Connect with us

Beharangozó

Nem adják olcsón a bőrüket – Steelers @ Browns

Jelen pillanatban nagyon úgy tűnik, hogy a Baltimore Ravens behúzza az AFC North csoportját, de az őt üldöző két csapat nem adta még fel a reményt a rájátszásra. A Steelers valósággal bedarálta a Ramst, míg a Browns az egyik legnagyobb Wild Card esélyes Bills ellen aratott kulcsfontosságú győzelmet. Ezekkel az eredményekkel még kapaszkodnak a playoff helyekért, bár a hazaiak számára semmilyen botlás nem elfogadható a jövőben.

 

Playmakerek nélkül mit érek én

 

Big Ben sérülése után legtöbben már temették a Steelers szezonját, ezért is volt nagy meglepetés, hogy egy első körért cserébe Minkah Fitzpatrick érkezett a csapathoz, egy potenciális top5-ös pick helyett. Később azonban kiderült, hogy a vendégek nem mondtak le a szezonról és a playmakereikre támaszkodva igyekeznek menteni a menthetőt.

 

Ezek a playmakerek azonban meglepetésre nem a támadósorban, hanem a védelemben jelentkeztek és a Browns ellen is ők lehetnek a kulcs a győzelemhez. Elsősorban a falak csatájánál okozhat nagy károkat a Pittsburgh és nem csak azért, mert az ő védőfaluk ligaelit, hanem azért is, mert a Browns támadófala az egyik leggyengébb a ligában.

 

A Watt-Heyward-Tuitt-Hargrave-Dupree ötös a ProFootballFocus statisztikái szerint már 154 nyomásgyakorlásnál jár és 30 sacket kapargatott össze. Összesen pedig a Steelers 33 sacket szerzett, amivel a harmadik legjobb a ligában. Külön kiemelkedő, hogy csapatszinten 201 nyomásgyakorlásnál tartanak, tehát minden hatodik nyomásukat sackre is váltják, ami jól jelzi, hogy a befejezésekkel nincs különösebb gondjuk. Ha külön ki kellene emelni valakit, akkor T.J. Wattról érdemes megemlékezni, aki közel félszáz nyomásgyakorlásával az ötödik legjobb a ligában és nálam titkos (vagy már lehet kevésbé titkos) év védő díj esélyes.

 

 

Ezzel szemben a Cleveland támadófala az egyik leggyengébb a ligában, főleg passzblokkolás terén. A PFF szerint 117 nyomást engedtek eddig, Mayfield önbizalma pedig szépen lassan épült le a szezon során. A mérkőzést alapjaiban befolyásolhatja, ha a vendégek konstans nyomás alatt tudják tartani a hazaiak irányítóját és az eddigi tapasztalatok alapján minden jel erre mutat.

 

Másik fontos tényező a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy a Steelers playmakerei labdaszerzések terén is kiemelkednek. Már 14 interceptiont húztak le, ami a második legtöbb a ligában, a Brownsnál pedig finoman szólva sem tudnak megfelelően vigyázni a labdára. Baker Mayfield 12 alkalommal passzolt az ellenfél kezébe, de további három fumble-t is összehozott már. Ezeknek a labdaszerzéseknek a nagy mestere Minkah Fitzpatrick, aki már öt labdát is lehalászott, de további négy leütött passza is van a szezonban. Sheil Kapadia statisztikái szerint, amióta csatlakozott a Steelershez, azóta a csapat mindössze 5.1 yardot enged passzjátékok alkalmával, ami a harmadik legjobb a ligában. A Steelers egyébként 13-mal több labdát szerzett idén, mint amennyit elvesztett, a Browns ellenben 8-cal többet vesztett el, mint amennyit megszerzett. Ezen mindenképpen sok múlhat az éjszaka folyamán.

 

A fagyi visszanyalhat

 

A leírtak alapján azt gondolhatnánk, hogy minden a Steelers mellett szól. Azonban ez nem teljesen igaz. Ha megfordítjuk a dolgot, akkor a Browns is előnybe kerülhet. A Steelers támadófala a liga elejéhez tartozik, de még az ilyen offensive line-ok is bajba kerülhetnek egy ligaelit pass rusher duó ellen. Myles Garrett és Olivier Vernon pont ilyen, és az általuk generált 75 nyomás, csak minimálisan marad el a Steelers legjobb passzsiettető duójától – Vernon viszont nem játszik ma éjjel, és hiányozhat is a Browns számára.

 

A különbség mindössze annyi, hogy a Browns belső védőfala azért minőségi visszaesést mutat a szélekhez képest, így most minden nagy feladat Myles Garrettre hárul. Ez azért lesz kiemelten fontos, mert Rudolph még egyértelműen rosszabbul teljesít, ha nyomás alá kerül. A PFF szerint a próbálkozásonkénti passzolt yardjainak az átlaga majdnem 60%-ot zuhan, nem dobott még így touchdownt, a pontossága több, mint 30%-kal alacsonyabb és két interceptiont is összehozott.

 

 

Valószínűleg minél gyorsabb passzokkal akar majd operálni a Steelers, ahol Rudolph pár lépés után szabadulhat a labdától és nem kell mélyen hátraszökdelnie sem, hogy kinyíljon a támadófal. JuJu Smith-Schusteren minden eddiginél nagyobb lehet a nyomás, hogy teljesítsen. Na meg a futójátékon is, ahol, ha végre mindenki egészséges, akkor vastagon lehet kavarni a kártyákat. A Browns futásvédelem ráadásul nem is kiemelkedő, így haladhatnak majd a vendégek.

 

Összességében egy védelmek által dominált mérkőzésre számítok, sok futójátékkal, és az dönti el a találkozót, hogy ki az, aki jobban tud vigyázni a labdára és tudja kihasználni a defense-ek által kínált lehetőségeket. A hazaiak ha vereséget szenvednek, teljesen biztos, hogy kiszállnak a playoffért folytatott küzdelemből, de a Steelers is visszapattanhat a földre az utóbbi hetek bizakodása után.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!