Connect with us

Összefoglaló

A Jets az NFL Robin Hoodja, a Steelers visszavágott, az NFC Eastet pedig senki nem akarja megnyerni

A Jetsen nem lehet kiigazodni, a Steelers parázs meccsen vágott vissza a Brownsnak, a Dolphins befűzte az oktatófilmet az Eaglesnek, a Packers és a hóvihar pedig elsöpörte Danit, Józsit és a Giantset is.

 

 

Cincinnati Bengals – New York Jets 22-6

 

Nincs több nyeretlen csapat az NFL-ben! Meglepően sima meccset hozott a Jets ohioi vendégjátéka, de épp a másik irányba, mint amit a szurkolók és szakértők is várhattak. A kezdőcsapatba visszatérő Andy Dalton által vezetett Bengals végig kontroll alatt tartotta a találkozót a labda mindkét oldalán, a védelem mindössze két mezőnygólon tartotta a vendégeket, a második félidőben teljesen lenullázva őket. Érdemes kiemelni a támadófal munkáját is, akik ugyan a futást nem tudták elit szinten segíteni, de Daltont kifejezetten jól védték meg ezzel megágyazva a győzelemnek.

A Jets támadófala szintén kiemelkedőt nyújtott, kiemelkedően rosszat, hisz az elmúlt hetek pozitív játéka után ezúttal négy sacket is engedtek (Carlos Dunlap ebből hármat vállalt), a futójátékhoz sem tudtak érdemeben hozzájárulni (3.28 yardos átlag) valamint nevetségesen sok, hét büntetést is összehoztak.
A Jets ezzel újra bebizonyította, hogy önmaga és szurkolói legnagyobb ellensége, hisz amint tudnak néhány jó meccset játszani, rögtön következik egy ehhez hasonló megalázó vereség. Ők lettek a liga történelmében az első csapat ami egy szezonon belül két 0-7 vagy annál rosszabbul álló csapat ellen is vereséget szenved. És mit gondol erről Le’Veon Bell?

A jövőkép is hasonlóan siralmas, hisz a felfokozott hangulatban lévő Dolphins után még a Ravens, Steelers, Bills trióval kell játszaniuk, valószínűleg Jamal Adams nélkül, a fiatal safety könnyek között nyilatkozott az öltözőben a vereség után.

A Bengalson pedig még ennél is nehezebb kiigazodni, hisz nyílegyenesen haladtak az 1/1 felé, majd visszahozták Daltont, hogy nyerjen még pár meccset? Kétszer játszanak még a Browns ellen, valamint Patriots és Dolphins a hátralévő menetrend, ebből akár 3-13 is lehet, úgy tűnik még tankolni is rosszul tudnak.

 

New York Giants – Green Bay Packers 13-31

 

A meccs kezdetével (és oldalunk szerkesztőivel) együtt a hóvihar is megérkezett a MetLife Stadiumba, ennek ellenére az első negyedben mindkét gárdától kompetens passzjátékot láthattunk, utána viszont egyértelművé vált, hogy miért is tartozik a liga legrosszabb csapatai közé a Giants.

Noha a statisztikák alapján ezután is kiegyenlített volt a játék, a gyakorlott Giants szurkolók nem valószínű, hogy hittek a fordításban, hisz Saquon Barkley ugyan végre mutatott életjeleket, Daniel Jones ezúttal is maximum gyenge-közepes volt, de a védelem és játékhívás gondoskodott róla, hogy már a remény sem maradjon meg. A záró negyedben végül beért a Packers tudásbéli különbsége, két újabb passzolt TD-vel simán hozták a mérkőzést. Allen Lazard először jutott 100 yard felé, Davante Adams pedig megtalálta a TD elkapó kesztyűjét és ezúttal két hatpontos is behúzott.

Sokan hihették azt, hogy a Giants számára Ben McAdoo után csak jobb jöhet, de a számok alapján ez koránt sincs így, hisz ő az első évében még rájátszásba vezette csapatát és 28 meccs után 13-15-ös mérlegnél váltak meg tőle, ehhez képest Shurmur 7-21-et tud felmutatni ugyanennyi idő után, de az elmúlt 44 meccsen aratott 10 győzelem a tulajdonosi kör kompetenciáját is erősen megkérdőjelezi.

A Packers sorsolása már nem tartogat meglepetéseket, jövőhéten a Redskinst fogadják, majd három csoportmeccsen biztosíthatják be az NFC Észak trónját és a szabad hétvégét a rájátszásban. A Giants még kétszer találkozik az Eaglessel, valamint a Dolphins és Redskins elleni roncsderbik vannak hátra, nem irigyeljük azokat a szurkolókat akiknek ez lesz a vasárnap esti önfeledt szórakozás.

Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns 20-13

Ezúttal szerencsére komolyabb atrocitás nélkül zajlott a Steelers és a Browns találkozója, kiemelkedő színvonalról viszont sajnos nem beszélhetünk, elsősorban a „védelmek csatája” zajlott a pályán. A második negyed derekán ugyan már 10-0-ra vezettek a vendégek, egy perccel a félidő vége előtt egyenlíteni tudott a Steelers. A kezdeti nagyobb nyomás után Hodges kicsit magára talált és James Washingtont találta meg egy 30 yardos TD-passzal, utóbbi játékos messze a legagilisabb támadónak tűnt az egész meccsen, végül 111 yarddal zárta az estét.

A második félidőben tovább növelte az előnyét a Steelers, a lezárás viszont nem sikerült, végig a levegőben volt a Browns egyenlítése, ám a vörös zóna környékén valahogy mindig megállt a tudomány. 7 és fél perccel a vége előtt azonban jött a momentum, hisz egy mezőnygóllal 20-13-ra feljött a Browns, kick-off majd az első játékból labdát szerez Terrance Mitchell, jöhet az egyenlítés! Nem így gondolta a Browns és mindössze egy borzasztóan kiábrándító 3&out-ot sikerült összehozniuk ebben a lélektani pillanatban. A sors fintora, hogy 1:45-el a vége előtt megint az egyenlítésért támadhatott a Browns, ami a volt clevelandi Joe Haden interceptionjével ért véget, ezzel újra eltávolodva a PO reményektől.

A Browns sorsolása nem nehéz, két Bengals, egy Cardinals és egy Ravens elleni meccsből akár 9-7 vagy 8-8 is lehet, ami önmagában nyilván előrelépés, de az igazi siker a rájátszás lenne, ez viszont már nem csak rajtuk múlik. A Steelers ezzel szemben továbbra is hatalmasat küzd, elsősorban védelme vezérletével marad életben, a hátralévő Cardinals, Bills, Jets, Ravens kvartettből viszont jó lenne legalább hármat nyerni, ha januárban is szeretnének még focizni.

Miami Dolphins – Philadelphia Eagles 37-31

Pártatlanok, laikusok, Dolphins szurkolók, Eagles utálók és a nagy játékok, remek történetek kedvelői számára nagy meglepetésre a szezon egyik legjobb mérkőzését hozta az Eagles floridai vendégjátéka. 10 pontos favorithoz méltóan kezdtek a vendégek, Miles Sanders kapta el az első Wentz TD-passzt majd a friss szerződést aláíró Jake Elliott értékesített egy mezőnygólt. Ryan Fitzpatrick első passza ugyan még interception volt, ez nem vette el A Legenda kedvét és még az első negyedben szépített:

Ez volt a hetedik (!) csapata melynek színeiben TD-t passzolt az Eagles ellen, mondani sem kell, hogy NFL-rekord. Az Eaglest nem hogy ez, de Az Év Játéka sem törte meg:

Hisz a félidő vége előtt Wentz újabb TD passzal és sikeres két pontossal növelte az előnyüket, 21-14-el mentek el szünetre. A harmadik negyed első drive-jából újabb hatpontost szereztek, így sokan hitték jogosan, hogy innen már nem tud visszajönni a Dolphins, ehhez képest 23-0-s(!!!) rohanással fordítottak 28-37-re, a labda mindkét oldalán domináltak a jóval esélyesebb ellenfél ellen. A lezárás persze nem volt egyszerű, egy Hail Mary-re még maradt ideje az Eaglesnek:

Méltó utolsó játéka volt ennek a nem mindennapi összecsapásnak.

Az Eagles ezzel a szörnyen kínos vereséggel nem tudta utolérni a Cowboyst, ám a hátralévő sorsolás gyakorlatilag nem lehetne könnyebb, 2x Giants, Redskins és hazai pályán a Cowboys ellen, ha innen nem tudják megnyerni a csoportot, akkor nem is érdemlik meg a rájátszást. A Dolphins jövője már sokkal nehezebb kérdés, szeretnének-e tovább tankolni vagy inkább egy győztes kultúrát építenének? Jets, Giants, Bengals és Patriots ez akár mindenféle erőlködés nélkül is lehet három győzelem, kérdés hosszú távon vajon jót tenne-e a franchise-nak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!