Connect with us

Hír

Jöhet a London Chargers?

A Chargersnek nem igazán jött be egyelőre a Los Angelesbe költözés, és Vincent Bonsignore (TheAthletic.com) információi szerint a franchise jelölt lehet egy londoni költözésre, amivel az első állandó tengerentúli csapat lehetne.

A Chargers elhivatott az LA-be és jövőre az új, 4,5 milliárd dolláros otthonba költözés kapcsán, azonban a szurkolói bázis nincs meg, és ha az NFL megkeresné a csapatot a relokáció ötletével, mindenképp megfontolnák a dolgot, legalábbis Bonsignore információi szerint. Az NFL-nél aggódnak a Chargers Los Angeles-i jövője kapcsán, hiszen a Rams jóval nagyobb bázist tudott kiépíteni magának, míg a Chargers kis stadionja tele van vendég szurkolókkal.

A döntés megkönnyítseképp az NFL akár kifizethetné a 650 millió dolláros relocation fee-t, amivel még tartozik a franchise az LA-be költözésért, illetve át is kerülhetne az AFC Southba vagy az AFC Eastbe – ebben az esetben a Texans átkerülne az AFC Westbe, a Miami pedig az AFC Southba.

Persze sokak szerint a Jaguars Londonba költözése még mindig valószínűbb opció – például eleinte egy 4 meccs Londonban, 4 meccs Jacksonville-ban felállással -, és állítólag Shad Khannak, a Jaguars tulajának előjoga van a költözésre, így tehát előbb neki nemet kellene mondania, és csak utána mehetne a Chargers. A PFT mindeközben arról spekulál, hogy ez a kiszivárogtatott információ arra lehet jó, hogy megkösse Khan kezét és felgyorsítja a Jaguars Londonba költözésének folyamatát.

Ráadásul a Chargers bárhová költözésébe a Ramsnek is bele kell egyeznie, ugyanis 20 éves bérleti szerződést írtak alá a csapatok az új stadion kapcsán, a költségeket figyelembe véve pedig ez sem tűnik egy túl valószínű opciónak.

UPDATE:

Dean Spanos, a Chargers tulajdonosa így kommentálta a franchise Londonba való költözéséről felröppent pletykákat:
 
Nem megyünk Londonba. Nem megyünk sehová. Kib***ott sokáig tervezünk LA-ben maradni. Ez a egész egy kib***ott bullshit.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!