Connect with us

Összefoglaló

Tovább szenved a Browns és a Redskins, győzelemmel tért haza a Raiders

Tovább szenved a Cleveland Browns, kiváló meccset hozott a Lions@Raiders, jöttek a fake puntok, a Panthers ismét nyerni tudott, a Redskins pedig továbbra sem tud TD-t szerezni.

Cleveland Browns @ Denver Broncos 19-24

Tovább tart a Browns borzalmas formája, idegenben kapott ki attól a Broncostól, ahol az a Brandon Allen kezdett, aki 2016 óta van a ligában, de eddig még nem lépett pályára egyszer sem. Ennek ellenére Allen korrekt számokat hozott, 193 yardot és 2 passzolt TD-t szerzett, az egyik egy csodálatos Courtland Sutton elkapás volt, a másiknál pedig Noah Fant csinált bolondot a Cleveland védelméből.

Maga a mérkőzés elég szenvedősre sikeredett, a pár látványos játékon kívül nem sok érdemleges történt, Freddie Kitchens most sem tudott használható gameplannel előállni, a red zone-ban három field goalt, egy turnover on downst és egy utolsó negyedes TD-t sikerült összehozni. Nick Chubbnak sem ment a futás, Landrynek és OBJ-nek cipőt kellett cserélniük a félidőben az NFL utasítása miatt, és az egész támadósor indiszponált volt. A harmadik negyed végén Lindsay 30 yardos TD futása lényegében el is döntötte a mérkőzést, hiába jött vissza a Browns, érezni lehetett, hogy ebből nem lesz fordítás, két perccel a mérkőzés vége előtt pedig egy remek hívással, Lindsay wildcatből megfutotta a first downt, ami után lepörgették az órát. A Browns a Billst fogadja a következő héten, az se lesz egyszerű meccs számukra, a Broncos pedig pihenni megy, mielőtt Minnesotába utazik.

(löfli)

Detroit Lions @ Oakland Raiders 24 – 31

Na ez meccs volt a javából! Mind a Raiders, mind a Lions megtett mindent a győzelemért, és egész meccsen fej-fej mellett haladtak egymás mellett. Itt is volt fake punt, ráadásul Gruden a saját térfelén hívta be – sikerült, de pontok nem lettek belőle, mert a drive végén a FG kimaradt.

A futójáték nem megy Detroitban, meg annak levédekezésében jó is a Raiders, így a Lions elsősorban levegőben próbált haladni, Stafford 400 yardig is eljutott. A Raiders ezzel szemben megpróbálta egyensúlyba hozni a passz – és futójátékot. Carr ugyan „csak” 289 yardig jutott, de cserébe Jacobs 120 yardot és 2 TD is hozott. Csak hasonlításképpen a Lionsnál 5 játékos szerzett yardokat földön, de még összesítve sem érték el a 100 yardot.

A két szemlélet közül végül a Raidersé hozott győzelmet, igaz nem sokon múlott. A Raiders 2 perccel a vége előtt Carr TD passzával szerzett 7 pontos vezetést, Staffordnak tehát volt bő 2 perce az egyenlítésre, és el is jutott a Lions az 1 yardos vonalig. Ott azonban a Raiders védők 4.-re is megállították a Lions támadását, és ezzel a nagy goal line standdel véget ért a mérkőzés.

Noha a Lions kikapott, de a mutatott játékra nem lehet sok panasz. Nyilván aggasztó, hogy a futójáték továbbra sem megy, de ez nem olyan vereség volt, mint az előző hetekben. Itt most tényleg jól játszott a csapat, csak az ellenfél jobb volt. Ami pedig a Raiderst illeti, hétről hétre egyre jobb játékot mutat a gárda. Főleg támadóoldalon, ahol úgy tűnik sikerült megtalálni a tökéletes egyensúlyt a passz és futójáték között. Már csak a secondaryvel kellene kezdeni valamit, mert nem lehet mindig 400 yardot kapni egy meccsen.

Összesítve tehát egy színvonalas mérkőzés volt a semleges szurkolóknak, jó volt végre ilyet is látni.

(jarred)

Tennessee Titans @ Carolina Panthers 20 – 30

Sima meccsnek indult, a végére majdnem szoros lett. A Panthers az első félidőben 17-0-ra elhúzott, és a Titansnek momentuma nem volt, a 2 minute warningig konkrétan 2 first downt tudtak csak szerezni. Aztán jött a szünet, ami sok mindent megváltoztatott. A Titans teljesen maga mögött hagyta az első félidős rossz játékot, és már a legelső drive-ból TD-t szerzett.

A gyors TD-re a Panthersnek mindenképp válaszolnia kellett, és Ron Rivera egy meglepő döntést hozott. Saját 36 yardon fake puntot hívott be 4&4-re. Nagyon kockázatos döntés volt, és ha nem sikerül rövid pályát kapott volna a Titans. De sikerült, a Panthers visszaragadta a momentumot, és a drive TD-vel ért végett.

A Panthers újra 17 pontos előnyben volt, de a Titans nem adta fel, jött egy újabb TD, amivel ismét megnyílt a lehetőség a comeback előtt. De aztán érkezett McCaffrey, aki 58 yardos rohanás után jutott be a célterületre.

Ezen a ponton én azt hittem vége a meccsnek, ezek után a Titansnek nincs esélye. Nos volt. Az utolsó pillanatokig küzdött a csapat, és sikerült valamennyire izgalmassá tenni a végjátékot. Egy perccel a vége előtt ugyanis még lőhetett a Titans egy mezőnygólt, amivel egy labdabirtoklásra jöhetett volna fel a csapat. Ryan Succop azonban kapufát lőtt 44 yardról – a meccsen egyébként ez a 3. rontott rúgása volt, 9 pontot vesztett rajta a csapat, amire nagy szükség lett volna a hajrában.

A Panthers megérdemelten nyert, mert jobb volt a Titansnél. McCaffrey továbbra is megállíthatatlan, és Allen is gyorsan túltette magát a múlt heti gyenge játékon. A Titans pedig igazából két dolgot sajnálhat: egyrészt, hogy az első félidőt átaludta, másrészt, hogy aktiválta Succopot, aki a rúgásait elnézve még nem biztos, hogy készen állt a visszatérésre.

(jarred)

Washington Redskins @ Buffalo Bills 9-27

Viszonylag simán nyerte idei hatodik meccsét a Buffalo Dwayne Haskins első kezdő meccsén, aki egyébként a hatodik kezdő irányító a tavalyi szezon eleje óta Washingtonban. A Redskins egymás után három mérkőzésen sem szerzett TD-t, amire még nem volt példa a franchise 88 éves történetében. Ennek ellenére a negyedik negyedig szoros csata volt, mivel a Bills sem tudott élni a lehetőségeivel, és több borzalmas playhívás miatt is lekényszerült a pályáról. Az első negyedben például 1st & goallal jöhettek a két yardosról Allenék, aminek a vége egy 42 yardos field goal lett, szerencséjükre a Redskins sem tudott nagyon haladni a meccsen, például Jordan Phillips a védőfal közepén remekül játszott. Josh Allen két labdát is elejtett, de mindkettőt összeszedték a támadók. A vendégeknél Adrian Peterson az első félidőben lubickolt, rengeteg elhibázott szerelése volt a Buffalo védelmének, 108 futott yarddal zárt.

Az utolsó nagy play, amivel sikerült lezárni a mérkőzést, John Brown 23 yardos elkapása volt 3rd & 18-nál. Négy játékkal később pedig Singletary – aki 140 scrimmage yarddal zárt – befutott az endzone-ban, beállítva a végeredményt. Nem volt nagyon meggyőző egyik oldalon sem a Buffalo, de hozta a kötelezőt, jövő héten a szintén gyengélkedő Browns lesz az ellenfél, Haskinsék pedig rápihennek a Jets elleni roncsderbire.

(löfli)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!