Connect with us

Hír

A Steelers kivágta Donte Moncriefet, egy harmadik körös picket kap érte

A Steelers idén igazolta le az elkapó Donte Moncriefet két évre 9 millió dollárért. Nem nagy összeg, de még így is sok négy elkapásért és 18 yardért cserébe, így nem meglepő, hogy a csapat kivágta. Arról nem is beszélve, hogy ezzel nyert a Steelers egy harmadik körös kompenzációs picket.

 

A kompenzációs pickek rendszere egy nagyon hasznos és érdekes aspektusa az NFL-nek. Ha egy csapat több szabadügynököt veszít el, mint amennyit igazol, akkor jár a kompenzáció. Ez így teljesen korrekt, néha azonban történnek furcsaságok.

 

A Steelers idén két szabadügynököt veszített el és kettőt igazolt. Le’Veon Bell és az ő 13 millió dolláros szerződése után egy harmadik körös pick járt volna a Steelersnek, a 6 millióért aláíró Jesse James után pedig egy 6. kör. Igen ám, csakhogy a csapat leigazolta Steven Nelsont és Donte Moncriefet, vagyis a két érkező üti a két távozót, hiába nem keresnek összesen annyit, mint Bell. Moncrief kivágásával (mivel az új igazolásoknak legalább a 10. hétig rosteren kell lenniük, hogy beleszámítsanak a formulába) viszont a Steelers több FA-t veszített, mint szerzett, ami egy 3. kört fog érni a jövő évi drafton. Érdemes az ilyen apróságokra figyelni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!