Connect with us

Összefoglaló

Kilapított Sajtfejek, megsemmisült Fosztogatók, repülésre képtelen Sasok

Óriási verést mért a Packersre a 49ers, nagyon csúnya meccsen nyert a Seahawks Phillyben, a Raiderst alaposan kiütötte a formába lendülő Jets, a Bills pedig szinte lenullázta a Broncost. 

Green Bay Packers @ San Francisco 49ers 8-37

Nagyjából egy-másfél perc után látni lehetett, mi lesz ebből a mérkőzésből. A harmadik támadójáték során ugyanis a 49ers védelme kiütötte Aaron Rodgers kezéből a labdát, meg is szerezte azt, majd egy játékkal később Tevin Coleman be is futott a célterületre. Aztán a következő 58 percben sem indult be a Packers…

Mindössze egy TD-t tudott szerezni a Rodgers vezette egység, az épp Davante Adams idei első hatpontosa lett – majd ő kapta el a kétpontost is, így összejött neki egy octopus. Ezen kívül azonban a 49ers védelme megsemmisítette a Sajtfejek támadósorát. Az 5 sacket jegyző defense brutális volt, Armstead és Bosa is óriásit játszott a falban, DJ Jones és Buckner is jól nyomta, a linebacker-sorból Fred Warnert kell kiemelni, a secondary pedig Witherspoon, Sherman és Ward vezetésével szinte lenullázta az elkapókat. Érdemes kiemelni, hogy Bulaga sérülésével Bosát gyorsan átmozgatták a túloldalra, hogy a cseretackle ellen meccselhessen, ez pedig halálos fegyvernek bizonyult.

Rodgersnek ez volt talán élete legrosszabb meccse, mindössze 3,2 yardos átlaggal dobált, aminél rosszabbat még sosem ért el, a 104 yardja pedig a legkevesebb evör egy irányítótól 20+ sikeres átadás mellett. Teljesen megfojtotta Robert Saleh egysége a Green Bay-i támadósort, ha valaki szereti a jó védőfocit, akkor ezt élvezet volt nézni.

A Packers mindössze egy harmadik kísérletet oldott meg, a 49ers azonban sokszor el sem jutott harmadik kísérletig. A meccs egy pontján 0/19 volt a két csapat összesített harmadik kísérletes mutatója, ám akkor a 49ers már feltett 30 pontot a táblára. Ez ugyebár azt jelenti, hogy a puntokat kivéve nagyon jól haladt a csapat első- és második kísérletre, teljességgel elkerülte a harmadikokat – ezért is ennyire sikeres egyébként a 49ers idén. Ki kell emelni azt is, hogy left tackle-t cserélt meccs közben a 49ers, Justin Skule-nak nem ment a játék Joe Staley helyén, vele 19 játékból 41 yard jött össze, majd beállt Brunskill, akivel 14 játék alatt 142 yardot haladt az offense és háromból háromszor TD-t szerzett.

Garoppolónak nem volt különösen nehéz dolga, a fala általánosságban jól megvédte – habár Za’Darius Smith tudott problémákat okozni az elején -, az elkapói pedig üresen találták magukat. A visszatérő Kittle-nek nagy napja volt, az újonc Deebo Samuel is szállított egy hosszú TD-t, és a futójáték is 5,1 yardos átlaggal működött.

Nem tudom, hogyan áll jelenleg a közvélemény a 49ers idei sikeréhez, lehet, hogy még ez a győzelem sem volt elég az emberek meggyőzéséhez, de ez egy borzasztóan jó csapat – a következő két hétben lehet még többet bizonyítani a maradék kétkedőknek, a Ravens és a Saints jön, mindkettő idegenben ráadásul. A Packersnek könnyű a hátralevő sorsolása (csak egy pozitív mérlegű csapat maradt a menetrendben) és nem kell lemondani a pihenőhétről, azonban jobban teszik Rodgersék, ha Kaliforniát elkerülik, vagy mondjuk a Bosa-testvéreket, ugyanis 3 vereségükből kettő született a Chargers és a 49ers otthonában.

(katonadani)

Seattle Seahawks @ Philadelphia Eagles 17-9

Hát ez egy borzasztóan csúnya meccs volt. Összesen 26 labdabirtoklás volt a találkozón, ebből csak négy végződött pontszerzéssel – 11 punt, 7 turnover, 2 turnover on downs, 2 térdelés.

Az Eagles offense meglehetősen pocsék és nézhetetlen jelenlegi állapotában. Persze hiányzott Howard, Jeffery, Agholor és Lane Johnson is, plusz Brandon Brooks is gyorsan kivált egy betegséggel, de akkor is. Wentz élete egyik, ha nem a legrosszabb meccsét hozta le, és erre nem lehet kifogás, hogy nehezek a körülmények, ez önmagában kiábrándító volt. Érthetetlen elrontott dobások, siettetett passzok, örökkévalóságig várakozások a zsebben, interceptionök, fumble-ök, minden ami kell.

Persze az összetákolt támadófal sem tudta megvédeni – az első körös Dillardot le kellett ültetni, annyira nem tudott a jobb szélen játszani -, pedig nem egy világverő pass rush jött szembe, főleg Clowney nélkül, mégis elitnek tűnt az Ansah-Ford-Reed-Green vezette DL. Ebben Wentz is benne van egyébként, vonzza magára a nyomást. Meg persze az elkapók sem tudnak elszakadni egy centire sem, a tight endek mögött a legtöbb targetet az a Greg Ward kapta, akit a meccs előtt hoztak fel a gyakorlócsapatból – ő tűnt a legéletképsebbnek az összes közül, ez is sokat elmond a jelenlegi helyzetről. A Hawks nyilván nem is tisztelte a WR-eket és teletöltötte a boxot, amivel a futójáték is meghalt. Túlragoztam, de a lényeg, hogy nézhetetlen jelenleg az Eagles támadósora, a Seahawks defense pedig ezt kihasználva nagyot játszott, minden szinten kiválót nyújtottak.

A túloldal sem mutatott valami jól egyébként, Russell Wilson nem volt MVP-formában. Az Eagles védelme jól teljesített, hatszor sackelte az irányítót, és a 17 pont elég júl mutat a defense-nek, azonban hozzá kell tenni, hogy a Hawks is segített ebben, DK Metcalf dropjával és Wilson érthetetlen túldobott passzával (Hollisternek az endzone sarkába) 11 pontot hagyott fenn a táblán a seattle-i együttes. Lockett alig tudott játszani sérülése miatt, nyilván ez is rányomta a bélyegét kicsit a passzjátékra, de a trükkös játékból összehozott TD zseniális volt.

Emellett ki kell emelni Rashad Pennyt, aki három 20+ yardos futást is megeresztett, ebből az egyik egy 57 yardos TD lett (Darby szerelési kísérletét azért kiemelném itt). A korábbi elsőkörös futó 129 yarddal zárt 14 futásból, és szükség is volt rá, mert Carson gyenge volt.

Az Eaglesnek a helyzete a rájátszás kapcsán nem romlott olyan szempontból, hogy továbbra is a Cowboyst kell megverni a 16. héten, illetve hozni a kötelezőt négy alkalommal bottom5 csapatok ellen – azonban ilyen játékkal még azt sem mondanám, hogy azok a meccsek fixek. A Seahawks tovább tapad a 49ersre, van is még egy egymás elleni meccsük, így meglehet még a csoportgyőzelem és akár a pihenőhét is.

(katonadani)

Oakland Raiders @ New York Jets 3-34

A 12. hétre elérte a Jets, hogy megszerezze tavalyi győzelmeinek számát a 2019-es szezonban. A Dallas elleni sikerhez hasonlóan ezúttal is egy esélyesebb, rájátszásért küzdő csapatot sikerült megverniük.

A javuló formát mutató Jetsnél ez a győzelem már csak azért is nagy szó, mert a csapat fizetési keretének 25%-a van a sérültlistán – ami a legmagasabb a ligában. A Giants és a Redskins legyőzése után zsinórban harmadik mérkőzésen szerzett pontosan 34 pontot a Jets és kezdett el egyre komolyabb életjeleket mutatni az Adam Gase által vezetett támadósor.

Az irányítójára szabott playhívások eredményeként kevés jobb formában lévő játékos van az NFL-ben jelenleg Sam Darnoldnál. A másodéves quarterback idén másodszor került 300 yard fölé, passzolt 2 TD-t, egyet pedig maga futott meg. A mérkőzés jelenete egy riverse-szel ötvözött flea flicker játék volt közte és Robby Anderson között.

A kivégzéshez persze kellett egy remekül játszó védelem is, amiből a picksixet szerző Brian Poole-t vagy a 3 negatív yardos szerelést jegyző Arthur Maulet cornert érdemes kiemelni.

A Raiders oldalán semmi sem akart összeállni a meccs elején. Pár kérdéses bírói ítélet mellett többször kulcspillanatban droppoltak az elkapók. A gyors hátrány miatt ráadásul el kellett távolodni a saját játékuktól, így végül az offense legjobbja, Josh Jacobs csak 10 futással zárt 34 yardért. A mérkőzés vége felé – amikor már nagyjából mindegy volt – Grouden úgy döntött, hogy megnézi mit tud a csere irányítója Mike Glennon, aki a kevés idő ellenére 3 fumble-t is összehozott, amiből egyet el is vesztett.

A Raidersre egy hét múlva se vár könnyű mérkőzés a pihenő hétről jövő Chiefs ellen, míg a Jets a továbbra is nyeretlen Bengalshoz látogat.

(alatriste)

Denver Broncos @ Buffalo Bills 3-20

Hozta hazai pályán a kötelezőt a Buffalo, könnyedén verte a Denvert a két Allen kezdő QB meccsén. Brandonnak nagyon gyenge napja volt, ezen nem segített a hatalmas szél, amiben játszani kellett, összesen 10 jó passza volt, és mivel végig hátrányban voltak, nem építhettek folyamatosan a futásra, bár egy-két drive-ban mutattak biztató jeleket. Rengeteg homály passza volt, abból egyet le is szedett Tre’Davious White, és a támadófal sem segítette, többször is harmadik kísérletnél sackelték, Shaq Lawson kétszer is blokkolatlanul mehetett rá. Joshnak sem volt kiemelkedő mérkőzése, de a Billsnél legalább a futás működött, csak az első félidőben 144 yardot szereztek a földön. A Buffalo irányítójának is volt egy csúnya eladott labdája, viszont a negyedik negyedben egy csodálatos TD passzal döntötte el a találkozót, amit először nem is adtak meg a játékvezetők, Sean McDermott challenge-e után viszont megváltoztatták a döntést.

Josh Allen lett az 5. irányító, akinek sikerült 1000 futott yardot összehozni karrierje első 23 meccse alatt. Singletary 100 yard felett zárt, Frank Gore pedig megelőzte Barry Sanderst az örökranglistán, a veterán futó most 15 289 yarddal áll.

A Denver támadósor terített betli volt, a védelem sokáig 6 ponton tartotta a Billst, de csodára ők se voltak képesek, jövő héten a Chargers ellen javíthatnak, bár elég kilátástalannak tűnik ez az Allen projekt is. A Bills pedig tovább küzd az egyik AFC Wild Card helyért, ráadásul a Raiders veresége miatt most lépéselőnybe is került, a csapat pedig már csütörtökön a Cowboys ellen játszik a Hálaadás-napi program 2. meccsén.

(löfli)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!