Connect with us

Összefoglaló

Az életmentő macska

Egy magányos cowboy bandukolt a keleti parton, mit sem sejtve arról, hogy azt a vidéket emberevő óriások lakják. A gyanútlan cowboy besétált az óriások csapdájába, akik elfogták őt, és a barlangjukba hurcolták. Már épp készültek volna megenni a szerencsétlent, mikor váratlanul megjelent egy fekete macska. A babonás óriások annyira megrémültek a macska látványától, hogy fejvesztve rohangáltak föl-alá. A hatalmas felfordulást kihasználva a cowboy gyorsan megszökött a barlangból, és mire az óriások magukhoz tértek, már hetedhét határon is túl járt.

Dallas Cowboys @ New York Giants 37 – 18

A végeredményt látva sima Cowboys győzelmet gondolna az ember, de ez a meccs egyáltalán nem így indult. Prescott a legelső megmozdulásával eladta a labdát, és az offense másfél negyeden keresztül csak szenvedett. A Giants támadói sem voltak sokkal jobbak, de ők legalább tudtak egy TD-t szerezni, aminek köszönhetően 9-3-ra vezettek, majd egy újabb Cowboys eladott labda után támadhattak az előny növeléséért. És ekkor jött a fekete macska.

5 és fél perccel a félidő előtt egy fekete macska rohant be a pályára, ami miatt egy pillanatra meg kellett állítani a játékot. A macska közjátéka nem volt hosszú, hamar le tudták terelni a pályáról, mégis nagy hatással bírt a mérkőzésre, mert a Giantsnél ezután minden elromlott. Ami addig akadozva ugyan, de működött, az ezek után teljesen csődöt mondott a támadóknál, az addig nagyszerűen játszó védelem pedig csak hellyel-közzel tudta megállítani a Cowboys támadásait. A babonás emberek akár azt is mondhatnák, hogy a fekete macska rontást hozott a csapatra, és emiatt romlott el minden.

Valójában az történt, hogy a Cowboys kiismerte a Giants védelem gyengeségeit, és ezt kihasználva már okosabban játszott a második félidőben. Mind Elliott, mind Prescott nagyot játszott, előbbi 138 yardig jutott, utóbbi pedig 257 yarddal és 3 TD-vel fejezte be a meccset. Nem volt persze így sem tökéletes minden, de a második félidőben sikerült többször is eljutni a célterületre. És ez volt az, ami a Giantsnek gondot okozott egész meccsen.

Noha a Giants támadók ügyesen haladtak folyamatosan előre, a red zone-ba érve azonban megállt a tudomány. Öt alkalomból csak egyszer sikerült TD-t szerezni, a maradék négy vörös zónás támadás mind mezőnygóllal ért véget. Így pedig csak azt tudták elérni, hogy egy darabig szoros maradjon az eredmény, de idővel a Cowboys elhúzott előlük, és ezt a tempót a Giants támadók nem tudták tartani.

A Giants támadójátéka azért is akadozott, mert a Cowboys tökéletesen semlegesítette a legjobb fegyverüket. Barkley-nak ugyan volt egy nagy játéka (65 yardos elkapás), de ezt leszámítva alig tudott bármit hozzátenni a meccshez. Futásokból mindössze 28 yardot hozott össze, elkapásokból ugyan 67-et, de ugye ennek a jelentős részét egy playben szerezte.

Összesítve, míg Cowboys gyengén kezdte a meccsen, de erősen fejezte be, addig a Giants közepesen kezdte, és gyengén fejezte be. Egy félidőig a hazai közönség elhitte, hogy megfoghatják a Cowboyst, de a végére kijött a két csapat közti fizikális és mentális felkészültségbeli különbség. De persze az sem kizárt, hogy valóban a fekete macska hozott rontást a Giantsre, ebben az esetben pedig felmerül a kérdés, vajon kinek állhatott érdekében beküldeni a pályára. Talán csak nem egy Cowboys szurkolónak?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!