Connect with us

Hír

Esélytelen végrehajtani egy onside kicket, változás jöhet

Idén 29-szer próbálkoztak onside kick-kel csapatok és mindössze egy volt sikeres (az is az ellenfélnek köszönhetően, egy amúgy rövid próbálkozásnál, tehát halálra ítélt próbálkozásánál), ami mindössze 3,44 százalékos ráta. Emiatt az illetékesek fontolóra veszik a Broncos korábban benyújtott és elhasalt szabálymódosítását, mely szerint rúgás helyett a csapatok megpróbálkozhatnak egy 4&15-tel.

 

 

Az onside kick 2018 óta lett teljesen kivitelezhetetlen egy új szabályozásnak köszönhetően: a játék biztonságosabbá tétele érdekében ez megtiltotta a repülőrajtot a rúgó csapat részéről, az így elveszített lendület miatt ugyanakkor gyakorlatilag esélytelen lett, hogy bárki is odaérjen a labdához. 2017-ben, a szabálymódosítás előtt 13/60 volt az onside kickek aránya, ami 21,7 százalék.

 

Az onside kick kiherélése miatt jött képbe ismét a Broncos javaslata, ami a rúgást egy 4&15 szituációval tenné helyettesíthetővé meccsenként egyszer a negyedik negyedben. Még Aaron Rodgers Hail Mary hatékonyságából kiindulva is bőven nagyobb esélyt adna ez csapatoknak a labda megszerzésére, mint az onside kick.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!