Connect with us

Érdekességek

Önmagában semmit nem ér a jó futás elleni védelem

A klasszikus felfogás szerint a siker egyik alapja a jó futás elleni védelem az NFL-ben. Ez a mai passzorientált ligában különösen elavultnak tűnik, amit a Bucs tökéletesen be is mutat: a Tampa Bay védelme engedi a legkevesebb futott yardot meccsenként (a 3,5 yard/futás átlag is a 3. legjobb), miközben a legtöbb yardot nyeli be a levegőben (298,9 yard/meccs).

 

 

Ritka az, amikor egy csapat védelme ennyire kétoldalú, de mint látjuk, előfordul. A Bucs védelem tényleg jó futás ellen, még a www.footballoutsiders.com szerint is az első, így nem csoda, hogy az ellenfelek inkább a passzjátékot erőltetik. Ennek megfelelően a mezőnyből egyedüliként csak a Bucs ellen passzolnak 40-nél többször (41,2), ami miatt becsülettel gyűlnek is a yardok.

 

Ez egyébként még nem lenne olyan nagy probléma probléma, a Seahawks és a Texans is top 5-ben van az engedett passzolt yardok tekintetében, de a Bucsszal ellentétben a két PO-aspiráns csapat legalább a Red Zone-ban mutat néha életjeleket. Ezzel szemben a Bucs a yardok mellett a pontokat is nyeli, egyedüli 30+ pontot kap meccsenként (31) a mezőnyben – ennyit ér az elit futás elleni védelem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!