Connect with us

Összefoglaló

A mérgezett sajt

Egy békés sajtokat szállító kereskedőhajó tartott északnak, hogy eladhassa a portékáit. A kereskedőhajót azonban meglátta az egyik viking őrszem, és azonnal riasztotta a társait. A vikingek gyorsan cselekedtek, lerohanták a hajót, és a felkészületlen legénységet fogságba ejtették. A sajtkereskedők azonban eszüknél voltak, és hódolatuk jeléül felajánlották a legfinomabb sajtjukat a vikingeknek, amit azok készségesen el is fogadtak. Azt azonban a vikingek nem tudták, hogy a sajtot a kereskedők megmérgezték, és mire ez tudatosult bennük, már késő volt. Az összes viking támadó fuldokolva esett össze. A sajtkereskedők gyorsan megszabadultak a holttestektől, és folytathatták az útjukat.

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings 23 – 10

Az év utolsó Hétfő Esti Rangadója egy olyan meccset hozott, amit látszólag senki nem akart megnyerni. A Packers az első félidőben háromszor is eladta a labdát (1 INT 2 Fumble), amivel hatalmas esélyt adott a Vikingsnak. A hazaiak ugyan szereztek 10 pontot ebből a három turnoverből, de gyakorlatilag ennyit volt képes a Vikings offense csinálni az egész meccsen. Ha a védelem nem szerzett jó helyen labdát, akkor Cousinsék még mezőnygóltávolságig sem jutottak el. Az első félidőben konkrétan 2 first downt tudtak összehozni, és a második játékrészben sem érkezett nagy javulás.

A Packers támadói borzalmasan kezdték a meccset, de ők legalább tudták mozgatni a labdát. Ugyan eladták háromszor a labdát, de sikerült háromszor mezőnygóltávolságba jutni, így legalább a turnoverek mellett saját erőből tudtak pontokat szerezni.

10-9-es első félidő után a Packers rendezte a sorait, és noha a támadók játéka továbbra sem volt feltétlenül szép, de már sikerült eljutni a célterületre. Aaron Jones kétszer is bejutott az end zone-ba, és a második 56 yardos rohanása után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

A Packers támadók felemás napot zártak, a védők azonban minden szempontból felülteljesítették az elvártakat. Legfőképpen Za’Darius Smith, aki talán élete legjobb meccsét játszotta. 5 szerelése volt negatív yardért, 3.5 sacket szerzett, és egész meccsen Cousins nyakában volt. A Vikingsnak mind az 5 támadófalemberét legalább egyszer megverte az este folyamán. Egyértelműen ő volt a meccs embere.

A Vikings részéről nem igazán lehet pozitívat kiemelni. Cousins nem játszott jól, de nem ő volt az elsődleges oka a gyenge szereplésnek. Két dolgot lehet megemlíteni, ami teljesen tönkre vágta a hazaiak támadójátékat. A gyenge támadófal, és az idióta edzői döntések. Előbbit nem kell magyarázni, de az edzői döntésekre muszáj kitérni, mert egy idő után már nem hittem a szememnek, hogy lehet ennyi hülyeségeket csinálni egy meccsen belül.

Kezdődött az egész ott, hogy még az első félidőben félpálya közelében a Vikings nekiment a 4&4-nek. Ez rendben is van, itt meg lehet próbálni. De valamiért egy 30 yardos passzt hívtak be, ami teljesen esélytelen volt. Egy ilyen passzhoz idő kell, és az már ekkor is látszott, hogy ez a támadófal ma nem alkalmas arra, hogy ezt az időt biztosítsa. Nem is jött össze, jöhetett vissza a Packers.

Aztán jött az első félidő vége, két percen belül indítja a támadást a Vikings a saját 20-as környékéről. Első play, futás. Még valahol érthető. Második play, megint futás. Na ez már nem! Miért hív valaki két percen belül futást a saját húsz-harminc yardjánál? Így esélytelen még mezőnygólig is eljutni. 2 futással szereztek 6 yardot, de lement 1 perc, ami ezen a ponton érthetetlen. De tudták ezt még fokozni.

Harmadik negyed vége 1 TD hátrányban a Vikings félpályán 4&1-re kényszerült. A támadók ismét fent maradtak, de playt nem indítottak el. Cousins megpróbálta beugrasztani a védőket, egy hangos kiáltással, nem jött be, így időt kért a Vikings, és elpuntolta a labdát. Na ez volt az a pont, ahol a legtöbb szurkoló foghatta a fejét. Először is az időkérés pillanatában még volt 16 másodperc a támadóórán. Ha az a terv, hogy beugrasszák a védőket, akkor miért nem próbálkoznak tovább? Ennyi idő alatt még jópárszor meg lehetne ezt próbálni, főleg ha egyébként nálad mindenki tudja, hogy nem lesz játék ebből. Másrészről mi a francnak kér itt az ember időt? Ha lejár az óra, akkor mi történik? Nem 45 yardról rúgnak, hanem 40-ről. Tényleg ér itt annyit az az 5 yard, hogy elégessenek egy időkérést, mikor hátrányban vannak, és alig van már idejük? Érthetetlen.

Mindezek után már meg sem lepődtünk azon, hogy 4 perccel a vége előtt 2 labdabirtoklásnyi hátrányban a Vikings elpuntolta a labdát, ahelyett hogy nekiment volna. Igaz 4&24 volt, de a meccs ezen pontján ez már édesmindegy, meg kell próbálni, mert már nincs mit veszíteni. Egy punt itt egyet jelent a meccs feladásával, és a Vikings pontosan ezt tette. Feladta a meccset.

Mindent összevetve tehát a Packers bár nem játszott végig szépen, de teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset, és vele együtt a csoportot is. Képes volt kijavítani a korai hibáit, és végig okosan játszott, nem úgy mint az ellenfele.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!