Connect with us

Összefoglaló

Még egyszer nem követjük el ugyanazt a hibát…

Hatalmas vihar támadt a mexikói fennsíkon, ami egy békés indiánklán szállásterületén száguldott át. A villámokat szóró vihar elől az indiáncsoport egy közeli barlangba menekült, abban a reményben, hogy ott biztonságra lel. A törzs fiatal főnöke parancsba adta, hogy amíg a viharfelhők tovább nem vonulnak, addig senki nem hagyhatja el a barlangot. Élénken élt még az emlékezetében, hogy alig egy éve, egy hasonló vihar elől menekültek be a barlangba, és az apja rosszul mérte fel a vihar nagyságát. Azt hitte, hogy a baj már elmúlt, és túl korán merészkedett elő a rejtekhelyéről. Tévedett, és egy hirtelen villámcsapás végzett vele. Az új főnök nem követte el elődje hibáját, végig a barlangban maradtak, és ott várták ki a vihar végét. Végül mindenki sértetlenül átvészelte a természet csapását, és a törzs folytathatta útját. Az ifjú főnök azonban nem volt nyugodt. Megtudta ugyanis, hogy az előttük álló utat fosztogatók tartják rettegésben, akik senkinek nem kegyelmeznek…

Kansas City Chiefs @ Los Angeles Chargers 24 – 17

Tavaly a pálya rossz minősége miatt elmaradt a meccs Mexikóban, de cserébe minden idők egyik legjobb hétfő esti rangadóját láthattuk. Idén már sikerült megrendezni a mexikói meccset (bár a pálya minősége most is hagyott kívánni valót maga után), és ugyan nem közelítette meg a tavalyi Chiefs-Rams színvonalát, de a végére azért maradt egy-két izgalom.

A meccset a Chargers kezdte jobban, azonban hiába haladt jól előre a támadósor, a drive-ok vagy rövid mezőnygólokkal vagy eladott labdákkal értek véget. Pedig nagy szükség lett volna a TD-kre, ugyanis Mahomes nagyon álmosan kezdte ezt a meccset, az első félidőben a passzainak többsége sikertelen volt, így ha a Chargers nem csak mezőnygólokat rúg, akkor nagy előnyre tehetett volna szert, de csak 9 pontot sikerült szerezni. Viszont a védelem helyt állt, így nem lett volna ez olyan nagy baj, csakhogy Rivers dobott 2 INT-et is, amiből az egyiket 6 yardig hordták vissza a Chiefs védői. Onnan pedig már nem volt nehéz bejutni a célterületre.

Félidőben 10-9-re vezetett a Chiefs, és a második félidőre már Mahomes is magához tért. A harmadik negyedben 2 TD-t érő drive-ot is levezetett, és 24-9 után kevesen gondolták volna, hogy a Chargersnek itt még lesz bármi esélye. Végül azonban mégis lett.

Az egész meccsen szenvedő támadóknak sikerült egy TD-t szerezniük, és a sikeres kétpontosnak köszönhetően egy labdabirtoklás lett a különbség. A meccs végjátéka kísértetiesen hasonlított a tavalyi 15. heti összecsapáshoz, ahol a Chargers az utolsó pillanatokban TD-t szerzett, de extra helyett 2 pontosra ment, amivel megnyerte a meccset. Itt is adott volt a lehetőség, hogy megismétlődjön a tavalyi eset, de ezúttal máshogy alakultak a dolgok. Ugyan a Chargers eljutott a vörös zónába, de ott Rivers passzát Daniel Sorensen lehalászta, és ezzel pontot tett ennek a meccsnek a végére.

Nagyon furcsa meccs volt ez a mexikói rangadó, ahol a Chargersnek több alkalommal is esélye lett volna a győzelemre. Azonban az első félidős TD-mentesség, az eladott labdák (4 INT, abból 2 a meccs hajrájában), és az egyéb kihagyott lehetőségek (pl. volt kihagyott FG is) megpecsételték a Chargers sorsát.

A Chiefs közel sem játszott lehengerlően, Mahomes is elég visszafogott volt (182 yard 1/1 TD/INT), viszont nem is hibázott nagyot a csapat. Míg múlt héten minden nagy playre jutott egy őrületes hiba, addig itt egy visszafogottabb, de hibamentes játékot mutatott a csapat. Főleg a védelem, ami egy drive-ot leszámítva esélyt sem hagyott a Chargersnek, Frank Clark például folyamatosan terrorizálta Riverst. Ez a játék pedig ellentétben a múlt hetivel győzelmet ért. Úgy tűnik néha a kevesebb többet ér.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!