnél.

 55. 57

  ahanem

  De, csak olyan játék kell, amin fut egy rövid slantet és van egy értelmes blokkoló WR fent előtte, abból lesz 40+ yard.

 56. 58

  ahanem

  a Frisco tuti kikap az Atlanta ellen, a többit behúzzák.

  ld. 2015, Panthers

 57. 59

  LG

  Renningan, valld be, hogy te titkon (vagy félig) Packers fan vagy! ;) A védelemnél tényleg jól mutat, hogy 35 percig field goalon tartották a Chargerst, de az összesen engedett ~450 yard, amiből közel 300 yard földön érkezett, ráadásul a 45%-os 3. kísérletek nem olyan jók. Tény, hogy ha folyamatosan fönt vannak a pályán és a támadósor sem ad nekik túl sok lehetőséget pihenni, akkor ez lesz a vége, de szerintem nem voltak ők jók tegnap este. Alexandernek nem volt nagy meccse, párszor jól megégette őt Allen vagy Williams :(

  Nem tudom miért volt ennyire homály az elmúlt hetekben nagy fordulatszámon pörgő offense… Nem tetszett, ahogy Adamst erőltetik, mikor már az elején látszott, hogy kiesett a ritmusból. A futásból nem értem miért nem jött több. Egy csomó 3&hosszú,nem csoda az a 20%-os 3. kísérletes mutató.

  Amikor a meccs elején mondták, h meleg van, én nem örültem neki, éreztem, hogy ez nem lesz jó hatással a csapatra (az az árnyékoló mi volt? :D itthon megye 2-ben nem csinálnak ilyet xD vicc). Elhangzott az is, h később érkezett meg a csapat a stadionba… Ha meg is zavarta őket, azért mindenkinek nem kellett volna csődöt mondania :( Nem akarom ilyenekre fogni, de felfoghatatlan mi volt a baj. Remélem hamarosan összeszedik magukat a srácok, mert se a CMC-vel repülő Panthers (jujj de szét fognak futni minket…), se a bye utáni 49ers nem lesz egy setagalopp (ők is szeretnek futni…), és a finishről nem is beszéltünk még :S Ha ARod komoly MVP finishbe is kezdene, egy ilyen meccs lehet komoly visszatartó erő lenne (lásd tavaly Brees).

 58. 60

  Homoki Szabó Tibor

  Legyen ez a legnagyobb örömöd az életben. Mi meg majd öregkorunkban visszanézzük a tizenpár sb-t amin részt vett a csapatunk.

 59. 61

  Megawatt Szvetozár

  Már miért lenne ez nekem öröm? Semmi bajom a Patriotsszal. Csak nem kicsit kínos, hogy egyesek a legkisebb negatívum leírását is nehezményezik velük kapcsolatban. Ez a vereség gáz volt, de természetesen semmiben nem kisebbíti a korábbi jó eredményeket. és ettől még a Pats játszhat akárhány döntőt és nyerhet SB-t (akár ebben a szezonban is).

 60. 62

  Megawatt Szvetozár

  A Dolphins elleni vereség nem gáz volt, hanem egy nagy baki. Kezükben volt a győzelem és 1 perc oda nem figyelés miatt elúszott. A mostani azért volt gáz, mert végig tehetetlenek voltak egy Lamar Jackson által irányított csapat ellen. Támadó oldalról meg nem túl nagy büszkeség, ha a 20 pontból 13 egy muffed puntnak és egy fumblenek köszönhető. Kirakatról meg egyáltalán nem beszéltem, te akarsz valamit belemagyarázni.

 61. 63

  Homoki Szabó Tibor

  Miért volt gáz ez a vereség? Nem úgy kapott ki a Pats, mint tavaly a Dolphinstól, egy elszerencsétlenkedett végjátékban, na az gáz volt. De ez miért lett volna az? Volt két hetük felkészülni, és találtak egy olyan taktikát, ami úgy ahogy működött. Ha láttad a meccset, akkor látnod kellett, hogy ez volt a legjobb meccse a Pats-nek támadó oldalról idén. És bár a végeredmény nem ezt mutatja, de nem volt ez olyan kirakatba rakható győzelem, mint aminek te ezt be akarod állítani.

 62. Pingback: Lamar Jackson lehet a Patriots kriptonitja 🔒 | Fűzővel kifelé!

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team