Connect with us

Összefoglaló

Punterek csatája és az új Vontaze Burfict megszületése

Felejthető csütörtök esti rangadót játszott egymással a Pittsburgh Steelers és a Cleveland Browns (13 puntot láthattak a nézők), mégis nagyon sokáig fogunk beszélni a mérkőzésről, legalábbis annak a végéről. Ez még hokiban is durva lett volna.

 

 

A Steelers egy négymeccses győzelmi széria után érkezett Clevelandbe, de bármennyire is inkonzisztens idén a Browns, nem várt könnyű mérkőzés Mike Tomlinékra. Ez nagyon hamar be is bizonyosodott, a hazai csapat amúgy jó nevekből álló védelme most a jobbik arcát mutatta, a Steelers támadósora viszont botrányos volt.

 

Eddig is a Minkah Fitzpatrick vezette, a régi szép időket idéző védelem hozta a meccseket, az offense jobb esetben gyenge közepes volt, most azonban kvázi jobban járt volna a csapat, ha csak a védők játszanak mindkét oldalon. A futójáték James Connerrel és nélküle is halott volt, a támadófal négy sacket és rengeteg nyomást engedett, az elkapók még véletlenül sem tudtak elszakadni és egyetlen bravúrosabb elkapásuk sem volt, Mason Rudolphot pedig ezek után azonnal leültetném bárki javára, akár irányító, akár nem.

 

Big Ben potenciális örököse akkor sem tud egy közepes game managernél jobb teljesítményt nyújtani, ha vezet a csapata, hátrányban pedig teljesen meg van lőve. Nem volt ideális a dolga, távolról sem, de ez sem indokolja a négy többnyire arcpirító interceptiont (az elejtettekről nem is beszélve) és a rengeteg rossz megoldását. Teljesen esélytelen volt vele a csapat bármire is ezen a mérkőzésen (a sérülés miatt kieső, de hetek óta szenvedő JuJuval sem lett volna ez jobb), a mutatott produkciója biztos ott lesz a három leggyengébb között a szezon végén.

 

 

A védelem rendben volt, ötször ért el 3&outot, illetve 13 támadósorozatból csak háromszor engedett pontot, abból is az egyik egy INT után történt, amikor a Browns a Steelers négyyardosáról támadhatott. Ez egy kicsivel jobb támadósorral egy abszolút nyerhető mérkőzés lett volna, talán mégiscsak érdemes lesz odafigyelni Colin Kaepernickre szombaton.

 

A Browns részéről is a védelem emelhető ki, ami a négy sack és négy INT, illetve a 7 engedett pont után nem meglepő. Gyakorlatilag el is dőlt a hét védőjátékosának kiléte is, Joe Schobert 10 tackle-t, egy sacket és két INT-et szerzett a mérkőzésen. Az offense oldalán már nem nagyon voltak kiemelkedő teljesítmények – Mayfield korrekt volt, de semmi több, az elkapók pedig a kötelező minimumot hozták –, de így is volt némi ok az örömre. Egyrészt a Chubb-Hunt páros működni látszik, ketten együtt 104 yardot futottak (92-12 arányban) és 46 yardot kaptak el (0-46, Chubb nem kapta el az egy felé szálló labdát), remekül kiegészítik egymást. Másrészt nem volt bűn rossz a támadófal, ami az idei szezont figyelembe véve már kész felüdülés.

 

A Browns a győzelmének köszönhetően 4-6-tal áll, egy meccs választja el a Steelerstől. Ez még mindig messze van a rájátszást érő helyektől, jelenleg hat nem csoportgyőztes is a Cleveland előtt van, de még a Billst sem tekinthetjük biztos bejutónak a 6-3-as mérlegével, egy combos hajrával bármi lehet az AFC-ben. Ugyanez áll a Steelersre, aminek kifejezetten könnyű a sorsolása és az 5-5-ös mérleg is lőtávolban van a vereség ellenére. És itt le is zárhatnánk a dolgot, de történt egy nem is olyan kis incidens a mérkőzés végén, ami mindkét csapatot nagyon komolyan fogja befolyásolni a későbbiekben.

 

 

A meccs eldőlt, pár másodperc maradt csak az órából, a Steelers becsületből még támadott. Mason Rudolph elpasszolta a labdát, de ekkor érkezett az idén már több kisebb-nagyobb aljasságot elkövető Myles Garrett.

 

Az amúgy kiválóan játszó pass rusher úgy gondolta, hogy biztos ami biztos alapon még piszkálja kicsit az ellenfelet (akinél már rég nem volt ott a labda), és teljesen értelmetlenül és fölöslegesen földre vitte. Nem volt durva az eset, de az ilyenért normál körülmények között azonnal repül a sárga zászló, már csak a szándék miatt is. A nyilvánvalóan frusztrált Rudolph emiatt teljesen felkapta a vizet, megpróbálta lerúgni magáról a védőt és leszedni annak sisakját, ezen pedig Garrett akadt ki, de olyannyira, hogy az Vontaze Burficttől is durva lett volna, sőt akár még büntetőügy is lehet a dologból.

 

Előbb letépte Rudolph sisakját, majd amikor az irányító nem adta fel a dolgot, egyszerűen fejbe vágta vele. Ezután érthetően elszabadultak az indulatok, Maurkice Pouncey például ököllel verte a védő fejét (igaz, sisakon keresztül) és még párszor bele is rúgott. A dologból kiállítás lett, de ennek itt aligha lesz vége.

 

Garrett ezek után szinte kizárt, hogy idén még pályára lépjen, és az sem lenne meglepő, ha az eltiltása még a következő szezonra is átnyúlna – a Browns védelmét ez alapjaiban rengetheti meg, messze a csapat legjobbja volt idén. Pouncey sem fog jól járni, három meccs neki is kinézhet, ahogy Rudolph is kaphat egy egymérkőzéses eltiltást, ami szintén nem növeli a Steelers esélyeit. Ennek a meccsnek nem sok köze volt a futballhoz.

 

Pittsburgh Steelers@Cleveland Browns 7-21

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!