Connect with us

Összefoglaló

Szenvedés a negyediken

Volt pár nagyon izgalmas és magas színvonalú találkozó a héten, és volt pár borzasztó. Ami rossz, az rossz, óriási a kontraszt a liga élmezőnye és a resztli között.

 

 

Detroit Lions@Washington Redskins 16-19

 

A Redskins a forduló előtt az 1/1 egyik nagy esélyese volt, egy abszolút bottom 3-as csapat, de mivel a Lions elképesztő erőket mozgósított a létező legnagyobb kilátástalanság eléréséhez, így sikerült legalább egy szoros mérkőzést összehozni.

 

A mérkőzés legjobbja (Lions): Bo Scarbrough, RB

 

A Lions futójátéka egész évben egy nagy nulla volt, de a Redskins pocsék futás elleni védelme ellen sikerült termelni. A kvázi az utcáról összeszedett Bo 18 futásból 98 yardot szerzett, ami Lions-szinten elitnek számít. Rajta kívül még Jeff Driskel is jól futott, 9 kísérletből 63 yardot szerzett, nagy kár, hogy ő amúgy irányítónak érkezett. Más pozitívum nem nagyon volt Lions-részről, a Redskins védelem 19 ponton tartása a kötelező minimumot is épp hogy súrolja.

 

A mérkőzés legjobbja (Redskins): Fabian Moreau, DB

 

Driskel naggyá tette a Redskins védelmét, a legjobban Moreau járt, akinek két INT-je, két leütött passza és hat tackle-je volt a meccsen. Moreau magánakcióin kívül a védelem még hat sackkel, egy INT-tel és fumble-lel járult hozzá a sikerhez, illetve a kicker Dustin Hopkins négy mezőnygólt és egy extrát, a returner Steven Sims pedig egy 91 yardos TD-t dobott a közösbe. Magyarán a Redskins védelme és speciális egysége 16 ponton tartotta az ellent és 19 pontot szerzett – az offense-t kár volt nevezni a meccsre.

 

 

A mérkőzés legrosszabbjai: Dwayne Haskins és Jeff Driskel

 

Driskel 207 yardot, egy TD-t és három INT-et dobott, ami nyilván borzalmas, de egy cserétől végül is mit várunk. Ha Matt Staffordot nem törték végérvényesen össze, akkor nem lesznek a csapatnak QB-gondjai, a Redskinsnél viszont vakarhatják a fejüket, mert Haskinsnek egyetlen olyan megmozdulása sem volt, ami alapján akár csak a potenciál látszana benne. 29 passzából 13 volt csak jó, 156 yardot és egy INT-et dobott, miközben a pályán teljesen egyedül bóklászó, védővel még csak véletlenül sem találkozó elkapókat nem tudott eltalálni. Legalább két TD és 100-120 yard maradt benne, Daniel Jones fényévekkel jobb nála.

 

Illetve hadd emeljem ki még TJ Hockensont, aki ismét nullázott. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Lions legjobb TE-je nem az első körös übertehetség, nem is a 7 millióért igazolt Jessee James, hanem a kukázott Logan Thomas. Ez azért figyelemreméltó.

 

Miami Dolphins@Cleveland Browns 24-41

 

A Dolphins továbbra is a liga három legrosszabb csapata között van, ezen a két győzelem semmit nem változtatott. Ami rossz, az rossz, de úgy tűnik, hogy a rossznak is vannak árnyalatai. A Dolphins az egyik legszimpatikusabb csapat az egész ligában, a játékosok szívvel-lélekkel küzdenek, élvezik, amit csinálnak, az edzői kar próbál kreatív és látványos lenni, így bármennyire is kapjon ki a csapat, büszkén vonulhat le a pályáról (ellentétben mondjuk a Lions-Redskins duó bármelyikével, vagy pár később szóba kerülő csapattal). Ez elsősorban Ryan Fitzpatricknek köszönhető, aki Josh Rosennel ellentétben igazi vezér, jelenleg a kereten lévő legjobb futó, miközben a skillplayereiről mindent elmond, hogy mindkét interceptionje az elkapóknak köszönhető. Nem jó csapat a Dolphins, távolról sem, de legalább egy olyan öltözői kultúra és hangulat kialakulhat a szezon végére, amire már lehet építeni a draftról és piacról szerzett tehetségekkel.

 

 

A Browns is büszke lehet magára, az offense úgy játszott, ahogy a szezon előtt vártuk volna tőle. Mayfield 327 yardot és három TD-t passzolt, Nick Chubb úgy futott 106 yardot és egy TD-t, hogy Kareem Hunt lopott tőle snappeket (nyolc futásból 37 yard, TD), Jarvis Landry pedig bombaformában (10 elkapás, 148 yard, két TD). Támadóoldalon egyedül Odell Beckhammel nem lehetnek különösebben elégedettek, a liga egyik legjobbjának tartott elkapója egész évben borzasztó inkonzisztens, nehezen játssza magát szabadra, és bár szerzett egy TD-t, egy INT is a lelkén szárad.

 

Az offense tehát biztató, a Raiders botlásával pedig még nyíltabb lett a verseny a 6. kiemelésért. Ehhez persze jó lenne, ha a védelem is magasabb szintre kapcsolna, hiányzott az elit formában lévő Myles Garrett, és egy jobb csapat ellen ez nem biztos, hogy belefér. Olivier Vernon visszatérése úgy kell a defnek, mint egy falat kenyér.

 

 

New York Giants@Chicago Bears 14-19

 

Ez a párharc sem lesz halhatatlan, összesen 17 puntot és turnovert láthattak a nézők. És ha már felhoztam a 17 negatív végeredménnyel végződő drive-ot, akkor nézzük meg, mit mutatnak a számok:

 

  • 2: Ennyi megmagyarázhatatlan interceptiont dobott Mitchell Trubisky, egyiket ráadásul a red zone-ban. A gyenge védelmek ellen általában egy közepes szintet tud hozni, most ez sem sikerült. Ha jövőre kezdő lesz valahol önerőből, akkor egész biztos befagyott a pokol.

 

 

  • 2: Ennyi mezőnygólt hagyott ki Aldrick Rosas. Konkrétan két kísérlete volt, 42 és 43 yardról sem tudott betalálni, a Giants pedig hat plusz ponttal megszerezte volna a győzelmet.
  • 10: Daniel Jones ismét fumble-özött egyet, ez már a 10. a szezonban, kettővel több, mint amennyi INT-je van. A passzjátékban egyre jobb, a Bears amúgy jó védelme ellen két TD-t dobott INT nélkül, de hogy ennyire nem tud vigyázni a labdára, ha megütik, az nagyon nagy probléma. Ezt kellene kinevelni belőle és nem lenne baj vele.
  • 59: Ennyi yardot szerzett Saquon Barkley 17 futásból. Legutóbb a második héten volt 100+ yardos meccse, és bár három meccsen sérült volt, ugyanennyiszer 30 yard alatt is maradt. A tavalyi éve után az idei teljesítménye óriási csalódás.
  • 131: Ennyi yardot szerzett Allen Robinson, illetve volt egy TD-je is. Az egyetlen fény a Bears támadójátékának sötétségében (Trubisky szörnyű, de nem csak vele vannak gondok).
  • 243: Ennyi yardot engedett a Bears védelme. Az egység még mindig top 5 közeli, egy közepesebb offense-zel bőven rájátszásért küzdhetne a csapat, így viszont a pozitív mérleghez is bravúr kellene.

 

Pittsburgh Steelers@Cincinnati Bengals 16-10

 

Majdnem bejött a liga terve azzal, hogy nem tiltotta el a kis pukkancs Mason Rudolphot a Myles Garrett-ügy miatt, de a Steelersnél észnél voltak,  Mike Tomlin még időben lecserélte a rettenetesen játszó irányítóját (8/16, 85 yard, 1 INT). A helyére beálló Delvin Hodges csak egy fokkal volt vállalhatóbb, de a 118 yardja és egy TD-je pont elég volt a győzelemhez. A Steelers így 6-5-ös mérleggel áll, a védelem tényleg kiváló (két fumble, nyolc leütött labda, négy sack), de amíg Hodges és Rudolph a kezdő QB-poszton, addig nincs valós esély a rájátszásra.

 

 

Ami a Bengalst illeti, Cincinnatiben sem jobb a helyzet. Ryan Finley lassan de biztosan bebizonyítja, hogy nem franchise QB alkat, így az 1/1-es picket mindenképp irányítóra kell ellőni. Az ugyanakkor pozitívum, hogy Joe Mixon kezd magára találni (18 futás, 79 yard), a 101 yardot és egy TD-t jegyző Tyler Boyd egyértelműen top elkapó és már AJ Green mellett sem lenne második számú. A támadófal viszont kuka, a védelemből pedig jelen állás szerint Geno Atkins és Carlos Dunlap se nagyon szolgálja meg a nagy pénzt. A csapat kilátástalan, nagyon kell majd kaparni a 0-16 elkerüléséért.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!