Connect with us

Összefoglaló

A ravasz halászsas megállította a legyőzhetetlen aranyásót

Egy vihar következtében elszakadt egy fiatal halászsas a családjától, és a californiai hegyekben találta magát. A madár föl-alá repülve bolyongott, de nem talált vissza, és élelemnek sem látta nyomát. Végül meglátott egy magányos aranyásót, aki épp a reggelinek szánt halat készült elfogyasztani. A halászsas gyorsan alá is szállt, és megpróbálta elcsenni a halat az aranyásó elől, de az észrevette az állatot, és időben útját állta.

A két fél hosszú órákon keresztül viaskodott egymással, mígnem teljesen ki nem merültek. Végül az aranyásónak megesett a szíve a szerencsétlen állaton. Úgy döntött kettévágja a halat, és a felét odaadja az éhes madárnak. A halászsas azonban ravasz volt. Úgy tett mintha elfogadná az ajánlatot, de míg a csőrével elvette a neki szánt hal felét, addig a karmaival megragadta a másikat, és amilyen gyorsan csak tudott elrepült, magára hagyva a döbbent aranyásót.

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers 27–24 OT

Na ez meccs volt a javából! Végre egy olyan MNF amit megérte végignézni. Az első hét óta várunk egy ilyen meccsre. Igaz, nem úgy indult ez a mérkőzés, hogy a végén hosszabbításban dőljön el a győztes kiléte. A Seahawks védelem a teljes első negyedet átaludta, az offense pedig az első félidőt.

A 49ers gyorsan 10 pontot szerzett, és míg a hazaiak termelték a yardokat, addig a Seahawks támadók csak két 3&outot tudtak összehozni az első 15 percben. Aztán jött a második negyed, ahol a vendégek védelme felébredt, és nem engedett több pontot. Sőt még ők szereztek, miután Clowney visszavitt TD-re egy fumble-t.

A második félidőben a Seahawks támadók még mindig aludtak, de a védelem a segítségükre sietett. Előbb Garoppolo labdáját halászták le (igaz, ott az elkapó kezéről pattant tovább a védő ölébe) majd egy újabb fumble-t hoztak össze. Mindkét labdaszerzés rövid pályát adott Wilsonéknak, akik ezúttal éltek a lehetőséggel, és 2 TD-t is szereztek.

21-10-nél úgy tűnt, sima vendég győzelem lesz ebből, mert a 49ers az első negyed után teljesen elvesztette az erejét, és a támadók többnyire csak eladott labdákat tudtak felmutatni. A védelem azonban besegített. Sikerült kiütni a labdát Wilson kezéből (majd utána Ifedi kezéből is), és DeForest Buckner vissza is rohant vele.

Ennek a TD-nek (és utána a két pontosnak) köszönhetően újra nyílt lett a meccs. A 49ers hamar egyenlített, de a Seahawks sem roppant össze ettől. 2 perccel a vége előtt a vendégek is rúgtak egy mezőnygólt, amivel 24-21 lett az eredmény. Garoppolónak alig 2 perce maradt, hogy hosszabbításra mentse a meccset, de nem remegett meg. Sikerült végigmenni a pályán, és Chase McLaughlin 47 yardról berúgta az egyenlítő gólt.

60 perc tehát nem volt elég, hogy eldőljön, ki a jobb, és jöhetett a hosszabbítás. A Seahawks nyerte a pénzfeldobást, így ők támadhattak először. Ahogyan múlt héten, úgy most is magabiztosan haladt a Seahawks előre, és már a 49ers szurkolók lélekben elengedték ezt a meccset, mikor Wilson az este folyamán először nagyot hibázott. A red zone-ban INT-et dobott, ami új erőt adott a 49ersnek. Garoppolo el is vezette a csapatot újra mezőnygól távolságba, de McLaughlin ezúttal kihagyta 47 yardról.

Wilson és a Seahawks adott egy lehetőséget a 49ersnek a győzelemre, amely nem élt vele, és többet nem kapott. Wilson a hosszabbítás utolsó másodperceiben mezőnygóltávolságba vezette a csapatot, és Jason Myers nem hibázott. 42 yardról bevágta a mindent eldöntő mezőnygólt, és ezzel véget ért ez az őrült meccs.

Nehéz bármit mondani ezek után. Én már a hosszabbítás alatt is azt gondoltam, hogy itt a döntetlen lenne az igazságos végkimenetel. Mindkét csapatnak voltak kisebb kihagyásai a meccs során, de a mutatott játék alapján sem a 49ers, sem a Seahawks nem érdemelt volna vereséget. Végül azonban a Seahawks nyert, és a 49ers elvesztette a veretlenségét, de nem hiszem, hogy ez nagy csalódásra adna okot. Az én véleményem szerint ennek a meccsnek nincs igazi vesztese.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!