Connect with us

Minden ami NFL

FK! Félévi Díjátadó

Múlt vasárnap a 19 órás meccsek végeztével hivatalosan is lejátszották az idei találkozók felét, így itt az ideje díjazni – illetve este féléves All-Pro keretet hirdetni! 

Öt szerkesztő (balentin, chester, katonadani, leonidasz, renningan) adott le voksot az alábbi díjak mindegyikére, ráadásul nem csak elsőt kellett megnevezni, hanem top3-at, így értelemszerűen az első helyre rakott játékos 3-, a második helyezett 2-, a harmadik pedig 1 pontot kapott, az öt lista összegzéséből pedig kialakult a végső sorrend. Úgy gondoljuk, így reálisabb végeredmény alakult ki, mintha csak egy győztest nevezhettünk volna meg.

No de vágjunk is bele!

MVP: Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks

Russell Wilson 15 pont, Deshaun Watson és Lamar Jackson 5-5 pont, Christian McCaffrey 4 pont, Patrick Mahomes 1 pont

Kétség sem férhetett Wilson első helyéhez, ugyanis mind az öten őt raktuk első helyre! Nem is nagy meglepetés, ugyanis parádésan játszik a Seahawks irányítója, 68,3%-kal passzol (7. legjobb), van már 2505 yardja (3.), 22 TD-je (1.) és mindössze egy interceptionje (1.), ez pedig 118,2-es passer ratinget jelent (emellé pedig futott 203 yardot és 3 TD-t). A Seahawksot pedig 7-2-es mérlegre vezette annak ellenére, hogy egészen borzasztó a védelme jelenleg: a Hawks defense 230 pontot nyelt már be 9 forduló alatt, erre ugyan 227-szer volt már példa az NFL történetében, azonban csak öt csapat ért el legalább 7-2-es mérleget ez idő alatt. Ez pedig leginkább Wilson érdeme.

Emellett nehezíti Wilson dolgát, hogy a harmadik legnagyobb arányban van nyomás alatt, elvesztette a playmaker tight endjét, a második számú elkapója egy második körös újonc, valid harmadik számú elkapója pedig igazából nincs is. Lehet, hogy túlragoztam a dolgot, lényeg a lényeg, hogy egyelőre mindannyiunknál Wilson az MVP. A sorsolás neheze viszont most jön, hiszen 49ers, Eagles, Vikings, Rams, Panthers, Cardinals, 49ers sorral zárja az évet a Seattle.

A második helyre egyébként holtversenyben Deshaun Watson és Lamar Jackson került fel, a Ravens irányítója négy listán is rajta volt, Watson pedig két szerkesztőnél bizonyult a második legjobbnak. McCaffrey kapott még két második helyet, Patrick Mahomes pedig egyszer fért fel a dobogó harmadik fokára, a két kihagyott meccse ellenére is.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!