Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #11

Egy-egy kiemelkedő párosítás lesz a 19- és a 22 órás sávban is, amikért már megéri bekapcsolni a tévét/gamepasst/streamet, ezek viszik majd a prímet ebben a fordulóban, és ezeket mutatjuk meg a Kandallóban is. 

A Kandalló Pub műsorán

Houston Texans @ Baltimore Ravens 19.00, GamePass

A liga talán két legszórakoztatóbb irányítója lesz a pályán Baltimore-ban – de mindenképp a legszórakoztatóbbak közül kettő -, és sok pontos meccsre van kilátás, úgyhogy kötelező darab ez a találkozó – mivel a Sport Tv csak ismétli másnap, így tökéletes alkalom benézni a Kandallóba.

A Texans megpróbálhatna futni, mert a Ravens azt nem fogja túl jól, így ez lehetne a taktika, de ez könnyen változhat, ha a Ravens előnybe kerül, akkor pedig a kiváló secondary ellen kell majd csatába indulni – na nem mintha Watsont féltenénk ettől, főleg ha Will Fuller is vissza tud térni. A túloldalon a Ravensnek menni fog a futás, viszont az jó kérdés, hogy a tight endeknek milyen sikerük lesz a passzjátékban, ugyanis a Hollók erősen építenek rájuk, a Texans viszont idén kiválóan védekezik ellenük – persze a Ravenséhez hasonló offense-t nem láttak még, de két kiváló linebackerrel ez elméletben működhet.

New England Patriots @ Philadelphia Eagles 22.25, SportTV

Tökéletesen imitálják az NFL-nél a két évvel ezelőtti Super Bowlt, ugyanis nem csak visszavágó lesz ez, hanem mindkét félnek extra pihenőhetet is adott a liga a találkozó előtt. Másfél éve ellenben mindkét támadósor kiváló volt, most viszont egyik sem az.

Az Eagles offense oldalon a futójátékkal fölényben lehet, ugyanis a támadófal a legerősebb pontja az egységnek, a Patriots pedig elég rosszul fogja a futást idén. Persze megteheti Belichick, hogy nagyon sok embert állít a boxba, így megoldja ezt a problémát. Ha ezt megteszi, szerintem meg is nyeri a meccset igazából. A Sasok passzjátéka ugyanis minimális lesz, hiszen Jeffery sérüléssel bajlódik, de egészségesen is leradírozná Gilmore, Ertzre pedig két embert állít majd a sötét nagyúr, így a második számú tight end Goedert és a félig kezdő – félig csere futó Sanders lehet csak viszonylag potens célpont, meccset meg ennyivel nem lehet nyerni. Szóval csakis akkor lehet esélye az Eaglesnek ezen a meccsen, ha tud futni (ráadásul Ajayival Howard hiányában), egyébként simán hozza ezt a Pats.

A túloldalon is a falakban lehet az előnye a philadelphiaiaknak, főleg a nem túl jól mutató Pats támadófalat elnézve. Ellenben ha Bradyék elég sok no huddle-t fognak játszani, akkor kihúzhatják az Eagles DL méregfogát, a rotációt. Kíváncsi vagyok N’Keal Harry bemutatkozik-e, illetve hogy hogyan fog menni a passzjáték a Patsnél összességében. Rossz hír a Sasoknak, hogy Jim Schwartz védelmei eddig átlagban 35 pontot engedtek a Patriotsnak…

Red Zone

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts 19.00

Foles is back (back again)! Vicces módon övé jelenleg a legjobb PFF grade idén, mert 8 dropbackből volt egy Big Time Throw-ja. Ezt valószínűleg nem tudja fenntartani, de azért kíváncsi vagyok, hogyan áll majd neki DeFilippo offense-e. A red zone-ban valószínűleg jobb lesz a támadósor, mert ott Minshew-nak voltak hiányosságai, de kérdés, hogy tud-e majd ugyanúgy menni az offense, mint a fiatal irányítóval, és például DJ Chark ugyanolyan hatékony tud-e lenni. A Coltsnál Brissett visszatér, de Hilton még mindig nincs, és úgy tűnik ő itt a legfontosabb láncszem a gépezetben.

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Leszűrhettük Drew Brees visszatéréséből, hogy nem dobál messzire… Idén a 33 kvalifikáló irányítóból 32. helyen áll passzonkénti air yardok tekintetében (6,3), miközben Teddy Bridgewater a 33. (6,2). Ráadásul most még csak nem is dome-ban játszik, azonban fontosabb, hogy nem jó hír ez Brees fennmaradó karrierjét nézve. Viszont talán most eljön az ideje a hosszabb dobásoknak is, hiszen a Buccaneers a 3. legmagasabb passer ratinget engedi 20+ yardos passzok esetében.

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers 19.00

Bármennyire is hihetetlen, de ez lesz Matt Ryan idei első szabadtéri mérkőzése, és sokkal rosszabb számai vannak ilyen környezetben, mint dome-ban. A Falcons múlt héten feltámadt a Saints ellen, de vajon egyszeri fellángolásról van szó, vagy megverhetik a Pantherst is? Szerintem inkább egyszeri, de a tippjeink megosztottak.

Buffalo Bills @ Miami Dolphins 19.00

Most már komolyan kell vennem a Dolphins beharangozókat, de a jó Fitzpatrick teljsítmények közepette várom azt a találkozót, amikor összeomlik Fitz és megdobja a menetrendszerű sok interceptionjét. Ez akár lehet a kiváló Bills secondary ellen, habár Fitzmagic általában jól teljesít korábbi csapatai ellen. A Billst egyébként a földön meg lehetne verni, de a Dolphinsnak nincsenek meg a futói és a támadófala ehhez, így a miami melegben is buffalói győzelmet várok.

Denver Broncos @ Minnesota Vikings 19.00

A Vikings idén 4-0 hazai pályán, és minden meccsen 10+ ponttal sikerült nyernie. A Broncos szerintem le tudná lassítani az offense-t valamennyire, ha a futásra fókuszál és teletömi a boxot, de nem hiszem, hogy Brandon Allenék sok pontot tudnának feltenni még a gyengélkedő Vikings CB-sor ellen sem.

New York Jets @ Washington Redskins 19.00

A Redskinsnek van egy óriási előnye ezen a meccsen: a védőfalának dominálnia kellene a Jets pocsék támadófalát. Ezen kívül azonban nem látom a Skins fölényét, a túloldalon pedig Gregg Williams mindig is nagyon jól teljesített újonc irányítók ellen, mert olyan dolgokat tár eléjük, amiket nem láttak még, így szerintem Dwayne Haskins délutánja sem fog valami jól alakulni.

Dallas Cowboys @ Detroit Lions 19.00

Jeff Driskel kezd a Lionsban, így pedig nem hoz lázba ez a találkozó, pedig Stafforddal kifejezetten érdekes lehetett volna. Az Amari Cooper vs Darius Slay matchupot azért érdemes lesz fél szemmel figyelni.

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers 22.05

Két héttel ezelőtt egy nagyon jó és szórakoztató TNF-et raktak le elénk a csapatok, Jimmy G a legjobb meccsét játszotta például, de összességében tényleg kiváló találkozó volt. Vajon a 49ers most már jobban fel lesz készülve a Cardinals offense-re, amely egyébként az év eleji rengeteg 10 personnel helyett jóval több 11 personnelt használ (0 tight end helyett 1 tight end, ami segít a falnak is, illetve a futójátékban is)? Nagy kérdés, hogy a 9ers mire lesz képes támadóoldalon Kittle és jó eséllyel Sanders nélkül, mert nincs sok megbízható, kiemelkedő fegyvere ennek az offense-nek nélkülük.

Cincinnati Bengals @ Oakland Raiders 22.25

A Raiders nagyon jól áll jelenleg, két hét múlva pedig még jobban fog állni (Bengals után a Jets jön), azonban kicsit visszafognám a lelkesedést, mert még mindig negatív a pontkülönbsége a Fosztogatóknak (-34), ami nem az igazán jó csapatok ismérve. Ezt a találkozót persze simán hozni kell, a Bengals pocsék a játék kvázi minden szegmensében, a Raiderstől pedig sok biztató dolgot láttunk a jövőre nézve.

Sunday Night Football

Chicago Bears @ Los Angeles Rams

Két borzasztóan funkcionáló offense-t kell majd néznünk vasárnap éjjel, így minőségi támadójátékra nem számítok egyáltalán. A Bears is szenved, a Rams is szenved támadóoldalon, tényleg nem lesz ez egy látványos, minőségi támadófoci. A védelmek dönthetnek egy-egy turnoverrel, vagy leginkább TD-vel, és a Bearsnek jobb a defense-e, de a támadósorában még annyira sem tudok megbízni, mint a Ramsében.

Szerkesztőségi tippverseny

 1. katonadani (94-54)
 2. kronikk (93-55)
 3. leonidasz (93-53)
 4. kerekisti (88-60)
 5. jarred (88-60)
 6. KGYM (88-60)
 7. g495sr (88-60)
 8. chester (87-61)
 9. rowi (87-59)
 10. balentin (85-63)
 11. renningan (85-63)
 12. löfli (85-63)
 13. alatriste (83-65)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!