Connect with us

Érdekességek

Önmagában semmit nem ér a jó futás elleni védelem

A klasszikus felfogás szerint a siker egyik alapja a jó futás elleni védelem az NFL-ben. Ez a mai passzorientált ligában különösen elavultnak tűnik, amit a Bucs tökéletesen be is mutat: a Tampa Bay védelme engedi a legkevesebb futott yardot meccsenként (a 3,5 yard/futás átlag is a 3. legjobb), miközben a legtöbb yardot nyeli be a levegőben (298,9 yard/meccs).

 

 

Ritka az, amikor egy csapat védelme ennyire kétoldalú, de mint látjuk, előfordul. A Bucs védelem tényleg jó futás ellen, még a www.footballoutsiders.com szerint is az első, így nem csoda, hogy az ellenfelek inkább a passzjátékot erőltetik. Ennek megfelelően a mezőnyből egyedüliként csak a Bucs ellen passzolnak 40-nél többször (41,2), ami miatt becsülettel gyűlnek is a yardok.

 

Ez egyébként még nem lenne olyan nagy probléma probléma, a Seahawks és a Texans is top 5-ben van az engedett passzolt yardok tekintetében, de a Bucsszal ellentétben a két PO-aspiráns csapat legalább a Red Zone-ban mutat néha életjeleket. Ezzel szemben a Bucs a yardok mellett a pontokat is nyeli, egyedüli 30+ pontot kap meccsenként (31) a mezőnyben – ennyit ér az elit futás elleni védelem.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornerstone ducks
cornerstone ducks
2019-11-12 08:56

szerintem az nagyon sokat segít hogy Todd Bowles hívja a ligában a legtöbb blitz playt és ez által folyamatosan tele van a box. A Cover 0 playeknnél alapfeltétel hogy a cornerek kimagaslóan teljesítsenek és man-to-man-nél legyen esélyük. Mivel a tampának van legrosszabb secondaryja esély nincs csak imádkozni lehet.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x