Connect with us

Hír

Így nézhet ki a 17 meccses alapszakasz

Egyre valószínűbb, hogy a jövőben 17 meccses alapszakaszokat láthatunk majd az NFL-ban, a liga erre törekszik és a játékosok szakszervezetének egyes részeiben is nyitottak erre. Az NFL formálisan januárban, az alapszakasz lezárultával fogja prezentálni ajánlatát a játékosok felé, amikor jobban ráérnek ezzel foglalkozni és tárgyalni. A liga régóta foglalkozik már az üggyel és vizsgálja, hogyan lehetne a legjobban megoldani, de most lesznek bevonva a játékosok is a folyamatba, és azt remélik, hogy a Super Bowlig meg is tudnak állapodni – írja Jason La Canfora.

Az NFL ennek érdekében hajlandó enyhíteni a marihuánával kapcsolatos szabályozásán és Roger Goodell beleszólásán az off-field ügyekkel kapcsolatos eltiltások és nyomozások kapcsán, hogy létrejöhessen a meghosszabbított alapszakasz, ami az előszezon kétmeccsre történő redukálásával is járna – az NFL emellett igyekezne támogatni a csapatok közti nyilvános edzőmeccseket bírókkal együtt NFL-stadionokban, ami a nézők számára ingyenes megtekinthető lenne.

A javaslat szerint továbbra is Labor Day után kezdődne az alapszakasz, mint eddig, a Super Bowl viszont február utolsó hétvégéjére csúszna át. A plusz egy alapszakaszmeccs mellé még egy bye weeket kapna minden csapat egyébként, illetve az ajánlat tartalmazna plusz egy wild card meccset is mindkét konferenciában (de nem lenne kéthetes wild card kör). Erről egyelőre pontos információk nincsenek, de ezek szerint nőne a playoff-csapatok száma is. Az is jó kérdés egyébként, hogy az alapszakaszban a plusz egy meccset kivel játszanák a franchise-ok.

Minden csapatnak a plusz egy meccse egyébként “out-of-market” kerülne megrendezésre, tehát semleges helyszínen és főleg külföldön. Ez megnyitná a kaput a nyolcmeccses londoni szezonnak (így lehetne szezonbérletet venni, amiben legalább két Jaguars meccs lenne), de Írország, Németország, Mexikó és Brazília is opció lehet, illetve abban is gondolkodik a liga, hogy például Hawaii-n, vagy az Alabama, illetve a Notre Dame egyetemének pályáján legyen találkozó, ezen kívül néhány kanadai város is beletartozhat ebbe a szórásba.

Az NFL megnövelné a rosterek méretét a plusz két hétnyi szezon miatt, és lejjebb vinné az akkreditált szezonnak számító határt is a meccsek tekintetében.

Azt még meglátjuk, pontosan hogyan fogadják a játékosok a javaslatot, de a hangulat pozitív és optimista ezzel kapcsolatban egyelőre.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!