Connect with us

Összefoglaló

Edzőinek köszönheti a vereséget a ‘Boys, a Cleveland majdnem megint “elbrownskodta”

Az edzőinek köszönheti a Cowboys a vasárnap éjjeli vereséget, igazán szórakoztató meccset hozott a Buccaneers-Cardinals összecsapás, a Cleveland pedig majdnem “elbrownskodta” a Bills elleni meccset is. 

Minnesota Vikings @ Dallas Cowboys 28-24

Kirk Cousins először nyert idegenben primetime meccsen 2015 decembere óta, és először nyert idegenben pozitív mérlegű csapat elleni 2017 novembere óta! A Vikings irányítója jól játszott, nem volt különösen extra, de nem is hibázott, ami elégnek bizonyult a találkozón. Dalvin Cook ismét parádés volt, 183 yardot szerzett összesen (97 futott, 86 elkapott), illetve Kyle Rudolphot kell kiemelni, aki négy elkapással zárt, ebből kettő is egyyardos TD volt (elég vicces volt a statisztikája a meccs egy pontján: 2 elkapás, 2 yard, 2 TD). A Vikings jól tudott haladni egész meccsen, mentek a futások, ez pedig kiegészült egy korrekt passzjátékkal is, teljesen rendben volt ez a produkció offense oldalról, ahogy a 28 feltett pont is mutatja.

A mérkőzés viszont szerintem jóval inkább a Dallasról szólt, vagy inkább úgy helyes, a Cowboys befolyásolta jobban a mérkőzés kimenetelét. Dak Prescott karrierje egyik legjobb meccsét hozta le, 397 yardot és 3 TD-t dobált össze, ebből Amari Cooper 11 elkapással és 147 yarddal, Randall Cobb 6 elkapással és 106 yarddal (első cowboysos 100+ yardos meccse volt), Michael Gallup négy elkapással és 76 yarddal zárt. A Vikings teljesen el volt veszve coverage-ben, a cornerbackeknek egyáltalán nem sikerült fedezniük a receivereket. A futójáték viszont nem ment, Zeke 2,4 yardot átlagolt csak, ez a kontraszt pedig teljesen érthetetlenné tette azt, amit a találkozó végén csinált a Cowboys.

Az utolsó drive (pontosabban utolsó előtti, de most a hail maryt hagyjuk) során megindult a Cowboys a vezetésért, Prescott 6/7, 76 yarddal hibátlanul vezette a csapatot egészen a red zone-ig, már ott is egy jó passzal 2nd & 2 helyzetbe kerültek a hazaiak. Ekkor aztán Jason Garrett és Kellen Moore úgy döntött, nem a parádésan játszó irányító, hanem a gyenge mérkőzést hozó Zeke kezébe adja a labdát, miközben az ellenfélnek is a futás elleni védelme a jobb. Elliott előbb 0 yardot fut középre, majd harmadikra úgy gondolták a Cowboysnál, hogy ugyanezt megpróbálják megint. Annak egy 3 yardos veszteség lett a vége, negyedikre pedig nem tudta megoldani a ‘Boys köszönhetően Eric Kendricks kiváló védekezésének. Óriási hiba volt kivenni a tényleg kiemelkedően játszó irányító kezéből a labdát.

Nem csak ez volt egyébként nagy edzői hiba a dallasiaktól. A Cowboysé volt a Football Outsiders DVOA mutatója szerint a liga legjobb támadósora 9 hét alatt, ehhez képest nem ment neki negyedik kísérletnek a csapat az ellenfél térfelén, pedig két ilyen helyzet is volt: négy yard kellett a Vikings 40 yardosán, és 6 yard a Vikings 48-asán. Ehelyett jött két punt, az első egyébként a felső egy százalékba tartozó “megadási mutatóval” bírt,  azaz az egyik “leggyávább” punt döntés volt a szezonban.

A legviccesebb hiba pedig a meccs végére maradt, amikor megmondták Tavon Austinnak, hogy bármi is történik, ne próbálja meg visszahordani a puntot, hanem kérjen fair catchet. Ez alapvetően nem lenne hülyeség, de ha ennyire üresen van Austin, akkor meg kéne hagyni a lehetősége a változtatásra, sok ingyen yardtól és potenciálisan egy visszahordott TD-től fosztotta meg itt saját magát a dallasi csapat… A Cowboys tehát elsősorban magát, és leginkább az edzői stábot okolhatja a vereségét.

(katonadani)

Arizona Cardinals @ Tampa Bay Buccaneers 27-30

Rendkívül szórakoztató mérkőzés kerekedett ki a két negatív mérlegű csapat találkozójából, ahol Bruce Arians fogadta volt csapatát. Szép megmozdulások, egyéni hibák, kérdéses játékvezetői ítéletek és a végén egy hazai győzelem a Raymond James Stadionban, ahol a Buccaneers 48 nap után játszott ismét.

Nem kezdődött jól a meccs Winston számára, már a második playben sackelték, utána pedig Byron Murphy szerezte meg ellene NFL karrierje első interceptiönjét. Winston szerencséjére a Cardinals védelmét nem volt nehéz feltörnie és végül 358 yarddal zárt, de azért még egyszer sikerült eladnia a labdát. A screen játékokkal remekül haladt az offense, ráadásul Ariansék észrevették, hogy OJ Howard is náluk játszik, szerzett is egy TD-t az első félidő vége előtt. Jól szétosztotta a labdákat Winston, 8 játékosnak is volt legalább egy elkapása, a meccsnyerő drive-ban például Godwin volt megállíthatatlan. Ha pedig megakadt a drive, többször is kérdéses zászlóval engedték tovább a támadósort.

A másik oldalon a liga legkevesebb futott yardot engedő védelmével találkozott Kyler Murray, ezért ezen az oldalon is inkább a passzokat erőltették, az idei 1/1-es 324 yardot és 3 TD passzt is kiosztott (mindet Christian Kirknek), de 3:40-gyel a meccs vége előtt sorsdöntőnek bizonyuló interceptiönt dobott, ebből a drive-ból fordított végül a Bucs. A labdát pedig az a Jamel Dean húzta le, aki a múlt heti gyenge meccse után most négy leütött passzal és ezzel a labdaszerzéssel vétette magát észre, kulcsszerepe volt a győzelemben.

Murraynek amúgy sem volt egyszerű dolga, hiszen az ex-Cardinals DC Todd Bowles a legtöbb blitzet hívja az újonc QB-k ellen, menekülnie is kellett sokszor, futni pedig nem tudott a csapat, Murray-nek lett a legtöbb yardja 38-cal. És hiába a jó mezőnypozíciók a turnoverek után, Kingsbury látványosan összeomlik a red zone-ban, ami viszont még aggasztóbb lehet a Cardinals szurkolóknak, az a védelem.

Patrick Peterson még mindig nincs formában, kétszer is kisebb sérüléseket szedett össze, valamint a negyedik negyedben a Tampa Bay field goal kísérleténél beugrott, amivel 5 yarddal közelebb jöhettek. Az első próbálkozást kihagyta Gay, utána viszont berúgta, amivel 23-20-ra átvették a vezetést. Rajta kívül Haason Reddicknek volt borzalmas napja, coverage-ben teljesen el van veszve, a blokkokról sem tud lejönni, jó lenne hamar megtalálni az első körös játékos utódját. Nagyon jó napja volt viszont Budda Bakernek, Chandler Jonesnak, valamint Rodney Gunternek is, előbbi beleütött egy labdába, amit Jordan Hicks halászott le, utóbbi kettő pedig együtt 3,5 sackkel zárt.

Visszatérve a támadósorra, volt itt még fake punt Andy Lee passzal, Larry Fitzgerald elképesztő elkapás 4th & 5-re, Kyler Murray-nek pedig sorozatban 212 passzkísérlete volt interceptiön nélkül a negyedik hét óta, ami újonc rekord. Pozitívum, hogy Kirknek kimagasló meccse volt, 138 yard, 3 TD, negatívum David Johnson 10 scrimmage yardja és hozza fűződik a Cardinals idei első elveszített fumble-je is.

Tényleg látványos kis mérkőzés kerekedett ki a két csapat harcából, sok hibával, véleményes döntésekkel, aminek a végén az eggyel kevesebbett hibázó gárda került ki győztesen. A Cardinals jövő héten a 49ershez utazik – a felek két hete is találkoztak már – a Tampa Bay pedig szintén csoportmeccset játszik, a meglepetésre vereséget szenvedő Saintset fogadják Winstonék.

(löfli)

Buffalo Bills @ Cleveland Browns 16-19

Megint majdnem “elbrownskodta” a Browns. Kezdjük ott, hogy sikerült az ellenfél 3 yardosán belül zsinórban 8 játékot elindítani TD nélkül. Nyolcból nulla! Aztán nem sokkal később ismét majdnem összehozták ugyanezt Mayfieldék, ott három sikertelen kísérlet után nekimentek volna negyedikre, de egy false start miatt hátrébb szorultak, így maradt a mezőnygól, megmentve a csapatot az újabb leégéstől.

Az is teljesen érthetetlen volt, hogy miért nem raktak linebackert a pálya közepére egy második és 8 szituációban a 10 yardosról, mikor pontosan tudják, milyen veszélyes Josh Allen a földön. A Bills irányítója előre eltervezetten meg is tartotta a labdát és begyalogolt a célterületre – a mérkőzés során szerzett még egy futott TD-t egy QB sneakből.

És akkor ott volt még ez a két játék, ami igazán brownsosra sikeredett, bár az utóbbit természetesen visszafújták, nem lett fumble, de akkor is…

A benyelt safety is nagyrészt Mayfield sara, aki egyébként korrekten játszott, nem adta el a labdát – bár lett volna lehetősége erre a Billsnek. Jarvis Landry volt a legeredményesebb elkapója, a TD-je mellett a végén a meccsnyerő hatpontost is az ő zseniális játéka készítette elő – azt egyébként Rashard Higgins kapta el. A futójáték ment Chubbal, habár ez a buffalói run defense nagyon rosszul néz ki Phillips kiesése óta, így erre lehetett számítani. A Billsből leginkább Tre White-ot kell kiemelni, akinek négy leütött labdája volt és kvázi leradírozta Odell Beckhamet a pályáról – pedig elég sokat kereste őt Mayfield, azonban nagyrészt sikertelenül. Negatív irányba pedig Stephen Hauschkát, aki két mezőnygólt is elrontott.

(katonadani)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!