Connect with us

Érdekességek

A Ravens futójátékára nincsenek szavak

A 2000-es évek Ravense a védelemről szólt – a csapat védelme hagyományosan ligaelit volt, ami középszerű irányítókkal is bajnoki címeket tudott nyerni. A védelem azonban fokozatosan megkopott, és bár összességében nem vele volt a probléma, közel sem tudta kompenzálni Joe Flaccót. A korábbi Super Bowl-MVP helyére érkezett Lamar Jackson, vele együtt pedig egy 180 fokos fordulat.

 

 

LJ továbbra sem egy elit passzoló, az első két hét (a Dolphins és a Cardinals elleni mérkőzések) óta nem igazán volt közepesnél jobb teljesítménye. Viszont a közepes szintet legalább stabilan hozza, miközben a ráépített futójáték gyakorlatilag megállíthatatlan (maga az irányító 637 yardot szerzett földön, ami a 10. legtöbb).

 

A Ravens idén 204,9 yardot átlagol a földön meccsenként, ami 34-gyel több, mint a második 49ersé. Az 5,5-ös átlag is első, a 13 szerzett TD szintén (igaz, az csak holtversenyben), ahogy a 91 szerzett first down is (a második Texansnak 70 van). Nemcsak sokat fut a csapat, de azt rendkívül hatékonyan teszi, nem meglepő, hogy a Ravens szerezte idén a legtöbb pontot meccsenként (31,4).

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!