Connect with us

Beharangozó

Idén is van miért hálát adnunk az NFL-nek – Hálaadás napi beharangozók

A tavalyi után kevésbé fontos mérkőzésekkel érkezik a Hálaadás az NFL-ben, de az idény végéhez közeledve meg kell becsülnünk minden mérkőzést és hálát kell adnunk minden csapatnak, hogy már a hét közepén, hazánkban is nézhető időben érkeznek a mérkőzések. Senki ne felejtsen el időben ellógni a munkából, mert már 18:30-kor megindul a focidömping.

 

Chicago Bears @ Detroit Lions 18:30

 

A szokásoknak megfelelően az NFC North két csapata találkozik a Lions pályáján, sajnos az elmúlt évekkel ellentétben már szinte tétnélküli mérkőzésen.

 

Egy név, aki eldöntheti a Bears oldaláról: Khalil Mack

 

A chicagói defense messze nem olyan félelmetes, mint tavaly, de még így is ők próbálják magukkal vonszolni a támadókat az idei évben. A Lions támadósor Stafford kiesése után nem csak akadozik, de valósággal vánszorog, így Macknek nagy mérkőzése lehet a mai. A megszokottól eltérően Mack számai visszaestek, de a ProFootballFocus kimutatása alapján még így is 52 nyomásgyakorlást és 7 sacket harcolt ki, amelyek top10 közeli adatok. Driskel számai alapjáraton is pocsékak, de ha nyomás alá kerül, akkor kritikán aluliak. Mindössze a passzai 38.9%-a pontos, próbálkozásonként pedig 5 yardot sem halad, így ha Mack a várakozásoknak megfelelően sakkban tartja, semmi esélye nem lesz a hazaiaknak.

UPDATE: Driskel helyett David Blough fog kezdeni a Lionsben. 

 

 

Egy név, aki eldöntheti a Lions oldaláról: Trey Flowers és Devon Kennard

 

Kevés kellemes pont van a Lions játékában, de Flowers és Kennard duója egyike azoknak, akik még tarthatják a lelket a szurkolókban. Flowers ugyan nem tudja a tavalyi teljesítményét túlszárnyalni (kisebb sérülése miatt ráadásul még bizonytalan a játéka is) , de ketten együtt, így is 72 nyomásgyakorlásnál és 11 sacknél járnak. Nem jó hír ez Trubisky számára, mert nyomás alatt hasonló számokat produkál, mint Driskel, sőt neki igazából jelentős nyomás sem kell, hogy képes legyen hátba lőni saját csapatát. A kezdő irányítók közül az ő labdái teszik meg a legkevesebb yardot próbálkozásonként és ő a legpontatlanabb is. Nem fogja segíteni, hogy kezdő tackle-je, Bobby Massie sérülés miatt kihagyni kényszerül a találkozót, így Flowersnek nagy napja lehet.

 

Mi várható?

 

Hatalmas védőcsata, kevés pont és főleg futójátékra alapozott támadófutball. Ebben egyébként egyik csapat sem remekel, a Bears a negyedik (78.5 yard), a Lions a tizenötödik (105.6 yard) legkevesebb futott yardot átlagoló csapat és a hazaiak is csak az utóbbi időben, Bo Scarbrough előretörése óta javítottak a statisztikáikon. A Bears azonban elég keményen fogja a futást, mindössze 96.8 yardot engednek mérkőzésenként (8. legjobb), így a Lions egyetlen fegyverét is el tudják lehetetleníteni. Én egy szűk Maci sikert várok, de nem sok ünnepelnivalója lesz a vendégeknek sem.

 

Buffalo Bills @ Dallas Cowboys 22:30

 

A nap egyetlen mérkőzése, ahol még mindkét csapat számára igazán nagy a tét, mert a Dallas a csoportelsőségért, a Bills pedig a Wild Cardért van hatalmas harcban, így egyiküknek sem megengedhető a bukás.

 

Egy név, aki eldöntheti a Bills oldaláról: Josh Allen

 

Allen folyamatosan fejlődik, amióta a ligában van, de a passzjátéka még mindig hihetetlenül inkonzisztens. Ellenben a lábai olyan segítséget nyújtanak, amik ellen továbbra is nehéz védekezni. Az összes irányító közül csak Lamar Jackson és Kyler Murray futott több yardot nála (mindketten több kísérletből), de ő futotta a legtöbb touchdownt, valamint az első ütközés után messze neki van a legjobb yardátlaga. A ProFootballFocus adatai szerint 3.8 yardot átlagol az első szerelési kísérlet után, ami nem csak az irányítók között toronymagasan első, de a stabil kezdőfutók közül is csak Derrick Henry előzi meg. A Cowboys futásvédelme közepes, mérkőzésenként kicsit több mint 100 yardot enged, így kulcsfontosságú párharc lehet ez.

 

 

Egy név, aki eldöntheti a Dallas oldaláról: Michael Gallup

 

Amari Coopert múlt héten egy ex-Bills játékos, Stephon Gilmore teljesen kivette a játékból. Most hasonlóra készül Tre’Davious White is. Ha pedig sikerül, akkor láthattuk, hogy a Cowboys offense teljesen meg van lőve. Ezért lesz nagyon fontos, hogy Gallup fellépjen, mert Coopertől most sem várok nagy mérkőzést, így a társaknak kell előrelépni. A Dallas fiatal elkapója egyébként szépen fejlődik, elkapás utáni yardokban például már így is kiemelkedő, de még nem kapja meg a megfelelő targetmennyiséget. A Bills ellen ez jobb időjárási körülmények között változhat és csapata egyik sikerkovácsa lehet.

 

Mi várható?

 

A Dallas várhatóan próbálja stabilizálni a támadójáték a mérkőzése elején sok futással, de a Bills front7 kiemelkedő formában játszik így nem lesz könnyű dolguk. Egy elit offense és egy elit defense találkozik, amelyekből ritkán jön ki előbbi jobban. A mérkőzést inkább a túloldali párharc fogja meghatározni, ahol Josh Allen limitációja lesz a fő feladat. Ha sikerül a scramble-jeit megfogni, akkor a Bills támadójáték nem lesz képes feltenni elég pontot és a hazaiak behúzhatják az összecsapást.

 

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons 02:20

 

A Falcons számára már tét nélküli a mérkőzés, hacsak az nem elég tét, hogy még egy ilyen rossz szezonban is kétszer sikerülne verni a legnagyobb riválist. A Saints ellenben a kiemelés mellett a visszavágásra is hajt, így parázs összecsapás várható.

 

Egy név, aki eldöntheti a Falcons oldaláról: Calvin Ridley

 

Julio Jones kisebb sérülésekkel bajlódik, Sanu már rég nincs a csapatnál, Hooper pedig még mindig nem bevethető. Így az egyetlen potens célpont Ridley, aki egyelőre megbirkózik a teherrel. Az elmúlt két mérkőzésen 14 elkapásból 228 yardot és 2 TD-t szorgoskodott össze. Marshon Lattimore sérüléssel bajlódik és több mérkőzést is ki kellett hagynia, de várhatóan a Falcons ellen visszatérhet. Nagy szüksége is van rá a vendégeknek, mert nélküle Ridley (és Jones) ellen nem igazán van ellenszer.

 

 

Egy név, aki eldöntheti a Saints oldaláról: Patrick Omameh

 

A liga egyik legjobb bal oldali tackle-je, Terron Armstead sérülést szenvedett és több hét kihagyás vár rá. Helyére Omameh szállhat be védeni Brees vakoldalát. Ez még a Falcons nem túl acélos passzsiettetése ellen sem életbiztosítás. Ráadásul Armstead a futásblokkolásnál is nagyon hiányozhat, ami különösen sokat jelenhet, mert Kamara még mindig nem tűnik 100%-osnak.

 

Mi várható?

 

Pontszerzés szempontjából a Saints nem igazán esett vissza az év eleje óta. Ellenben védekezésben egyre inkonzisztensebb a gárda és ez még a sérülésekkel tizedelt Falcons ellen is sokba kerülhet. Én az elmúlt találkozóval szemben most egy sokpontos összecsapásra számítok, mert a hazaiak oldalán sok a rontott szerelés a védelemben, a Saints pedig ezer fokon pörög, de a vendégek oldalán sem minden klappol és Falconsnak meg úgy sincs sok öröme már ebben az idényben, mint behúzni ezt a találkozót.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!