Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #10

Vasárnap “csak” 11 meccset láthatunk, így több lehetőségünk lesz jobban odafigyelni mindegyikre!

A Kandalló Pub Műsorán

Detroit Lions @ Chicago Bears 19.00, GamePass

Aki nyer, még halványan ugyan, de életben tartja rájátszás-reményeit, így fontos meccs lesz nagyon. Érdekes kontraszt, hogy egy kiváló passzvédelem találkozik egy nagyon jó passz offense-szel (Bears D vs Lions O) és egy borzasztó pass offense találkozik egy nagyon gyenge passzvédelemmel (Bears O vs Lions D). Itt lenne a lehetősége Trubiskynek kicsit önbizalmat szereznie, de egyszerűen nem tudok bízni benne és ebben a támadósorban jelenleg…

Kansas City Chiefs @ Tennessee Titans 19.00, SportTv

Valószínűleg Matt Moore-ral is a Chiefsre fogadtam volna, de Mahomes visszatér. Persze a meccs legnagyobb kérdése, hogy milyen állapotban lesz, mennyire van közel a 100 százalékos formájához, és ezáltal mennyire tud mozogni és hozni a varázslatát. Most enélkül is nyerni fog szerintem, de a szezon hátralevő részére való tekintettel ezt fontos lesz figyelemmel követni. Nagyon várom már az egészséges Mahomes-Hill duót és az összjátékukat, hogy ismét csodálhassuk, mert azt tényleg élmény nézni.

Los Angeles Rams @ Pittsburgh Steelers 22.25, GamePass

A Steelers hármat nyert zsinórban, Goffnak az idegenbeli mutatói sokkal rosszabbak, mint a hazaiak, és a Steelers védőfalának óriási fölényben kell lennie a Rams támadófalával szemben, ami meggátolhatja a haladást. Szorosabb lesz a meccs szerintem, mint azt a tippjeink mutatják, de nem tudok Mason Rudolphra tippelni, aki szerintem nem sokra fog tudni menni a Rams védelme ellen. Donald egyébként hazatér Pittsburghbe, neki extrán érdekes lesz a találkozó.

Carolina Panthers @ Green Bay Packers 22.25, SportTv

Szerettek a meleg szobából / kocsmából hidegben futballozó embereket nézni? Akkor ez a Ti meccsetek, ugyanis Green Bayben már leesett a hó, és ugyan havas meccs nem várható, de hideg az bizony igen. Rodgersék kaptak egy kijózanító pofont a Chargerstől, így most szerintem mindent beleadnak és elsöprik a Pantherst.

Az persze jó kérdés, mi történt a Packers véddelmével, hiszen a 4. héttől számolva a 31. a csapat playenként engedett yardokat tekintve (elárulom a titkot: jó ellenfelekkel játszottak). McCaffrey-nek ismét nagy napja lehet, a középre és balra történő futások a Panthers offense erősségei és a Packers defense gyengéi, így ha ilyet láttok majd a meccsen, emlékezzetek ezekre a sorokra. Viszont a Sajtfejek is szétfuthatják a liga egyik legrosszabb futás elleni védelmét, így Aaron Jonesnak is nagy napja lehet.

Red Zone

Buffalo Bills @ Cleveland Browns 19.00

A 6-2-es Bills látogat az otthon nyeretlen, összességében 2-6-os mérleggel álló Brownshoz, amely leginkább katasztrófa benyomását kelti az utóbbi hetekben, és mégis a Browns a favorit (a fogadóirodáknál, nálunk meg kvázi fifty-fifty). Hogy is van ez? Lehet, hogy Vegasban is várják, hogy beindulnak végre Mayfieldék (akinek láthatóan nincs meg az az önbizalma, ami mondjuk tavaly megvolt), és offense oldalon tudniuk is kellene futni, mert a Bills defense nem olyan jó, mint gondoltuk, ez pedig problémás, mert inkább a védelmet gondoltuk a csapat erősségének. Érdekes meccs lesz, kifejezetten várom, mit mutat a két gárda.

Arizona Cardinals @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Arians korábbi csapatát fogadja, és igazi légiparádéra van kilátás. Érdekes lesz figyelni, mit csinál a Buccaneers elit futás elleni védelme akkor, ha a Cardinals 4 elkapós felállásokkal megnyitja a pályát. Vajon így tud majd futni a Cards a visszatérő David Johnsonnal és a berobbanó Kenyan Drake-kel? Ha nem, és őket is megfogja a Buccaneers, akkor Murray kezére lesz bízva a haladás – és a kalózok sacondaryje ellen lehetne is haladni bőven a levegőben. A Buccaneers sok szoros vereségen van túl, jobbnak tűnik csapat, mint amit a mérleg mutat, de vajon melyik Winstont látjuk? Mert volt nagyjából 4 jó meccse meg 4 pocsék…

Atlanta Falcons @ New Orleans Saints 19.00

Nagy rivalizálás szokott lenni, és így a Falcons is felszívhatja magát erre a meccsre, de szerintem így is nagy verésbe szalad majd bele az atlantai gárda. Dan Quinn azt mondta, hogy új szezon kezdődik a Falconsnál, de vajon jobb lesz ez, mint az előző 1-7-es? Meglátjuk. Younghoe Koo-t pedig kifejezetten vicces lesz látni Michael Vick 7-es mezében.

New York Giants @ New York Jets 19.00

A Giants nyert egy ingyen extra hazai pályás meccset a szezonban, ez mindenképp kényelmes. Leonard Williams is “hazatér”, és érdekes a Sam Darnold vs Daniel Jones storyline is, hiszen egy évvel korábban Darnoldot is draftolhatta volna Gettleman, de inkább várt egy évet, és Jones lett a vége. Egyelőre nem igazán lehet megítélni, melyik lesz a jobb irányító… Vajon a Jets tud bármit is csinálni a szokásos jó első drive-ja után? És a Giants mit kezd az ismét kieső skill playerek hiányában (Shepard mellett Engram is harcképtelen)? Nem lesz egy magas színvonalú találkozó, de szórakoztató lehet.

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals 19.00

A Ravens az év győzelme után utazik Cincybe, jönnek még kemény meccsek ezután is, így itt lehet, hogy kicsit lazsálni fognak és nem tudják úgy felszívni magukat, ami azt is jelentheti, hogy szoros lesz a találkozó, de ebből a Bengalsból jelenleg semmit sem nézek ki. Próbálják leplezni a liga talán legrosszabb támadófalát a gyors passzokkal (Dalton a leggyorsabban szabadult a labdától a ligában idén), ami nem igazán sikerül, ráadásul most Ryan Finley-vel a center mögött minden bizonnyal lassabb lesz a döntési folyamat. Finley egyébként egy mini-Dalton sokak szerint, de előre félünk attól, hogy épp a Ravens ellen kell bemutatkoznia ilyen borzasztó fal mögött. A Ravens pedig a túloldalon nagyon simán szétfuthatja a Bengalst.

Miami Dolphins @ Indianapolis Colts 22.05

Jeee a Dolphins megszerezte első győzelmét múlt héten! Tele a bendő, lehet szunyálni. Mondjuk a Colts támadófala ezt biztos nem engedi majd, és beledöngöli a defense-t a földbe. Egyébként érdekes, hogy teljesen ellentétes stílusú a két kezdő irányító (amennyiben Brissett kezd a Coltsban). Fitzpatrick az igazi gunslinger, aki lesz*rja az interceptionöket, akkor is belemegy a nagy dobásokba, míg Brissett nem vállal szinte semmit, de nagyon vigyáz a labdára. Ez most jól kitöltötte ezt a bekezdést, mert amúgy nem sok érdekes jutott eszembe erről a meccsről, főleg hogy még Preston Williams is kiesett a Dolphinsból.

Sunday Night Football

Minnesota Vikings @ Dallas Cowboys

Mindkét oldalnak van bizonyítanivalója az éjszaka folyamán. Kirk Cousinsnak azért, mert 6-13 a mérlege primetime meccseken (és 8-22 nem 19 órakor kezdődőkön), vagy épp 6-28 a mérlege pozitív mérlegű csapatok ellen. Most a szabadtéri meccset megúszta, ez segíthet rajta, de könnyen lehet, hogy most épp egy gyengébb periódusa kezdődött el, mert rá amúgy is jellemző volt, hogy egy ideig nagyon jó, egy ideig meg gyenge, és hát az októbere pazarra sikerült, így várható volt egy visszaesés, ami meg is történt a Chiefs ellen. Vajon most melyik arcát mutatja?

A Cowboysnak pedig azért kell bizonyítania, mert eddig csak gyenge csapatokat tudott megverni (és az Eaglest, amelyről még mindig nem tudom, mit gondoljak), az erősöktől kikapott. Warren Sharp hatékonysági mutatói szerint a Cowboys offense-é volt eddig a 6. legkönnyebb sorsolás, a Cowboys defense-é pedig a 4. legkönnyebb, ez a szezon második felére megváltozik (egyébként a Vikings offense-é volt a 2. legkönnyebb, ha már itt tartunk).

Szerkesztőségi tippverseny állása:

 1. katonadani (89-46)
 2. kronikk (88-47)
 3. jarred (85-50)
 4. leonidasz (85-50)
 5. KGYM (83-52)
 6. g495sr (83-52)
 7. kerekisti (82-53)
 8. renningan (82-53)
 9. rowi (81-54)
 10. balentin (80-55)
 11. alatriste (79-56)
 12. löfli (79-56)
 13. chester (78-57)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!