Connect with us

Összefoglaló

Sohamár!

Egyszer egy bús éjféltájon, Kos borongott zsongva, fájón
Roppant Holló repült hozzá, mesebeli vén madár,
S szólt a Kos: „Bár szárnyad sebes, csőröd nem volt mindig hegyes
Zord Holló vagy, ős nemes te, éji part küld, vad határ,
Mondd, mikor levé újra oly támadás, mit e szurkoló vár?”
S szólt a Holló: „Sohamár!”

[gap height=”15″]

Megriadá a Kos, s fejét búsan lehajtá
Mosolygó kedvét gyászosra váltá a vén madár,
De nem búsul soká, hanem erőt kap magán
S szólt a Kos: „Tévedsz Holló, ez nem oly sivár,
Meglásd Goff lesz még oly jó mint most Lamar!”
S szólt a Holló: „Sohamár!”

Baltimore Ravens @ Los Angeles Rams 45 – 6

Totális kiütést hozott ez a hétfő esti rangadó, ugyanis megint csak az egyik csapat volt hajlandó megjelenni a meccsen. A Ravens az első félidőben 4 drive-ot vezetett le, és mind a 4 TD-vel ért véget. Lamar Jackson ebben a 4 drive-ban hibátlanul játszott, mind a 9 passza sikeres volt, amiből 87 yard és 3 TD született, illetve földön még további 80 yardot szerzett. Jackson tehát egymaga 167 yardot termelt az első félidőben, a Rams teljes támadósora csak 113-mat, és mindössze két mezőnygólt tudott összehozni.

Félidőben már 28-6-ra vezettek a vendégek, ahonnan mint tudjuk lehet nagy leolvadást produkálni, de a Ravens egy percig nem engedte el a meccset. A 3. negyednek is olyan lendülettel vágtak neki, mint az első kettőnek, aminek az eredménye még két további TD lett.

6 drive 6 TD, a Rams védelem pedig semmit nem tudott tenni azért, hogy egy kicsit is lelassítsák a Ravens támadósorát. Egészen a negyedik negyedig, amikor már sikerült annyit elérni, hogy csak mezőnygólt tudjon lőni az ellenfél. Igaz eddigre már a Ravens is kiengedett, és már Robert Griffin irányított. Ameddig Lamar volt a QB, addig a Rams teljesen magatehetetlen volt. Az irányító végül 169 passzolt és 95 futott yarddal fejezte be a meccset 5 TD passz kíséretében. Minden szempontból elit szinten játszott.

Jackson mellett az Ingram-Edwards páros is hozzátette a magáét a győzelemhez. Előbbi 111 yardot hozott 7.4-es átlaggal 1 TD-vel, utóbbi pedig 55 yardig jutott. A Rams védelem velük sem bírt.

Mivel nagyon gyorsan nagy hátrányba került a Rams, így nem tudta azt a játékot játszani, amit akart. Gurley-nek mindössze 6 futókísérlete volt 22 yardért (ebből 15 egy futásból jött), ami idén talán az egyik legalacsonyabb szám. Minden Goffra hárult tehát, aki nem is bírta ezt a terhet. Mindössze 2 INT-et tudott felmutatni az éjszaka során. Igaz, nem volt könnyű dolga, a támadófal megint nem védte meg rendesen, és úgy nehéz játszani, ha az ellenfél is tudja, mindenképpen passzolni fog.

A Ravens tehát ismét átgázolt az ellenfelén, és immár harmadik alkalom zsinórban, hogy 40+ pontot rakott fel a táblára. Jelenleg a Ravens a legjobb formában lévő csapat az NFL-ben, amely ellen senkinek nem lesz könnyű dolga a playoffban.

Ami pedig a Ramst illeti, számára ezzel a playoff valószínűleg elúszott, túl nagy a hátránya mind a csoporton belül, mind a wild card helyen. Ami azonban nagyobb baj, hogy a tavaly még mindenkit letaglózó támadósornak nyomát sem látni idén. Ezen a meccsen meg végképp nem lehetett látni semmit McVay zsenijéből. És félő, hogy már soha nem is fogjuk újra látni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!