Connect with us

Érdekességek

Ennél többet nem tehet egy futó az MVP-címért

A Carolina Panthers 5-3-mal áll és harcban van a rájátszásért úgy, hogy Cam Newton sérült. Mindez gyakorlatilag Christian McCaffreynek köszönhető, aki egy ideális világban abszolút favorit lenne az MVP-címért folyó versenyben (de mivel ez főleg az irányítókról szól, a félelmetesen zseniálisan játszó Russell Wilson ellen esélye sem lesz).

 

 

McCaffrey jelenleg 881 futott yardnál tart, ami a második legtöbb a 894 yardos Dalvin Cook után, de neki ez nyolc meccs alatt jött össze. Meccsenként 110 yardot tesz meg a földön 5,3 yardos átlaggal, mindkettő top 1, ráadásul 45 yardot még a levegőben is szerez, vagyis mérkőzésenként 155 yardot tesz be a közösbe. Emellett van 13 TD-je, aminél egyetlen skill pozíciós játékos sem szerzett eddig többet idén.

 

Ha így folytatja, akkor 2 488 yarddal és 26 TD-vel fejezi be a szezont. Előbbi minden idők második legtöbbje lenne (19-cel lemaradva a rekordtól), utóbbi pedig holtversenyben a negyedik. Adrian Peterson 2012-ben úgy nyert MVP-címet, hogy a csapata 10-6-tal fejezte be az alapszakaszt (egyelőre a Panters is így fogja), ő pedig 2 314 yardot és 13 TD-t szerzett (igaz, 2097 yardot a földön tett meg).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!