Connect with us

Beharangozó

Mexikói bandaháború

Izgalmasnak ígérkezik a hétfő esti rangadó, egy igazi AFC West összecsapás a Chiefsszel és a Chargersszel. Mindkét csapat nagyon komoly játékerőt képvisel, de rettentő inkonzisztensek, a tavalyi dominancia a múlté, a győzelem viszont kellene: a Chiefs a csoportgyőzelemre hajt a meglepően szoros divízióban, a Chargers pedig az utolsó utáni esélyt próbálja megragadni. Nézzük, mik a legfontosabb kérdések, és még válaszolni is megpróbálunk rájuk.

Mire megy az MVP-szinten játszó Patrick Mahomes a Chargers secondary ellen?

 

Mahomes a sérülése előtt MVP szinten játszott, és bár kicsit rozsdás volt múlt héten a Titans ellen, sok panasz így sem lehetett rá. 328 yardot átlagol, ami a legtöbb a ligában, 18 TD-je mellé csak egy INT-je van, 66,3 százalékos passzpontossága is rendben van, de ilyen stabil védelemmel még nem találkozott idén. Mellette szól viszont, hogy Eric Fisher és Laurent Duvernay-Tardif is visszatér a támadófalba, ami kell is a Bosa-Ingram duó ellen, bár így sem állítanám, hogy a Chiefs OL-Chargers DL párharcban előbbi lenne az esélyes.

 

Ehhez jön még hozzá, hogy a Chargers secondary kifejezetten stabilan dolgozik egész évben: a csapat 207 yardot enged meccsenként a levegőben, ami az 5. legkevesebb a ligában, ahogy a meccsenként engedett 19 pont is top 10-es. Az LA védelme a rengeteg turnoverrel játszó offense ellenére sem engedett még egyszer sem 30 pontot idén, a Mahomeshoz hasonlóan kiválóan játszó Aaron Rodgers pedig két hete 161 yardra és egy TD-re volt csak képes. A Casey Hayward-Desmond King duó abszolút képes a Tyreek Hill-Sammy Watkins duó levédekezéséhez, a regnáló MVP-nek pedig már voltak nehéz pillanatai idén remekül emberező DB-k ellen.

 

Tipp: Mahomest már idén nullázták le, még ha a yardokat termelte is a levegőben. Utóbbival szerintem most sem lesz különösebb probléma, de nem várok tőle egy négy TD-s performance-t: 300+ yard, 1 TD, 1 INT.

 

 

Rivers kimászik a gödörből vagy folytatja a zuhanást?

 

Az elmúlt három meccsen Philip Rivers három TD-t és négy INT-et passzolt, ami egy cserétől sem túl jó, nemhogy egy tavalyi MVP-jelölttől. Rivers idén 14 TD-nél és 10 INT-nél tart, pontatlan, inkonzisztens, rengeteg játékot szúr el önhibán kívül.

 

A skillpayerek adottak, a Henry, Gordon, Allen, Ekeler, Williams ötösnél nem sok jobb van a ligában, és bár a Chiefs védelme kifejezetten jól állja a sarat rendszerszinten, bőven sebezhető az egység. Ami Rivers ellen szól, az a pocsék támadófal, ami Russell Okunggal sem jó, miközben a Chiefs pass rush meglehetősen hatékony, Chris Jones egyedül eldöntheti a meccset.

 

Tipp: A Chiefs passz elleni védelme sokkal jobb, mint a futás elleni, és mivel nem érezni ebben a Riversben az átütő erőt, szerintem nem is fogja ezt erőltetni a Chargers. Sok screenre és futásra számítok, Riverstől (hacsak nem lesz hatalmas hátrányban a csapat) egy legfeljebb 200 yardos, 1 TD-s meccs, kis szerencsével pick nélkül.

 

 

Travis Kelce képes átlépni a saját árnyékán?

 

Kelce a liga talán legjobb TE-je, legalábbis 30 csapat ellen. A Chargers ellen ugyanis nagyon nem megy neki, 10 meccs alatt egyszer sem ért el 100 yardot vagy akár egyetlen TD-t. Most sem lesz könnyű dolga, a Chargers TE elleni védelme top 10-es, idén meccsenként 40 yardot és 0,4 TD-t enged (vagyis három meccsenként enged csak TD-t TE-nek).

 

Tipp: Minden a Chargers mellett szól, én is neki adom matchupot, Kelce 100 yard és TD nélkül marad.

 

 

Chargers futójáték vs. Chiefs futás elleni védelem?

 

Korábban már említettem, hogy a Chiefs futás elleni védelme bűn rossz, a statisztikák alapján csak a Bengals gyengébb, és ez abszolút reális. A Chargers futójáték ellenben virágzik, mióta Shane Steichen átvette az OC-feladatokat, a csapat 305 yardot futott az elmúlt két meccsen, a visszatérő Melvin Gordon egymaga 188 yardot és három TD-t jegyzet. Eközben a Chiefs 148 yardot enged meccsenként, a múlt héten Derrick Henry 225 yardot és két TD-t termelt.

 

Tipp: Ha a Chargersnél okosan csinálják, akkor lassú, hosszú drive-okat fognak vezetni, Riverst a lehető legjobban kivéve a játékból. A 200 szerzett yard sem lepne meg.

 

Pontgazdag meccs lesz Chargers-győzelemmel?

 

A Chiefs tavaly is hétfő esti rangadót játszott volna Mexikóban, azt a párharcot végül áttették LA-be, aminek egy 54-51-es vereség lett a vége. Most valóban Mexikóban lép pályára a KC, bár a fogadóirodák szerint 3,5 pontos favoritként, a line 52,5 pont. A passzjáték a Chiefs, a futójáték a Chargers mellett szól, mi inkább a vendégekben látjuk az potenciált, de a rengeteg pont ettől függetlenül szinte garantált.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!