Connect with us

Minden ami NFL

FK! Félévi All-Pro

Hivatalosan is túl vagyunk az idei találkozók felén, így itt a tökéletes alkalom, hogy összeállítsuk a liga legjobb csapatát. 

 

Öt szerkesztő (balentin, chester, katonadani, leonidasz, renningan) adott le voksot a legjobb játékosokra, ráadásul nem csak elsőt kellett megnevezni, hanem cseréket is, így értelemszerűen a kezdő játékos(ok) 2-, a csere/cserék pedig 1 pontot kapott/kaptak, az öt lista összegzéséből pedig kialakult a végső sorrend.

 

Offense

 

Kezdjük a támadósorral, ám előtte ismertetünk pár fontos kitételt. Egy-egy kezdő futóra és TE-re, illetve két kezdő elkapóra lehetett szavazatot leadni, illetve volt egy Flex-pozíció, ahová a legtöbb pontot gyűjtő, kezdőbe be nem férő skill játékos került be. Továbbá a támadófalba szigorúan poszt szerint lehetett voksolni, tehát nem csupa LT és RG került a legjobbak közé.

 

QB: Russell Wilson, Seattle Seahawks

Russell Wilson 10 pont, Deshaun Watson 3 pont, Lamar Jackson 1 pont, Aaron Rodgers 1 pont

 

Wilson lett nálunk az MVP, hogy mennyire zseniális, azt már a díjátadónkon bőven ecseteltük. A cseréje sem rossz, Watson 70 százalékos pontossággal passzol, csak Matt Stafford és Wilson dobott nála több TD-t, a 107,1-es passer ratingje is kiváló. Három szerkesztőnél is felkerült a neve a listára, rajta kívül csak Rodgers és LJ kapott még 1-1 voksot.

 

RB: Christian McCaffrey, Carolina Panthers

Christian McCaffrey 10 pont, Dalvin Cook 4 pont, Josh Jacobs 1 pont

 

McCaffrey lett nálunk az év támadója, Wilsonhoz hasonlóan az ő kvalitásait sem lehet már tovább ragozni, még az MVP-címre is esélyes lehet. A cseréje Dalvin Cook lett, aki szintén parádésan játszik: 5,1 yardos átlaggal fut, a kilenc TD-je a második, 595 kontakt utáni yardja a harmadik legtöbb a mezőnyben. Négy szerkesztőnél is második csapatos All-Pro lett, rajta kívül csak Josh Jacobs kapott egyetlen szavazatot.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

WR1: Michael Thomas, New Orleans Saints

WR2: Tyler Lockett, Seattle Seahawks

FLEX: Cooper Kupp, Los Angeles Rams

Michael Thomas 10 pont, Tyler Lockett és Cooper Kupp 5-5 pont, Chris Godwin 3 pont, Tyreek Hill, Mike Evans és DeAndre Hopkins 2 pont, Amari Cooper 1 pont

 

Az nem volt senki számára kérdés, hogy Michael Thomas az abszolút numero uno: 875 yarddal vezeti a ligát, meccsenként 109,4 yardja parádé, 45 first downja a legtöbb az elkapók között, ráadásul mindezt úgy, hogy öt és fél meccset Teddy Bridgewaterrel játszott le. A másik kezdő posztról viszont egyetlen azonos vélemény sem volt – Tyler Lockett, Cooper Kupp, Tyreek Hill, Chris Goodwin és DeAndre Hopkins is All-Pro WR2 lett valakinél. A sok remek teljesítmény közül végül az döntött Wilson és Goff kedvenc célpontjának javára, hogy három szerkesztő is betette őket a második csapatba.

 

 

Lockett idén mást sem csinál, csak lehetetlen dobásokat kap el lehetetlen módon. 767 yardja van egy futásorientált csapatban, 40 first downja a negyedik legtöbb az elkapók között, ráadásul a TD-ket is gyártja, hat egységgel holtversenyben a harmadik legtöbbet gyűjtötte. Kupp eggyel kevesebb TD-t gyűjtött, viszont 99 meccsenkénti yardja a harmadik legtöbb Michael Thomas és Mike Evans után, mindezt egy súlyos sérülésből visszatérve úgy, hogy még Robert Woodsszal és Brandin Cooksszal is osztoznia kell a targetegen.

Az említetteken kívül még Amari Cooper kapott egy szavazatot.

 

TE: George Kittle, San Francisco 49ers

George Kittle 10 pont, Travis Kelce 4 pont, Darren Waller 1 pont

 

Kittle már tavaly is All-Pro szinten játszott, de akkor talán még Kelce-t tartották a legtöbben a poszt-Gronkowski éra legjobb TE-jének. A Chiefs klasszisa még mindig ott a top 2-ben, de Kittle idén egyszerűen még őt is lejátssza a pályáról. Idén még nem volt dropja, 299 elkapás után szerzett yardja a legtöbb a poszton, 541 yardja a negyedik, 57 elkapása pedig a 6. legtöbb a posztján (mindössze nyolc meccs után).

 

 

A két legjobbon kívül még a raiderses Waller kapott egy szavazatot, a számait tekintve csak minimálisan marad el Kittle-től és Kelce-től, abszolút favorit a szezon breakout player címére.

 

LT: Ronnie Stanley, Baltimore Ravens

Ronnie Stanley 10 pont, Terron Armstead 4 pont, David Bakhtiari 1 pont

 

Nehéz Stanley-nél jobban játszani az NFL egyik legfontosabb posztján. Az hagyján, hogy futáshoz jól blokkol, de idén nem engedett sacket, de nyomásból is csak összesen négyet. NÉGYET! Gyakorlatilag nem is érdemes megtámadni Lamar Jacksont az ő oldaláról, egyszerűen hihetetlen, amit művel a korábbi első körös játékos – mindenkinél az első csapatba került.

Rajta kívül még Terron Armstead kapott sok szavazatot (nulla engedett sack és kilenc nyomásgyakorlás után nem meglepő), illetve David Bakhtiari egyet.

 

LG: Quenton Nelson, Indianapolis Colts

Quenton Nelson 8 pont, Richie Incognito 4 pont, Ali Marpet, Elgton Jenkins és Joe Thuney 1-1 pont

 

Úgy tűnik, hogy a szerkesztők többsége (négyen) a futójátékot preferálták a passzjáték helyett a guardoknál, hisz a liga talán két legdominánsabb futásblokkoló guardja is All-Pro lett nálunk. Nelson idén is parádés, bár az újonc évéhez képest némileg visszaesett a teljesítménye passzblokkolásban – mondjuk így sem engedett sacket, QB-hitből is csak egyet, de a 15 nyomásgyakorlása azért már kicsit sok.

A második csapatba a legkevesebb (négy) nyomást engedő Richie Incognito került, bár ő némileg kevesebbet játszott, illetve kapott még voksot Ali Marpet, Elgton Jenkins és Joe Thuney is.

 

C: Rodney Hudson, Oakland Raiders

Rodney Hudson 7 pont, Jason Kelce és Frank Ragnow 3-3 pont, Erik McCoy 2 pont

 

 

Jason Kelce helyét átvette a raiderses Hudson, aki már tavaly is top 2-es volt. Idén mindössze két nyomást engedett (egyik sem sack vagy hit volt), futáshoz is jól blokkol, nem nagyon van nála jobb center jelenleg a ligában. A második csapatba ketten is bekerültek holtversenyben: a biztos választás Kelce, aki évek óta a poszt krémjéhez tartozik, illetve a Lions korábbi első köröse is ide került. Mellettük még a Saintsben remeklő újonc Erik McCoy kapott két szavazatot.

 

RG: Brandon Brooks, Philadelphia Eagles

Brandon Brooks 9 pont, Zack Martin 4 pont, David DeCastro és Marshal Yanda 1 pont, 

 

Ami futójátéka van az Eaglesnek, az Brooksnak köszönhető. Hihetetlenül jól blokkol futáshoz, ráadásul mellé még az irányítót is tökéletesen védi, Incognitóhoz hasonlóan ő is csak négy nyomást engedett, sack nélkül természetesen. Balszerencse, hogy RG poszton játszanak a liga legjobb guarjai, ugyanis Zack Martin szintén ligaelit, a veterán DeCastro-Yanda páros pedig még mindig hihetetlenül jó – elég sokan lennének, akik inkább közülük választanának valakit a másik oldalra is.

 

RT: Mitchell Schwartz, Kansas City Chiefs

Mitchell Schwartz 8 pont, Ryan Ramczyk 7 pont

 

Ennél egyhangúbb szavazás nem igazán volt, mindössze két extraklasszis közül kellett választani. A jobboldalt egyértelműen ők ketten uralják jelenleg, hisz egyetlen sacket sem engedtek, de nyomásból is csak 24-et – ketten együtt.

Az egyéni listák támadó oldalról:

 

Defense

 

A védelembe eredetileg négy védőfalembert, négy DB-t, két LB-t és egy Flex-játékost terveztünk, de két helyen is holtverseny lett, vagyis összesen 13 első csapatos All-Prónk lett.

 

Edge1: Nick Bosa, San Francisco 49ers

Edge2: Joey Bosa, Los Angeles Chargers és TJ Watt, Pittsburgh Steelers

Nick Bosa 9 pont, Joey Bosa és TJ Watt 5-5 pont, Danielle Hunter és Myles Garrett 3-3 pont, JJ Watt 2 pont, Shaq Barrett, Khalil Mack és Chandler Jones 1-1 pont

 

A Bosa- és Watt-család legyalulta az NFL-t, mind a négy játékos kapott szavazatot, és talán JJ is befért volna a legjobb négybe, ha nem sérül meg. A Bosa-testvérek ketten együtt 15,5 sacket szereztek, az idősebb 8,5-et, a fiatalabb hetet, van 50 nyomásgyakorlásuk, futás ellen is pazarul teljesítenek, abszolút megérdemelt a helyük a kezdőben. Hasonlóan jól játszott a fiatalabb Watt is, akinek ráadásul még coverage-feladatai is vannak a Steelersben, négy leütött passznál és egy INT-nél tart, vagyis tényleg a játék minden aspektusában kiemelkedik (a három kiharcolt és összeszedett fumble-ről nem is beszélve).

 

Ugyanakkor egyikük sem kiemelkedően domináns, rengeteg érvet lehetne felsorolni Danielle Hunter (38 nyomásgyakorlása a legtöbb a ligában), Myles Garrett és Shaq Barrett (vezetik a ligát sackekben), vagy épp Khalil Mack és Chandler Jones mellett (ketten együtt 58 nyomást generáltak, nyolc fumble-t harcoltak ki és 15 sacket szereztek). Tele a liga elit pass rusherekkel.

 

iDL: Aaron Donald, Los Angeles Rams

iDL: Calais Campbell, Jacksonville Jaguars

Aaron Donald 10 pont, Calais Campbell 10-10 pont, Cam Heyward 4 pont, Fletcher Cox 2 pont, Grady Jarrett, Chris Jones, Kenny Clark és DJ Reader 1-1 pont

 

Ugyanaz a helyzet, mint a pass rushereknél, legalábbis ami a változatosságot illeti. Donald és Campbell helye a kezdőben teljesen jogos (csak ők kaptak első csapatos szavazatot), mindketten elit szinten játszanak futás és passz ellen is, 28 és 29 nyomásgyakorlásuknál csak a két második csapatos voksot kapó Fletcher Cox (30) szerzett többet. Ez egyébként beszédes adat, az elmúlt két év 100+ nyomásgyakorlása után az embertelenül játszó Donald teljesítménye All-Próra romlott – magyarán így játszik, amikor épp nem megy annyira neki.

 

Kapott még szavazatot a Steelersben parádézó Heyward, a Falcons védelmének egyetlen fénypontja, Grady Jarrett, a Chiefsben sérülés miatt sokat hiányzó Chris Jones, a Packers védőfalának talán legjobbja, Kenny Clark, illetve a liga talán jelenlegi legjobb nose tackle-je, D.J. Reader.

 

LB: Luke Kuechly, Carolina Panthers

LB: Eric Kendricks, Minnesota Vikings

Flex: Jamie Collins, New England Patriots

Luke Kuechly 8 pont, Eric Kendricks 7 pont, Jamie Collins 6 pont, Tremaine Edmunds és Deion Jones 2-2 pont, Benardrick McKinney, Demario Davis, Bobby Wagner, Cory Littleton és Jaylon Smith 1-1 pont

 

 

Kuechly helye a toplisták élén továbbra sincs veszélyben, mindenkinél a listán volt. Minden téren elit, 74 tackle-je a negyedik legtöbb, van már egy safetyje, kilenc leütött passza és két INT-je, egyszerűen hibátlan a játéka. Mindez nem igaz az elmúlt évek másik All-Prójára, Bobby Wagnerre, akit magával rántott a Seahawks pocsék védelme, a helyét így a vikingsos Eric Kendricks vette át egy karrierszezonnal: a felé száló labdák mindössze 61,4 százalékából lesz elkapás, ami a második legjobb a linebackerek között, miközben pass rushban is kiemelkedő, 12 nyomásgyakorlása holtversenyben a legtöbb a ligában.

 

Flexbe is egy linebacker került, méghozzá a Brownsból kirúgott Jamie Collins, aki nemcsak a korábbi csapatához, hanem a korábbi elit formájához is visszatért. 11 nyomásgyakorlása a második, három INT-je van, eddig nem engedett TD-t, az irányítók pedig brutális 49,9-es passer ratinggel dobálnak felé, ami messze a legalacsonyabb – a második legjobb Kwon Alexander engedett passer ratingje 67,4-es.

 

A három elit LB mellett még hat játékos kapott legalább egy szavazatot, a közvetlen élmezőny mögött tehát nagyon nagy a tumultus.

 

CB1: Richard Sherman, San Francisco 49ers

CB2: Stephon Gilmore, New England Patriots

Richard Sherman-Stephon Gilmore 9-9 pont, Casey Hayward 4 pont, Tre White és Jason McCourty 3-3 pont, Marlon Humphrey és Marcus Peters 1-1 pont 

 

Nem volt kérdés. A liga két legjobban teljesítő cornere jelenleg vitán felül a Sherman-Gilmore páros: ketten együtt hat INT-t szereztek (3-3), illetve ők ketten engedik az ellenfél irányítóinak a legalacsonyabb passer ratinget (35,7-45,1). Gilmore idén még nem engedett TD-t (Sherman is csak egyet), míg a 49ers sztárja csak 132 yardot nyelt be, ami a második legkevesebb az egész mezőnyben.

 

S1: Devin McCourty, New England Patriots

S2: Marcus Williams, New Orleans Saints és Harrison Smith, Minnesota Vikings

Devin McCourty 8 pont, Marcis Williams és Harrison Smith 4-4 pont, Justin Simmons 3 pont, Jamal Adams, Minkah Fitzpatrick, Earl Thomas, Kareem Jackson és Jordan Poyer 2-2 pont, Tracy Walker 1 pont

 

 

A safetyk közül Devin McCourty helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőben. Vezeti a ligát INT-kben (5), e mellé csak egy TD-t, 62 yardot és 46-os passer ratinget engedett, miközben hat leütött labdája is van. Mögötte már szorosabb volt a dolog, nem is tudtunk dönteni Marcus Williams és Harrison Smith között. Előbbi 42,9-as, utóbbi 53,3-as passer ratinggel dolgozik, de míg Williams inkább McCourtyhoz hasonló FS, addig Smith a boxban is hatékony.

Mögöttük heten is kaptak szavazatot.

Special team

K: Jutin Tucker, Baltimore Ravens (9 pont)

P: Brett Kern, Tennessee Titans (8 pont)

 

Tucker egy potenciális Hall of Famer, a liga messze legjobb rúgója: 17/17 a mezőnygól-mutatója és extrából is csak egyet hagyott ki. Kern már nem ennyire kiemelkedő, de a 26 rúgása a 20 yardoson belülre a legtöbb idén az NFL-ben, a 42,8 yardos átlaga pedig a 8. legjobb.

 

A rúgók közül Brett Maher (3 pont), Josh Lambo, Matt Prater és Chris Boswell (1-1 pont), a puntereknél pedig Tress Way (5 pont), Jake Bailey és JK Scott (1-1) kapott még szavazatot.

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!