Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #12

Minden sávban egy borzasztóan jó meccs vár ránk! 

A Kandalló Pub műsorán

Seattle Seahawks @ Philadelphia Eagles 19.00, GamePass

Az utóbbi hetekben az Eagles védelme a legjobb a ligában több mutató szerint is, de maradjunk annyiban, hogy nagyon jó lett ez az egység a sérültek visszatérésével (teljes CB-állomány plusz Jernigan) – a nyolcadik hét óta a legkevesebb yardot engedi a gárda meccsenként (238) és playenként (4,2) is. Na ezt kellene most az MVP-formában lévő Wilsonnak feltörni, ami persze egyáltalán nem lehetetlen. A falban előnye lesz az Eaglesnek, de azért a skill playereknél már a Seahawks áll jobban, a Wilson magicről nem is beszélve.

A túloldal is érdekes, mert itt is előnyben van a falban az Eagles, habár Lane Johnson kiesésével nagy feladat hárul az újonc Andre Dillardra, aki Jadeveon Clowney-val meccsel, aki köztudottan az év végére gyújtja be a rakétákat. Skill posztokon itt is hátrányban az Eagles, konkrétan egy életképes elkapó sincs a csapatban, így még a gyenge Hawks secondary ellen sem fog olajozottan menni az offense. Ertzre lehetne játszani, de Wagner kiveheti őt (plusz simán lehet duplázni is, mert nincs más, aki veszélyt jelentene). A futójáték akár mehet is, habár itt is hiányozni fog Lane Johnson, megbomlik a fal jobb oldala, ami elit volt ebben.

Az Eagles akkor a legjobb, ha falhoz van szorítva, ez történik most is, habár egy vereséggel is ugyanaz lesz a helyzet szerintem, és a 16. heti Cowboys elleni lesz a döntő a playoff szempontjából. Valamiért Vegas az Eaglest látja favoritnak, így a köznép 82%-a a Seahawksra fogad, bár az “okosok” az Eaglesre teszik a pénzüket állítólag – én mondjuk nem tartozom közéjük.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 19.00, SportTv

Kyle Allen az utóbbi négy meccsén 3 TD-t és 9 INT-et dobott, láthatóan nem ő lesz a hosszú távú megoldás Charlotte-ban. David Tepper tulajdonos nem volt hajlandó állást foglalni abban, hogy lesznek-e változások a holtszezonban, de nem lenne meglepő a teljes felfordulás general managerestül, főedzőstül, irányítóstul. A Saints defense szerintem most elég erősen le fogja korlátozni a Panthers offense-t, a futás ellen eddig is kiváló volt az egység, a passzjáték pedig nem megy a Párducoknak most. Érdekes, hogy a Szentek támadósora így a karerejét vesztő Breesszel nem túl meggyőző, kíváncsian várom, mire lesznek képesek az év végén, de most dome-ban otthon a Panthers nem szabad, hogy gondokat okozzon.

Dallas Cowboys @ New England Patriots 22.25, SportTv

Összecsap a liga legjobb támadósora és a legjobb védelme – a Football Outsiders DVOA mutatója alapján. Az EDSR (korai downon mutatott hatékonység) előny a Cowboysnál van, tényleg kiváló ez az offense, kíváncsi leszek, mire megy a Patriots ellen. A Dallas most inkább Prescottra épít, a New England-i secondary ellen viszont nehéz dolga lesz, és lehet érdemes jobban a futásra támaszkodni, már amennyiben Zeke tud jól is játszani, amit idén nem nagyon láttunk.

A Patriotsnál viszont ott van Belichick, aki egészen hihetetlenül alakít egységén meccs közben, a negyedik negyedben konkrétan az utóbbi 9 mérkőzésből hétszer nem engedett egyetlen pontot sem! És a második negyedekben is csak 2 pont körül átlagol, ami egészen parádés. Szerintem itt az lehet a taktika majd, hogy Gilmore megy Galluppal, Coopert pedig duplázzák, így Cobbnak kell megvernie a Patset, vagy ugyebár Elliottnak.

A túloldal is érdekes matchupot hoz, hiszen a Patriotsnak nagyon nem megy offense oldalon, ellenben a Cowboys védelme is eléggé problémás. A védőfal nem elég jó, de egyébként a back seven sem, ráadásul a Dallasé a harmadik legrosszabb harmadik downos védelem a ligában. Így tehát erősség vs erősség és gyengeség vs gyengeség találkozik a pályán, a hazai pálya miatt a Patriotsnak van előnye, de nem hiszem, hogy nagy meglepetés lenne egy ‘Boys győzelem.

Sunday Night Football

Green Bay Packers @ San Francisco 49ers

Rodgers hazatér Californiába, és felállhat a kiváló 49ers passzvédelem ellen. Összességében ez a defense viszont nem olyan jó, főleg futás ellen, így érdemes lehet Aaron Jonesra koncentrálni és futtatni a labdát. Persze a másik oldalon is ez várható, hiszen gyenge a Packers futás elleni védelem, Shanahan pedig egyébként is szeret a földön haladni, szerintem itt dominálhat is a 49ers, főleg ha Kittle és az ő agresszív blokkolása visszatér – persze az ő jelenléte a passzjátékon is sokat lendítene.

Ha a Packers behúzza ezt a találkozót, akkor szinte oda is adhatjuk az első kiemelést Rodgerséknek, hiszen elég könnyű ezután a sorsolásuk. Ezzel szemben a 9ers ezzel a héttel együtt találkozik még két korábbi MVP-vel (Aaron Rodgers, Matt Ryan), a valaha volt legtöbb passzolt yarddal rendelkező irányítóval (Drew Brees) és a jelenlegi két MVP-esélyessel (Russell Wilson, Lamar Jackson). Jackson kivételével az összes irányító, akivel találkozik még idén a 49ers, játszott már Super Bowlban.

Red Zone

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons 19.00

Az 1-7-es kezdés után kiütött két csoportriválist a Falcons (55-12-re összesen), most összejöhet a triplázás! Ráadásul az utóbbi öt Tampa elleni meccsüket meg is nyerték Ryanék, így ez is mellettük szól. Érdekes, hogy Winston 2015 óta a Falcons ellen 0,36 várható pontot ad hozzá passzjátékonként, Ryan 2015 óta a Bucs ellen pedig 0,32-t, ezek már ilyen mahomesi magasságok, szóval utóbbi 4 év egymás elleni mérkőzéseik alapján nagy légipárbajra lehet számítani. De a legjobb, hogy Jameis Winstonnak vasárnap összejöhet a 100. turnovere karrierje során (most 98-nál tart, mindössze 5 év alatt).

Oakland Raiders @ New York Jets 19.00

Bombaformában a Jets! Két meccsen 52 pontot tett fel a gárda. Megy ez, mint a karikacsapás. Jó, a két ellenfél a Giants és a Redskins volt, de akkor is. A Raiders ellenben kicsit nehézkesen verte a Bengalst, ami aggodalomra adhat okot, mégis elsöprő fölénnyel tippelünk Carrékre. Alatriste mondjuk szerintem jó nyomon járhat a Jetsszel, egész jó kis hero picknek tűnik ez, hiszen a Raiders nem nyert még idén egy labdabirtoklás felett – 6-1 a mérlege, ha maximum 8 pont a különbség, ez pedig nem fenntartható -, illetve a Jetsnél az előny az EDSR mutatóban is (korai kísérletek hatékonysága). Jamal Adamset figyeljétek majd egész meccsen (már amikor a Raiders támad), mindenhol ott lesz, snap előtt és snap után is, ő lesz a legjobb játékos a pályán.

Miami Dolphins @ Cleveland Browns 19.00

Nem élvezhette ki a Browns a győzelmet múlt héten a Steelers ellen, elég nagy a fennforgás a csapat körül, de Mayfieldék szerencséjére a Dolphins érkezik, így felül lehet kerekedni a problémákon. Hosszú távon Garrett nélkül bajban lehet a védelem, de itt ez nem jelent akkora problémát, a Dolphins támadófalát még így is dominálni kellene. Támadóoldalon pedig futni kell Chubbal, illetve eddig tök jól használták Kareem Huntot, ezt tovább kell folytatni, és akkor jöhet egy újabb W. Persze amennyiben Kitchensék lábon nem lövik magukat…

Denver Broncos @ Buffalo Bills 19.00

Kivételesen fogadási tanáccsal érkezem, tessék megtenni az overt ezen a meccsen, mert Vegas kevés pontos mérkőzésre számít, pedig sok minden mutat a felé, hogy a megadott határt túllépjük Buffalóban. Az egyik legérdekesebb, hogy Brian Daboll támadókoordinátor előző héten felment a boothba koordinálni, ahonnan egyrészt jobban látta a védelmeket, másrészt hívta az up tempo játékokat, és több ideje volt Josh Allennel kommunikálni, hogy mi történik a pályán. Ez oda vezethet, hogy a Bills több pontot tesz majd fel, mint korábban, és egyébként a red zone-ban már így is elég jó volt a gárda. A túloldalon a Broncos pedig tudja majd futtati a labdát Lindsay-vel a gyenge Bills run defense ellen, haladni fog ez a támadósor is. Az már csak a pont az i-re, hogy a Broncos és a Bills a liga két legrosszabb csapata punt hatékonyságot figyelembe véve.

New York Giants @ Chicago Bears 19.00

Daniel Jones nem tud vigyázni jelenleg a labdára, így jósolhatnék egy Khalil Mack strip sacket és egy Eddie Jackson interceptiont is. A vicc az egészben, hogy még így is nyerhet a Giants, amennyiben pár nagy játékot meg tud csinálni “Danny Dimes”, hiszen a Trubisky még a Giants gyenge védelme ellen sem fog tudni rendesen haladni, a Giants támadósora pedig egyáltalán nem rossz, így szerintem bennük lehet több jó játék – kérdés ez mire lesz elég, de alatriste itt is jó nyomon van ezzel a hero pickkel, mert szerintem egyáltalán nem lesz olyan sima, mint a tippjeink mutatják.

Detroit Lions @ Washington Redskins 19.00

Egészen borzasztó a Lions védelme idén (fire Patricia!), de Haskins ellen még Slayék is jónak tűnhetnek. A Redskins új irányítója jelenleg egyáltalán nem való NFL-pályára, elveszettnek tűnik, a zsebben sem mozog jól és nem meri megdobni az NFL-szinten üres passzokat, amik az egyetemen nem számítottak annak. Nyilván nem segít rajta az offense, a támadófalemberei rá sem bagóznak, és McLaurinon kívül nincs potens elkapója sem. Rossz nézni ezt a Redskinst, de ha nagyon olcsón akartok meccsre menni, és a környéken jártok, akkor ide tényleg fillérekért be lehet jutni.

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals

Ha szereted a támadófocit, akkor nehogy ide kapcsolj! Talán a liga két legrosszabb kezdő irányítója feszül egymásnak, a skill playerek teljes hiányában, nézhetetlen lesz kis túlzással ez a két offense – ahogy volt az utóbbi hetekben is. A Steelers defense toronymagasan a legjobb egység ebben a párharcban, Watték szét fogják szedni a Finley előtt álló forgóajtó-tömeget, és megnyerik a mérkőzést.

Jacksonville Jaguars @ Tennessee Titans 22.25

A végére maradt talán a legkiszámíthatatlanabb mérkőzés… Legutóbb Minshew vs Mariota volt ebben a párharcban, most pedig Foles vs Tannehill lesz, de talán mindkét gárda a futásra fog építeni. A Titansnél van az EDSR előny, tehát Tannehillék hatékonyabbak első- és második kísérletekre, ami sokszor sokat elárul a meccs kimeneteléről, de Foles kapcsán ebben az offense-ben még nincs elég adatunk, hogy messzemnő következtetéseket vonjunk le. Fogalmam sincs, mit várjak ezen a találkozón, totál kiszámíthatatlan az egész, így a kevésbé “népszerű” tippet vállaltam be, bye weekről idén nem jönnek vissza jól a csapatok.

Szerkesztőségi tippverseny állása:

 1. kronikk (106-56)
 2. leonidasz (105-57)
 3. katonadani (105-57)
 4. rowi (101-61)
 5. g495sr (101-61)
 6. KGYM (100-62)
 7. jarred (98-64)
 8. renningan (98-64)
 9. kerekisti (96-66)
 10. löfli (95-67)
 11. balentin (94-68)
 12. chester (94-68)
 13. alatriste (94-68)

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!