Connect with us

Hír

Jim Brown az első név az NFL All-Time csapatban

Az NFL a 100. évfordulójára idén összeállít egy 100 játékosból és 10 edzőből álló NFL All-Time csapatot, amelynek első tagját meg is tudtuk. Ő pedig nem más, mint Jim Brown, a legendás futó – egyhangúan szavazták be az All-Time csapatba.

Brown kiváló focista, kosaras és lacrosse játékos volt a Syracuse Egyetemen, de még tízpróbázott is. Az NFL-ben erejéről, sebességéről és egyensúlyáról volt híres, és a valaha volt egyik legjobb játékos lett 9 ligában eltöltött éve alatt. Nyolcszor vezette a ligát futott yardokban, meccsenkénti karrierátlaga pedig meghaladja a 100 yardot, egyedüliként a történelemben – 54 évvel visszavonulása után sem tudta még senki megdönteni ezt a rekordját. Karrierje során megdöntötte az egy meccsen és az egy szezonban futott yardok rekordját is, előbbi 237 yardot jelentett és 10 éven keresztül senki nem tudta megdönteni, utóbbi pedig 1527 yardot jelentett, de mindössze 12 meccs alatt! Háromszor is MVP lett nem mellesleg.

Visszavonulásakor az alábbi rekordokat birtokolta: legtöbb futott yard egy szezonban, legtöbb futott yard egy karrier alatt, legtöbb futott TD, legtöbb total TD, legtöbb all-purpose yard. Igazi legenda.

(via NFL)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!