Connect with us

Összefoglaló

A Bears rendesen elintézte a Cowboyst

Ha valaki csak az eredményét nézi meg a csütörtök esti rangadónak, akkor azt hiheti, hogy szoros mérkőzés volt, azonban a Chicago Bears nagyon simán lépett át a Dallas Cowboyson.

A Cowboys hihetetlenül jól kezdte a mérkőzést, hiszen az NFL idei leghosszabb drive-ját vezette (9 perc, 17 játék) és egy hatpontossal vezetést is szerzett. Négyből négy harmadik kísérletet oldott meg a ‘Boys, utólag pedig kiderült, hogy ez közel sem fenntartható, a következő nyolc third downból egyet sem konvertált a csapat – ezért fontosabb a korai downokon mutatott sikeresség. Az első támadás után teljesen megállt a Cowboys tudománya, az offense szenvedett a Bears védelme ellen.

A Bears simán vezetett félidőben, és itt már sejteni lehetett, hogy nem fog visszajönni a Cowboys, ugyanis a dallasiak az utóbbi 5 évben mindössze négyszer tudtak nyerni, ha vesztésre álltak a félidőben. Nem is jött össze a fordítás, igazából csak az eredmény kozmetikázására futotta garbage time-ban – ahogy a bevezetőben írtam, jóval simább volt a mérkőzés, mint amit a végeredmény sejtet, 17 ponttal is vezetett a Bears egy ponton.

Sok minden nem dicsérhető a Cowboysnál ezen a meccsen. Prescott gyenge volt, láthatóan Amari Cooper még mindig sérüléssel bajlódik és ezáltal nem tud igazán hasznára lenni a csapatnak, a védők továbbra sem jók igazából semmiben – buta offside büntetéseket is összeszedtek, a szereléssel is meggyűlt a bajuk több esetben. Tetézve a gondokat, Brett Maher ismét rúgást hibázott, jó eséllyel jövő héten nem ő lesz a kickere a dallasiaknak.

A túloldalon épp fordítva alakult a meccs képe. Az első drive legvégén Trubisky dobott egy interceptiont, ezen kívül viszont kiválóan játszott a sokak által leírt irányító (magamat is beleértve). Igazából már pár meccse jó formában van, amiben persze közrejátszottak a gyenge passzvédelmek – ilyen a Dallasé is -, ettől függetlenül nagyon jó mérkőzése volt most is. A passzai ültek, és végre futott többször is, konkrétan a második legtöbb yardot tette meg a földön a karrierje során – négy TD-vel végzett összességében, ebből egy született futásból.

A Bears offense hasított, úgy nézett ki, mint tavaly, szóval Matt Nagyt is dicséret illeti. Allen Robinsonnak és David Montgomerynek is elég jó meccse volt támadóoldalon, de Anthony Miller TD-jét is ki lehet emelni. A védelemban Khalil Mack megint nagyot játszott, viszont Roquan Smith megsérült, ami sosem jön jól. Ha negatívumot akarunk keresni, akkor a futás elleni védelmet kell említeni, nagy lyukak tátongtak Zeke Elliott előtt a találkozón, ám ezt a ‘Boys nem tudta kihasználni a második félidei hátrány miatt. Akiem Hicks jövő héten visszatérhet és segíthet megoldani ezeket a problémákat, bár nem tudom mennyi értelme van erőltetni az IR-ről való visszahozását.

Az már készpénznek vehető, hogy jövőre nem Jason Garrett fogja irányítani a Cowboyst, viszont úgy tűnik, Jerry Jones megvárja az év végét a kirúgással – pedig bőven indokolható lenne, hogy akár most is kivágják. A Cowboys semmi energiát nem mutatott a mérkőzésen, még csak az akarat sem látszott igazából a fiúkon. Ettől függetlenül a rájátszás szempontjából a helyzet ugyanaz, mint eddig: a 16. héten kell nyerni az Eagles ellen, és megvan a csoportelsőség, illetve ezzel együtt a playoff – a Cowboys esélyei 73%ról mindössze 67%-ra estek vissza ezzel a vereséggel.

A Bears zsinórban harmadik győzelmét szedte össze. A playoff szempontjából ez sokat nem segít, így sem jut be a csapat a rájátszásba, a szájíz viszont mindenképp jobb lesz a szezon végére. Az már egy érdekes kérdés, hogy az utóbbi hetek jó teljesítménye alapján elhiszik-e majd Chicagóban, hogy Trubisky visszatért és adnak-e neki még egy évet próbálkozni – szerintem hiba lenne.

Dallas Cowboys @ Chicago Bears 24-31

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!