Connect with us

Összefoglaló

Futott a Colts, interceptionöket dobált Winston, hajt a nyeretlen szezonra a Bengals

A Colts szétfutotta a Jaguarst, Winston ismét maga alatt vágta a fát, a Bengals tovább hajt a nyeretlen szezonra, a Redskinst pedig még a Jets is meg tudja verni. 

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts 13-33  

A 11. hétig kellett várnunk arra, hogy a Colts egy olyan meccset játsszon, ahol a végeredmény nem hét ponton belül van. Brissett visszatérésével az offense magához tért, és a Csikók először nyertek T.Y. Hilton nélkül, így már 1-7 a mérlegük az első számú WR nélkül.

A Jaguarsnál nagy gondban lehettek, hogy kitalálják a mérkőzés előtt ki legyen a kezdő irányító. Foles felépülésével el kellett dönteni, hogy a franchise QB-nak igazolt 2018-as Super Bowl MVP vagy az újonc Minshew kezdjen a Colts ellen, aki a szezon eddigi részében remekül helyettesítette Folest. Végül a rutin mellett döntöttek, és nem az irányítón múlt a sima vereség.

A döntés a futásoknál volt. A Jaguars futás elleni védelme rég nem látott magasságokba emelte a Colts running offense-t. Még soha nem volt olyan az indianapolisi csapatnál, hogy két RB is 100 yard fölé kerüljön ugyanazon a meccsen. A Jacksonville ellen Marlon Mack 109 yardig, Jonathan Williams pedig 116 yardig jutott. Az összesen 264 futott yard pedig az elmúlt 15 évben a legtöbb – 2004-ben a Bears ellen jutottak el 275-ig Edgerrin James vezetésével.

A másik oldalt a futás nem indult be, mindössze 29 yardig jutott a Jaguars, bár szinte végig hátrányban voltak, így nem is annyira erőltették Fournette-et. Sokakban felmerült a kérdés, hogy mi lesz a remek szezont futó DJ Chark sorsa Minshew nélkül. Megkaptuk a választ, hogy a kémia Folesszal is működik, 8 elkapásból 104 yardot és 2 TD-t szerzett a fiatal elkapó.

A Jaguars védelme igazából csak pass rushban volt jó, a remek Colts O-line ellen három sacket értek el és többször Brissett menekült meg a védők karmai elől. A másik oldalon Justin Houston hatodik meccse óta szerez legalább egy sacket, ezzel beállította eddigi karrier rekordját. Rock Ya-Sin megszerezte profi karrierje első interceptionjét, Bobby Okereke pedig egy kétpontost vitt vissza az egész pályán át.

Vezéráldozattal is járt a Colts győzelme, hiszen Marlon Mack eltörte karját – még nem tudni, pontosan mennyi időt kell kihagynia. Győzelmével a Colts visszavette vezetést az AFC Southban és 3-0-val áll csoportellenfelek ellen, a  Jaguars pedig 4-6-os mérleggel próbálkozhat a felzárkózásra.

(kronikk)

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers 34-17

Nehéz meccset nyerni, ha négy interceptiont dob az ember. A Buccaneers szurkolói hozzá lehetnek már ehhez szokva Jameis Winstonnal, aki idén is vezeti az eladott labdák ranglistáját, ma néggyel növelte első helyét, így már 18-nál jár. Tegyük hozzá, hogy egész nap terrorizálta őt a Saints front 7-je, folyamatosan nyomás alatt volt, 12-szer ütötték meg, kétszer sackelték és sokszor checkdownokba vagy még inkább elhamarkodott dobásokba kényszerítették bele – ennek pedig általában nincs jó vége Winstonnál.

 

A Buccaneersnél offense oldalról Cameron Brate-et lehet kiemelni, aki 10 elkapásból 73 yardot szerzett, ezzel csapata legjobbja volt. Az újonc Scotty Miller is jól játszott, 71 yardot tett fel a táblára és majdnem megszerezte első TD-jét is. A túloldalon szokásosan a Michael Thomas-Alvin Kamara kettős vitte hátán a csapatot. Előbbi 114 yardot kapott el egy TD kíséretében, és ha így folytatja, megdönti Marvin Harrison egy szezonban bemutatott elkapások rekordját. Kamara az utóbbi hetek sérülései és gyengább játéka után most ismét tündökölt és 122 scrimmage yardot adott hozzá a statisztikai lapjához. A Saints pedig ezzel maga mögött hagyta a múlt heti Falcons elleni zakót és most ténylegesen önmagára hasonlítva hozott le egy csoportmeccset.

(katonadani)

Cincinnati Bengals @ Oakland Raiders 10-17

Folytatódik tovább a Bengals menetelése az 1/1 felé, Oaklandben sem sikerült nyerni. A Raiders pedig szépen csendben utolérte a Chiefst az AFC Westben és minden esélye megvan a rájátszásra.

A Bengals kezdésnek kicsit ráijesztett a Raidersre, hiszen második támadásából Joe Mixon futott egy touhdownt, de itt meg is állt a tudomány és úgy játszottak tovább, mint aki az 1/1-re esélyes. Finleynek nem volt könnyű estéje, a fal előtte nem tudta megvédeni, ezért öt alkalommal is földre vitték. Egy újonc irányítót pedig pont az O-linenak kéne segítenie, hogy megszerezze az önbizalmát, de ez Cincinnatiben nyilván nem fog idén működni. Finley 115 passzolt yard mellett, egy alkalommal adta el a labdát.

A Raiders offense pedig megint az újonc futóról, Josh Jacobsról szólt. A mérkőzés elején egyszer elvesztette a labdát, de ez sem ingatta meg önbizalmát. 23 próbálkozásból 112 yardot sikerült elérnie az Alabamáról érkező RB-nek. Irányváltásaival sokszor nem tudnak mit kezdeni a védők, szép karrier előtt áll a fiatal futó.

Derek Carr is jó formában volt a Bengals ellen: 292 yardja mellett 86%-os pontossággal passzolt. Egy futott TD-je mellett Moreau-t is megtalálta az end zone-ban (bár amennyire üresen volt az újonc TE, bárki meg tudta volna neki passzolni).

A sackeket és az irányítóra helyezett nyomásgyakorlást sokan a negyedik helyen kiválasztott Ferrelltől várták a Raidersnél, ennek ellenére a szintén újonc Maxx Crosby sokkal jobban mozog, mint csapattársa. A Bengals ellen a csapat öt sackjéből négyet önmaga vállalt magára.

Győzelmével a Raiders 6-4-gyel áll és már csak az egymás elleni eredmény miatt van a Chiefs mögött, a Bengals pedig elszenvedte 10. vereséget és szélsebesen hajt az 1/1 és a 0-16-os szezon felé.

(kronikk)

New York Jets @ Washington Redskins 34-17

Valami elindult New York zöld felén, a csapat Darnold visszatérése után elsőre még kissé döcögve indult, de most már sorozatban itt a második győzelem. Talán mégse volt olyan rossz ötlet megerősíteni a munkájában Gase-t – mondhatnánk, ha nem tudnánk hogy az ellenfél a Gianst és a Redskins volt, amelyeknek együtt van annyi győzelmük, mint most már a Jetsnek (3).

Természetesen a Dolphins elleni vereség után már annak is örülni kell, ha a csapat dominál egy rosszabb gárdát, amit most mind offense, mind defense oldalalon elért a Jets. Sam Darnold közel 300 yardot dobott és karrierje során előszőr 4 TD-t is kiosztott.Több TD passza is nagyon szépre sikeredett, a legemlékezetesebb talán a Robby Andersonal való összjátéka volt. Elsősorban az ünneplés miatt.

Darnoldon kívül érdemes kiemelni, hogy a támadófal időnként egész szépen dolgozott előtte, az elkapó gárdából pedig ezúttal Ryan Griffin és Jamison Crowder emelkedett ki 5-5 elkapással és összesen 180 yarddal.

Azonban nem csak Darnold csillogott. Az előző héten az eladása körüli botrányra egy AFC hét védője címmel válaszoló Jamal Adams ismét bejelentkezik a címre. Három alkalommal is sackelte Haskinst, ami egyrészt dícséri Adams kvalitásait (aki ha nem a Jetsben játszana lassan elő-elő kerülne a neve az év védő játékosa díj egyik esélyeseként is) valamint Gregg Williams védőkoordinátort is, aki remekül használja a liga talán legjobb safetyjét.

Itt egy remek összegzés mit is jelent Jamal a csapatának:

A Redskins oldaláról kevesebb pozitívumot lehet kiemelni. Azt azonban mindenképp, hogy végre megszakadt a 16 negyeden át tartó sorozat, amikor is nem tudtak touchdownt szerezni. A sort Derrius Guice törte meg, akinek nagyon kijárt már a siker azok után, hogy draftolása óta kis híján az elmúlt másfél évben végig sérült volt.

A Guice-nak kiosztott TD-n kívül a garbage time-ban Haskins adott egy másik hatpontost érő passzt is Jeremy Sprinkle-nek, így tudta pozitívra kozmetikázni a TD/INT mutatóját.

A csapat védelem továbbra se hiszem, hogy olyan rossz lenne, mint amit a mérleg mutat. Kerrigan ismét jó napot fogott ki és a Skins frontja egész jól tudta kordában tartani Bellt. De amíg az első három negyedben összesen 3 pontot szerez a támadósor, addig hiába van egy közepes védelmed.

A jó hír a csapat számára, hogy már csak kevés van hátra a szezonból és látva az elkövetkező sorsolást nem kell aggódni, hogy kikerülnének a top5 (top3) pickből az áprilisi drafton.

(alatriste)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!