Connect with us

Összefoglaló

Továbbra is legyőzhetetlen a 49ers

Szórakoztató és kifejezetten magas színvonalú mérkőzést játszott egymással a veretlen 49ers és a csoportutolsó Cardinals. 2014 decembere óta most először győzte le a San Francisco az Arizonát.

 

 

A mérkőzést a Cardinals kezdte és egy nagyon pofás, hat játékból álló drive-val, amivel 7-0-s előnybe került a hazai csapat. Ez elsősorban Kenyan Drake-nek volt köszönhető, aki teljesen meglepte a 49ers elitnek gondolt védelmét: előbb egy 36 yardos futással indított, majd a TD-t is ő szerezte. A Cardinals offense talán legjobbja volt, végül 110 futott yarddal (7,3 yardos átlag) és egy TD-vel fejezte be a meccset, illetve volt még négy elkapása 52 yardért.

 

Kyler Murray korrekt volt, 17/24, 241 yard és két TD volt a mérlege, de ebből 88 yardot és egy TD-t egyetlen Andy Isabella-játéknak köszönhet. A földön összességében sokkal hatékonyabb volt, de óriási probléma nála, hogy nem igazán tud menekülni: ahelyett, hogy benyelne egy 5-7 yardos sacket, többször is megküzdött egy 10+ yardos zsákolásért. Többek között ennek volt köszönhető, hogy a nyitódrive után legközelebb csak a harmadik negyedben tudott pontot szerezni a csapat. Ezzel együtt is kezd egyre jobban kinézni ez az offense, Murray-ben is van potenciál, hosszabb távon kifejezetten biztatónak tűnik a csapat.

 

 

Az említett támadókon kívül sok mindenkivel nem lehetnek elégedettek Arizonában. A védelem 411 yardot engedett és mindössze egyszer tudta sackelni Jimmy Garoppolót, de ez még hagyján. A nagyobb probléma az volt, hogy a 49ers 46 százalékban csinálta meg a harmadik kísérleteit – a Cardinals defense többször is megállíthatta volna az ellent, de az utolsó, legfontosabb pillanatban többször is elhasalt (mint például a meccs végén, amikor 4 perc 56 másodpercet pörgethetett le a 49ers, miután egy 3&11, 3&3 és 3&9 szituációt is megoldott). Illetve jegyezzük még még Larry Fitzgeraldot, aki látványosan mellőzve van, az elmúlt három meccsen hét elkapása volt összesen, míg előtte hatot átlagolt meccsenként – lehet, hogy már nem ő a leggyorsabb és legagilisebb a pályán, de kulcshelyzetekben ezerszer is inkább őt kellene erőltetni, mint bárki mást a csapatból.

 

A 49ers részéről természetesen a támadósort illeti elsősorban dicséret, óriásit játszott Kyle Shanahan egysége. Jimmy Garoppolónak arany élete van: Emmanuel Sanders halálos, így a ligaelit George Kittle-lel együtt két levédekezhetetlen célpontja is van, kettőjük felé 17 labdája szállt 112 és 79 yardért, illetve 1-1 TD-ért. A passzjáték hibátlanul működött, ráadásul úgy, hogy Mike McGlinchey, Joe Staley és Kyle Juszczyk sem játszott. A hiányuk elsősorban a futójátékon látszott meg, de amikor kellett, így is tudott a földön haladni az egység (bár a Cardinals pocsék passz elleni védelme ellen amúgy sem kellett ezt erőltetni). Régóta nem tűnt ennyire komplettnek a támadósor, van minek örülni Friscóban.

 

 

Az offense-zel ellentétben a védelem csalódás volt. 357 yardot szerzett a Cardinals, 153-at a földön, egy-két nagy játékot leszámítva nem villogott a D. Különösen Nick Bosának volt csendes napja, október legjobb védője mindössze egy tackle-t szerzett, nagyon nem lehettek volna nyugodtak a 49ers szurkolói, ha az offense-nek nem sikerül a mérkőzés végén lepörgetnie az órát.

 

A 49ers továbbra is veretlen, 8-0-s mérleggel áll az NFC élén. Hátradőlni viszont nem lehet, a következő hetekben kétszer játszik a csapat Seahawksszal, egyszer a Ramsszel, illetve játszik a Saints, Packers, Ravens trióval, vagyis meg kell szenvedni az első kiemelésért. A Cardinals helyzete ennél jóval egyszerűbb, a csapat 3-5-1-es mérleggel gyakorlatilag teljesen esélytelen a rájátszásra, de ez nem is volt reális cél – ellenben az első pár fordulóhoz képest rengeteget lépett előre a csapat, ha a szezon végéig még jobban kiforr Kliff Kingsbury rendszere, akkor jövőre még a mostaninál is izgalmasabb lehet az NFC West.

 

San Francisco 49ers@Arizona Cardinals 28-25

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!